Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

boguslaw_r_ 12:03, 09 sie 2016

Witaj Jolu, tnij nie bój się, zacznij dziś podetnij sporo, na wiosnę korekta i co roku po trochu, możesz uzyskać jodłę na patyku, podcinając od spodu, wyeksponujesz nogę będzie więcej miejsca a docelowo pod nią zmieści się ławeczka z odrobiną cienia w upał. jak nie chcesz aby była wysoka, jodły potrafią być wielkie podetnij czubek i tnij ją w stożek.
ta jodła byłaby ok 2 metrów wyższa podcinam co roku w połowie sierpnia na zimę robi jako ogrodowa choinka z lampkami. pozdrawiam.

GorAna 13:01, 09 sie 2016

Jolu, pięknie prezentuje się teraz ogród
Fajnie porównywać takie fotki z aktualnym stanem
Pozdrawiam
Pszczelarnia 13:30, 09 sie 2016

Joku napisał(a)

Jaki rozchodnik daje taką ładną obwódkę? Jaka róża biała rośnie w lawendzie? Jak się robi taki ogród w tak krótkim czasie?

I tyle powojników! Ja na nie nie mam jednak pomysłu i cierpliwości.

_Martini_ 14:29, 09 sie 2016

Ja miałam na myśli to drewno opałowe wokół ogrodu wzdłuż płota
Joku 15:52, 09 sie 2016

Bogusiu dziękuję bardzo za instruktaż. Będę działać.

Aniu, macham! Życzę poprawy pogody i uporania się ze żniwami.

Ewa nie znam nazwy rozchodnika, kupowany u Szmita w Pęchcinie. Biała róża w lawendzie Sea Foam. Trochę tam cierpi biedaczka. Czas na ogród wcale nie jest taki krótki, bo to piąty sezon. Powojniki lubię, z pomysłami tez mam problem. Ale mam nadzieję że w czasie jakoś się ułożą.

Martini, ja też .
mar_za 21:28, 11 sie 2016

Niesamowicie wszystko urosło. U mnie w tych półcienistych rabatach zdecydowanie wolniej radzą sobie rośliny. I nie na wszystkie gatunki, które mi się podobają i Ciebie są mogę się decydować.
Ewa777 13:19, 12 sie 2016

Fajne zmiany Dobrze to widać na tych zdjęciach porównawczych. U mnie rozchodnik też ma powygryzane liście w środku. Też nie wiem co może go podgryzać, bo opuchlaki to chyba tylko krawędzie wygryzają?
an_tre 23:45, 17 sie 2016

Podglądam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 21:54, 18 sie 2016

U mnie nudy, pada deszcz i zimno. Nie ma o czym pisać i zdjęć też nie ma Dziękuję wszystkim za odwiedziny.

Marzena, mnie brakuje cienia i półcienia. Tyle go miałam w poprzednim ogrodzie. Długo za nim tęskniłam.

Ewa, wszystko , no prawie wszystko powoli się rozrasta i zarasta. Na tyły rabat latem trudno wejść.

Aniu, ja też u ciebie
Iwk4 00:57, 19 sie 2016

Genialnie zagospodarowałaś kawałek "łąki".
Trudno było sobie wyobrazić, a tu fajny efekt.