Aniu, to prawda. Nie ma jak wiosna ach... niestety tak naprawdę jeszcze zima się nie zaczęła Dobrze, że jest ogrodowisko tu tyle pięknych widoczków wiosennych można podziwiać
Pod tymi modrzewiami jesienią posadziłam szpaler kolorowych cyprysików tak dla przedłużenia na lini z tymi starymi i berberysy purpurowe.Modrzewie jak widać poszły w górę ,ogołociły się od dołu i trzeba było je oczyścić.
Cudowne widoki, zima jednak jest piękna Pozdrawiam.
Marlenko ,piękna -ale dla mnie tylko na kilka dni ,a potem mam już dośc ! Wystarczy się napatrzeć i już zaczyna się tęsknić za wiosną.Czy ty tak myślisz ?
Aniu, to prawda. Nie ma jak wiosna ach... niestety tak naprawdę jeszcze zima się nie zaczęła Dobrze, że jest ogrodowisko tu tyle pięknych widoczków wiosennych można podziwiać
Podziwiać ,pisać ,komponować na papierze ,snuć plany o zakupach a wiosną tylko realizować ! Ale nawet jak na to ,to zbyt długa ta nasza zima.
Jesienią podcięłam Sosnę czarną i wykopałam pięć kilkunastoletnich Jałowców Hibernica.Czas ich świetności minął .W ich miejsce posadziłam w półokręgu, Świerk biały-conica /sine/.Przed nimi Rhododendrony podsadziłam szpalerkiem bukszpaników z własnej produkcji.
A kuku !! to ja lubię zimę w twoim ogrodzie Aniu ,przecież ta biel jest taka piękna ,otulone rośliny i drzewa Zima tez ma swój urok,, chodziłam dzisiaj po swojej działce,oddychałam głęboko rześkim powietrzem a śnieżek sobie prószył ,,dostrzegłam w tym wiele uroku .Ja już chyba wszystkie pory roku lubię bo w każdej jest nasze życie .Jakieś dziwne refleksje mnie dzisiaj nachodzą