Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

LyraBea 08:58, 19 sie 2016

Joku napisał(a)

Sporo moje własne ręce zrobiły, ale trochę pomogły również inne ręce. Zwłaszcza na początku kiedy była goła ziemia i pole do popisu dla chwastów. Muszę też pochwalić eMa. W grządki go co prawda nie miałabym odwagi wpuścić, ale różne techniczne i wymagające większej siły zadania potrafi zrobić.

Czerwiec 2012

I stan obecny (maj/czerwiec 2016)

potem powoli było coraz lepiej i ładniej. Oj, podtrzymywałyście mnie na duchu i chwaliłyście każdy wkopany krzaczek a tak na prawdę strasznie nędznie było i nie było co chwalić.

Jak ja lubię oglądać takie zdjęcia porównujące. Pomagają mi przetrwać chwile zwątpienia i napawają optymizmem. 4 lata i taka zmiana. I w większości to zasługa tylko Twoja. Widzę analogię dla siebie. Myślę sobie, że głowa do góry. Za 4 lata, jak się postaram, jak nie spocznę na laurach, też będę miała już taki dojrzały, pełen roślin ogród.
LyraBea 10:37, 23 sie 2016

Joluś, co u Ciebie? Zaglądam codziennie a tu cisza. Odpoczywasz?
Joku 19:43, 23 sie 2016

Beatko, nudy ciąg dalszy, chęć do pracy w ogrodzie zanikła , chwasty się panoszą . Deszcz pada . Czekam na poprawę formy . Tymczasem pozdrawiam serdecznie spacerujących.

Iwona, dziękuję w imieniu ogrodu.

Beata, za 4 lata już będzie u ciebie namiastka buszu, a nawet busz tu i ówdzie. Rośliny bardzo szybko rosną.
zbigniew_gazda 20:13, 23 sie 2016

Czuję się pozdrowiony Jolu - bo pospacerowałem po Waszych włościach. Gratulacje - z ugoru powstał piękny ogród. Ech, pamiętam Twoje poprzednie gospodarstwo.
Ewa777 20:31, 23 sie 2016

Jolu, niedługo poprawa pogody, to i nabierzemy chęci do pracy w ogrodzie, albo w nim będziemy odpoczywać
Joku 20:32, 23 sie 2016

Cieszy mnie Zbyszku że wpadłeś. I że się przyznałeś do lukania zza płota . Żebyś wiedział jak bardzo mi brakowało tamtego buszu przy ówczesnym ugorze i chwastowisku.
Joku 20:34, 23 sie 2016

Ewa, mam nadzieję że chęć do pracy wróci. A przynajmniej zaczną mnie te chwasty wkurzać maksymalnie. Bo wtedy też jest nadzieja że człowiek weźmie się do roboty
hanka_andrus 23:11, 23 sie 2016

Skąd ja to znam? Z własnego doświadczenia. Przy takiej niepewnej pogodzie nie chce się myśleć o ogrodzie. Ale w końcu kiedyś trzeba, do pracy nie przylecą krasnoludki z nieba.
Joku 20:48, 24 sie 2016

Haniu, święta prawda. Samo nic się nie zrobi.
LyraBea 08:53, 25 sie 2016

Joku napisał(a)
Beatko, nudy ciąg dalszy, chęć do pracy w ogrodzie zanikła , chwasty się panoszą . Deszcz pada . Czekam na poprawę formy . Tymczasem pozdrawiam serdecznie spacerujących.

Iwona, dziękuję w imieniu ogrodu.

Beata, za 4 lata już będzie u ciebie namiastka buszu, a nawet busz tu i ówdzie. Rośliny bardzo szybko rosną.
O jak ja znam ten stan. A w okresie, gdy lato zaczyna pomału się wycofywać, jak zaczynam więdnąć, jak niektóre rośliny w ogrodzie. Ja lubię, gdy deszcz pada. Za prażącym słońcem nie przepadam za to, bo w taką pogodę pracować też się nie da.
Teraz słoneczko i ciepłe dni wróciły, mam nadzieję, że i z Twoją pogodą ducha też troszkę lepiej