Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Bogdzia 22:41, 08 gru 2013

Też mam takie dziurawe gumowe wycieraczki, zakladam tylko na zimę. Pozdrawiam Jolu i zyczę zeby szybko przestało bolec.
bogumila 17:33, 09 gru 2013

Jolu...pozdrawiam.
Sebek 17:44, 09 gru 2013

Jolu, rosliny typu bromelie i guzmanie nie zakwitają ponownie, a jesli juz to nie na tem samej odnodze, a bocznej. To takie jednorazowe rosliny
jagoda99 19:42, 09 gru 2013

Jolu zostawiam pozdrowienia i prosze uwazaj na schodach
Joku 20:00, 09 gru 2013

Melduję że wycieraczki założone, M dał mi zakaz wychodzenia dzisiaj z domu, żeby kolejnego nieszczęścia nie było. Część śniegu stopniała i już nie jest tak ślisko.

Sebek, wiem że na tych samych rozetkach nie zakwitną. Ale póki co fajnie rośnie.

Jagoda, dziękuję za pozdrowienia, tym bardziej że z bardzo daleka je przesyłasz. Zaglądam do ciebie niekiedy po cichutku, w miarę możliwości czasowych.
jagoda99 19:45, 10 gru 2013

Dziekuje za odwiedziny i odpowiadam na Twoje pytanie wszystko nasiona rosliny kupuje tutaj nic nie sprowadzam z Polski
Klimat tu gdzie ja mieszkam zupelnie taki sam jak w Polsce moze odrobine cieplej
Oczywiscie architektura zupelnie inna nawet bez porownania w Polsce macie slicznie domy, piekne zadbane obejscia tu nikt o to nie dba albo ludzie bardzo bogaci robia to na pokaz zaplaca a ktos za nich zrobi tak to tu jest ludzie albo pracuja calymi dniami zeby zarobic na wszystkie oplaty i nie maja czasu albo sa zbyt leniwi i poprostu im sie nie chce
No i niestety sa to tez duze koszta woda bardzo droga zupelnie inne zycie i mentalnosc ludzi inna.
Masz racje uwielbiam kwiaty przyrode a co do zaklimatyzowania sie na obcej ziemi to mysle ze to wcale nie jest takie trudne bo mimo wszystko do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja
Napewno nie jest to latwe ja sama mam czesto przyslowiowe doly no ale trudo sie mowi nikt mnie nie zmuszal sama taka podjelam decyzje nie jest zle
pozdrawiam
an_tre 19:50, 10 gru 2013

Joku napisał(a)
Melduję że wycieraczki założone, M dał mi zakaz wychodzenia dzisiaj z domu, żeby kolejnego nieszczęścia nie było. Część śniegu stopniała i już nie jest tak ślisko.

Sebek, wiem że na tych samych rozetkach nie zakwitną. Ale póki co fajnie rośnie.

Jagoda, dziękuję za pozdrowienia, tym bardziej że z bardzo daleka je przesyłasz. Zaglądam do ciebie niekiedy po cichutku, w miarę możliwości czasowych.
oj uważaj kózko, uważaj tak łatwo można się potłuc czego ci oczywiście nie życzę
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 20:15, 10 gru 2013

Jagoda, u nas już całkiem podobnie się porobiło . Mam na myśli oczywiście czas pracy, bo my wstajemy skoro świt, wyjeżdżamy wcześnie rano i wracamy wieczorem. Oczywiście na własne życzenie, bo nikt nas do takiej orki nie zmuszał, ha, ha, ha. Wieczorem też mi się już nic nie chce, no chyba żeby usiąść przed kompueterem i popatrzeć co nowego na Ogrodowisku .
Trzymaj się dzielnie, będę cię odwiedzać od czasu do czasu.

Ania, staram się jak mogę uważać. Trzymałam się kurczowo słupa na ganku a i tak poleciałam Z ręką już lepiej, ale w pracy dzisiaj łatwo nie było.
20:34, 15 gru 2013
Mam w Gdańsku i Starogardzie bliską rodzinę, dawniej każdego lata przemierzałam pociągiem całą Polskę by się z nimi spotkać... co to była za podróż!
W Gdańsku chętnie robiłam sobie spacer ulicą równoległą do Długiego Targu, chyba Chlebnicką...nie wiem dlaczego, ale miała dla mnie jakiś tajemniczy urok
Znam też okolice Pruszcza Gdańskiego.
W przyszłym roku czeka mnie przeprowadzka Jolu i kolejne tworzenie ogrodu od początku (być może),
patrząc jak szybko osiągnęłaś efekty u siebie, przestaję się obawiać, no i czuję, że trochę więcej wiem co i jak sadzić i jak unikać błędów
Pozdrawiam
jotka 20:40, 15 gru 2013

Jolu, mam nadzieję, że po potłuczeniach nie ma już ani śladu

Pozdrawiam