Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

Marlenaa 21:46, 03 gru 2012

akanta napisał(a)

Cudowne widoki, zima jednak jest piękna Pozdrawiam.

Marlenko ,piękna -ale dla mnie tylko na kilka dni ,a potem mam już dośc ! Wystarczy się napatrzeć i już zaczyna się tęsknić za wiosną.Czy ty tak myślisz ?

Aniu, to prawda. Nie ma jak wiosna ach... niestety tak naprawdę jeszcze zima się nie zaczęła Dobrze, że jest ogrodowisko tu tyle pięknych widoczków wiosennych można podziwiać
akanta 21:47, 03 gru 2012

Pod tymi modrzewiami jesienią posadziłam szpaler kolorowych cyprysików tak dla przedłużenia na lini z tymi starymi i berberysy purpurowe.Modrzewie jak widać poszły w górę ,ogołociły się od dołu i trzeba było je oczyścić.

akanta 21:50, 03 gru 2012

Marlenaa napisał(a)

Cudowne widoki, zima jednak jest piękna Pozdrawiam.

Marlenko ,piękna -ale dla mnie tylko na kilka dni ,a potem mam już dośc ! Wystarczy się napatrzeć i już zaczyna się tęsknić za wiosną.Czy ty tak myślisz ?

Aniu, to prawda. Nie ma jak wiosna ach... niestety tak naprawdę jeszcze zima się nie zaczęła Dobrze, że jest ogrodowisko tu tyle pięknych widoczków wiosennych można podziwiać

Podziwiać ,pisać ,komponować na papierze ,snuć plany o zakupach a wiosną tylko realizować ! Ale nawet jak na to ,to zbyt długa ta nasza zima.
akanta 22:15, 03 gru 2012

Jesienią podcięłam Sosnę czarną i wykopałam pięć kilkunastoletnich Jałowców Hibernica.Czas ich świetności minął .W ich miejsce posadziłam w półokręgu, Świerk biały-conica /sine/.Przed nimi Rhododendrony podsadziłam szpalerkiem bukszpaników z własnej produkcji.

akanta 22:20, 03 gru 2012

Mahonia i kosodrzewina przechyliła się pod ciężarem śniegu.Miałam dziś sporo otrząsania.

akanta 22:27, 03 gru 2012

Ciężki mokry śnieg przygiął gałęzie sosny niemal do ziemi.Jeśli wiatr go nie otrząśnie a jeszcze dopada,obawiam się ,że mogą być w nich straty.

akanta 22:40, 03 gru 2012

Popatrzyłam,uwieczniłam i wzięłam się za otrząsanie śniegu.

akanta 20:06, 04 gru 2012

http://www.youtube.com/watch?v=4fSL4S29gvw

Obejrzałam dla poprawy nastroju.polecam.
dajana 21:19, 04 gru 2012

A kuku !! to ja lubię zimę w twoim ogrodzie Aniu ,przecież ta biel jest taka piękna ,otulone rośliny i drzewa Zima tez ma swój urok,, chodziłam dzisiaj po swojej działce,oddychałam głęboko rześkim powietrzem a śnieżek sobie prószył ,,dostrzegłam w tym wiele uroku .Ja już chyba wszystkie pory roku lubię bo w każdej jest nasze życie .Jakieś dziwne refleksje mnie dzisiaj nachodzą
dajana 22:33, 04 gru 2012

Gdzie jesteś? od półtorej godz czatuję na ciebie Hop !! Hop!!