Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 17:48, 08 sie 2016

Tak, to Arabella.
gobasia 18:12, 08 sie 2016

Joku napisał(a)
Tak, to Arabella.

jak długo ją masz ....mocno wymagajaca?

ja posadzilam z miesiąc temu,z zamiarem ,ze bedzie ścieliła się po ziemi...posadzilam od tyłu rabatki od zach.strony,mam nadzieję ,że będzie szla do slońca .jak myślisz da tak radę ,dobrze wykombinowałam ? czy nie za bardzo .
Joku 19:18, 08 sie 2016

Chyba 4. sezon u mnie. Radzi sobie nieźle. Na początku było goło dokoła więc trochę gorzej rosła. Teraz jest ocieniona od południa, słońce od wschodu i zachodu. Sypię jej nawozu na wiosnę i potem o niej zapominam. Wiosną tnę bardzo nisko (ok. 10 cm od ziemi). Sama z siebie nie pnie się do góry. Ja jej każę stać przy tej podpórce ale i tak raczej smętnie zwisa do dołu. Po ziemi płoży się bardzo dobrze. Powinna rosnąć u ciebie bez problemu. Jedynie bym jej czymś ocieniła nasadę i korzenie, tak jak to lubią powojniki. Kwitnie bardzo długo, praktycznie bez przerwy. A i kwiaty ma bardzo ładne.
Iwk4 19:45, 08 sie 2016

Joku napisał(a)
Trochę aktualnych widoków. Pogoda dzisiaj sprzyja, ale trawnik nieskoszony, bo nie było kiedy przez ciągłe deszcze. Za to rośliny rosną jak szalone.

Piękny ten powojnik. I drabinka dla niego bardzo mi sie podoba. Mojego NN posadziłam przy róży New Dawn i bardzo żałuję, bo cały się w nią sie wplątał. Jak znajdę sposób, to go posadzę osobno. Chyba będę musiała go krótko ściąć
barbara_kraj... 20:33, 08 sie 2016

Jolu, zajrzałam dzisiaj na pierwsze strony Twojego wątku i trudno nie być zdumioną tym, co w ciągu czterech lat osiągnęłaś własnymi rękoma.
Ogród masz dojrzały i piękny! I ta różnorodność świetnie dobranych roślin! Gratuluję!
Joku 21:59, 08 sie 2016

Iwona, chyba innego sposobu nie ma jak tylko ściąć nisko nad ziemią. Na szczęście powojniki szybko odrastają.

Basiu dziękuję. Sporo moje własne ręce zrobiły, ale trochę pomogły również inne ręce. Zwłaszcza na początku kiedy była goła ziemia i pole do popisu dla chwastów. Muszę też pochwalić eMa. W grządki go co prawda nie miałabym odwagi wpuścić, ale różne techniczne i wymagające większej siły zadania potrafi zrobić.

Czerwiec 2012

Potem zrobił się uroczy busz z chwastów

Wiosną 2013 wkroczyła grupa silnych chłopaków,

potem powoli było coraz lepiej i ładniej. Oj, podtrzymywałyście mnie na duchu i chwaliłyście każdy wkopany krzaczek a tak na prawdę strasznie nędznie było i nie było co chwalić.
I stan obecny (maj/czerwiec 2016)

Anusia 22:06, 08 sie 2016

W tak krótkim czasie tyle nasadzeń tylko pogratulować. Ja też swojego e-Ma nie wpuszczam w rabatki. Nie wyobrażam sobie tego Ja siama muszę wszystko dojrzeć, wypieli taka natura.
Joku 22:41, 08 sie 2016

Anusia, ja też najlepiej wszystko siama tylko chore stawy coraz mniej mi pozwalają robić
_Martini_ 23:09, 08 sie 2016

No Jolka, dużo pracy ale jaki porządeczek! Można powiedzieć, że zakładanie ogrodu zaczynalysmy prawie równo, a ja nadal mam pustki w wielu miejscach.

Ps. sąsiad miał nietypowy pomysł na ogrodzenie
Joku 10:52, 09 sie 2016

Pomysł przyjął się w okolicy, mam podobnie z dwóch stron. Ja dlatego mam od dwóch lat trochę zaciszniej . Ogrodzenie ma każda posesja, deweloper zadbał.