Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 21:49, 29 lis 2012

BarbaraM napisał(a)
Cieszę się Aniu że się zaraziłaś trzmieliną.
Ja takiej dużej jak na zdjęciu nie mam.
Ale mniejszą - owszem.
Może spodoba Ci się jeszcze ta roślinka?...
Też by u Ciebie pasowała.

To kalina "St.Keverne"
Pięknie się układają gałązki.
Pozdrawiam serdecznie.Basia

Barbaro jakie rarytasy mi wklejasz,to świetne przypomnienie moich chciejstw.Właśnie na taką poluję od dłuższego czasu,ale na tych naszych kresach to nie wszystko można dostać.Muszę wiosną wybrać się do Kurowskich lub Dębskich to takie największe szkółki w niedalekiej okolicy Lublina.Może tam je dostanę.Nigdy jednak ot tak nie stoją bo oni eksportują i co mają ciekawszego to nawet na plac nie wystawiają.Pocieszyłam się nabywając kilka innych gatunków i dodatkowo dereniem.Co tam masz jeszcze ciekawego dla mnie?
dajana 21:49, 29 lis 2012

Faktycznie piękna jest ta Kalina ,tworzy taki bielusieńki kopczyk U mnie by ślicznie wyglądała jako soliter .Ciekawe jak długo kwitnie .Cześć Aniu jestem
Janina 21:54, 29 lis 2012

Mnie też się podoba.
dajana 21:55, 29 lis 2012

Aniu ja kupuje wszystko na allegro Wpisuje roślinę której szukam w google po czym wyświetla się gdzie kupić. i kupuję Nie uda mi się chyba tylko w ten sposób serbów kupić bo wolałabym je jednak zobaczyć Największy mój ból to brak czasu na dłuższe wyjazdy W pobliżu nigdzie ich nie ma .
dajana 22:01, 29 lis 2012

Janina napisał(a)
Mnie też się podoba.

Janinko zapisuj rośliny które ci się podobają potem wpisz w google jej nazwę i masz o niej wszystko Segreguje swoje chciejstwa a czasami drukuję aby nie zapomnieć jej wyglądu Latem nie ma czasu ale w zimie można juz przygotowywać się do wiosny w ten sposób.Często robię przedpłaty na rosliny które wybieram w zimie Wiosną przychodzą i mam gotowe,,bez biegania ,szukania
dajana 22:02, 29 lis 2012

Aniu jesteśmy u ciebie a ty gdzie pobiegłas?
akanta 22:03, 29 lis 2012

Nowo posadzone bukszpaniki trawki i żurawki ubrałam w skarpetki z kwiatostanów hortensji.W moim ogrodzie rośliny wzajemnie się wspierają ,oddają to co już im jest niepotrzebne.

akanta 22:06, 29 lis 2012

Już jestem moje drogie ....chyba ja też bym musiała w końcu zaufać temu Allowi.Ale ja sporo jeżdzę po szkólkach więc może w końcu trafię.
akanta 22:12, 29 lis 2012

dajana napisał(a)
Aniu jesteśmy u ciebie a ty gdzie pobiegłas?

Dajanko zagłądałam do Agusi pokoju bo śmieszki ją naszły zamiast spanko.
akanta 22:15, 29 lis 2012

dajana napisał(a)

Mnie też się podoba.

Janinko zapisuj rośliny które ci się podobają potem wpisz w google jej nazwę i masz o niej wszystko Segreguje swoje chciejstwa a czasami drukuję aby nie zapomnieć jej wyglądu Latem nie ma czasu ale w zimie można juz przygotowywać się do wiosny w ten sposób.Często robię przedpłaty na rosliny które wybieram w zimie Wiosną przychodzą i mam gotowe,,bez biegania ,szukania

Ja założyłam różne foldery i grupuję insp.,chciejstwa itd.A przed zakupami spisuję na kartce lub już pamietam i jak jeżdżę to zawsze coś mi wpadnie w oko.