Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Bogdzia 22:58, 16 gru 2013

Przeznaczone było dla Joli ale też obejrzałam i bardzo mi sie podobały wszystkie ozdoby i kolor ławeczki , stolika też.Pozdrówka.
jagoda99 14:59, 17 gru 2013

Jolu zostawiam pozdrowienia
Sliczne dekoracje
makkasia 10:04, 19 gru 2013

Jolu ogród w słoneczny dzień świetnie wygląda ale też zdjęcia świetne
Twoje dekoracje jak zwykle są urocze i klimatyczne
życzę zdrowia i dmucham na łapkę
GorAna 22:11, 23 gru 2013

Jolu, wszystkiego co dobre, miłości i zdrowia....wesołych Świąt
Pozdrawiam
zbigniew_gazda 16:28, 28 gru 2013

Jola, to imię bliskie mojemu sercu, bowiem mamy córkę Jolę. Z tym większą sympatią piszę i życzę Szczęśliwego Nowego Roku. Podziwiam stroiki świąteczne, są piękne.
Krystyna
Podaję przepis na placek. Jest on o tyle wygodny, że ser jest parzony i placek może "poleżeć" dłużej niż sernik pieczony.
PLACEK Z SEREM I ŚLIWKAMI
60 dkg mąki
2 jaja
16 dkg margaryny
2 łyżki miodu
W 4 łyżkach mleka rozpuścić 1 łyżeczkę prozy (sody) i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,
1 szkl. cukru.
Zrobić ciasto, upiec 3 placki
SER
1 kg sera zmielonego
10dkg masła
30 dkg cukru
Cukier waniliowy
2 -4 łyżki mleka słodkiego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
8 żółtek
Sok z cytryny
Bakalie
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku na przemian z serem.
Masę wybrać do garnka, postawić nad parą mieszać przez ok. 15 minut (aż będzie gorąca)
Wlać mleko z mąką ziemniaczaną, mieszać do zagotowania, dodać bakalie.
ŚLIWKI
½ kg śliwek suszonych (bez pestek może być ok. 35 dkg)
Z ½ szkl. wody i ½ szkl cukru ugotować syrop, dać śliwki i smażyć chwilę, dać sok z cytryny i letnim wyłożyć na placek, przyłożyć drugim plackiem a na nim ser i 3. placek.
Polać polewą polewa czekoladową
3 białka i 20 dkg cukru pudru mieszać na ogniu aż zgęstnieje, dodać 2 ½ łyżki kakao, wymieszać na jednolitą masę.
Dominiqa 16:32, 28 gru 2013

Masz śliczne dekoracje świąteczne.....ja niestety w tym roku nie mam sie czym pochwalić....bo dziecko miałam chore....i sama też najpierw przeziębina...a teraz gorzej.....ale dość użalania się
Powidz mi czym malowałaś tę ławeczkę i stolik.....?
Joku 17:34, 28 gru 2013

Zbysiu, dziękuję za przepis. Podziękowania również dla Krysi, bo pewnie też "maczała palce". Strasznie dłuuugi. I skomplikowany. No, może nie aż tak poza tym ucieraniem na parze . Myślałam że daje się śliwki świeże, o suszonych nie pomyślałam. Musi być baaardzo dobre ciasto. Jak zakupię piekarnik (jeden z najbardziej potrzebnych sprzętów), to spróbuję upiec.

Dominiko, stolik i ławeczka pomalowane zwykłymi, dostępnymi w sklepach farbami (Śnieżka). Malował M, chyba mieszał biały kolor z jakąś szarą. Bo w rzeczywistości jest to taki szarawy kolor, tylko na zdjęciach wychodzi mi niebieskawy.

Joku 17:43, 28 gru 2013

Dekorację uzupełniłam zapomnianym Mikołajem, żeby było bardziej zimowo Mnie zazwyczaj nie chciało się robić dekoracji (to okropne demontowanie w przyszłości ), ale tak dopinguje twórczość ludzi na forum. Więc co nieco zrobiłam. Życzę tobie Dominiko powrotu do zdrowia jak i zdrowego dzieciaczka. Widzę że jesteś z okolic Tarnowa. Mam znajomą pochodzącą z tego miasta, właścicielkę przepięknego ogrodu.

Jeszcze raz Mikołajek

I nastrojowo na koniec relacji

Joku 17:48, 28 gru 2013

Zbyszku, dziękuję za życzenia, dopiero teraz doczytałam. Zapatrzyłam się najpierw na przepis, pominąwszy wstęp . Wam również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Miło mi że macie córkę o takim samym imieniu jak moje (lubię swoje imię), było względnie popularne w latach 50 - 60.
an_tre 21:00, 28 gru 2013

Jolu pięknie udekorowałaś swój domek i ogród
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies