Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

bogumila 20:11, 11 lip 2017

Jolu,Ewa ma rację.U mnie rośnie tak sobie...jest już na trzecim stanowisku i tutaj zostanie.Na razie zawiązała dwa!!! kwiaty.Porównaj z moim i wtedy usunę fotkę.Karol - bardzo dorodna sadzonka.

Joku 22:16, 11 lip 2017

Zostaw fotkę, będę miała z czym porównać. Wygląda mi na to ze imię się zgadza. Dzisiaj trochę bardziej rozwinęły się pojedyncze pączki.
Ewie dziękuję za naprowadzenie mnie na właściwy trop.
Tak wyglądają kwiaty dzisiaj.

Doranma 22:22, 11 lip 2017

CZemu trzymasz różyczki w donicach? W gruncie byłyby na pewno bardziej szczęśliwe. Miejsce pod lawendę na pewno wybrałaś idealne, bo Twoja aleja przypomina mi dorodne egzemplarze z Francji, nie sądziłam że w Polsce może tak pięknie rosnąć Chociaż przyznaję na podstawie swojego doświadczenia, że nie jest to specjalnie kapryśna roślina - wytrzymuje zalewanie w mojej zimnej i kwaśnej glinie, i kwitnie od kilku lat, ale w porównaniu z Twoją jest malutka.
an_tre 22:26, 11 lip 2017

Śliczne te powojniki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 21:17, 12 lip 2017

Róże trzymam w donicach z dwóch powodów: pierwszy i najwcześniejszy - bo tak mi się wymyśliło . Drugi , ostatnio bardzo aktualny - idę na przeczekanie, tzn. mogę pracować w ogrodzie w bardzo ograniczonym zakresie czyli stojąc pionowo i nie dźwigając (zdrowie nie pozwala), ewentualnie w niewielkim skłonie. Dla ogrodniczki bardzo ciężka sytuacja , nie wiem jak wytrwam ale mam nadzieję że jest to stan przejściowy. Różę lub inną roślinę w sporej donicy jestem w stanie obsłużyć . Za bardzo nie trzeba się schylać, mała konewkę z wodą uda się donieść . Jak wrócę do formy to większość roślin wyląduje w ziemi na rabatach. Tak sobie myślę i mam nadzieję że tak będzie.
Joku 21:18, 12 lip 2017

an_tre napisał(a)
Śliczne te powojniki

Śliczne, śliczne, ale czy będą chciały rosnąć i kwitnąć? Zwłaszcza ten biały.
an_tre 21:25, 12 lip 2017

Jolu na pewno tak będzie jak sobie zaplanowałaś, trzeba sobie pracę ułatwiać, róże dadzą sobie radę, a jak pójdą do gruntu to sobie donicowanie odbiją i będą piękne
Powojniki też a kwitną, nie w to lato to następne, będzie za czym tęsknić
Dbaj o siebie bo czeka cię jeszcze podróż do środkowej Polski
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 21:28, 12 lip 2017

Joku napisał(a)

Śliczne, śliczne, ale czy będą chciały rosnąć i kwitnąć? Zwłaszcza ten biały.

Myślę,że to zależy jaki egzemplarz nam się trafił.Twoje wyglądają zdrowo.
Sadziłam razem z Moniką z Gdańska,ona zamawiała...i chyba rosną nam jednakowo,nie mogę sprawdzić,bo od pewnego czasu jest nieuchwytna.
Margo 21:46, 13 lip 2017

Jolu, zaglądam, podziwiam Twój piękny ogród i zostawiam pozdrowienia
Super busz masz, i ta lawenda .... ach
GorAna 21:53, 13 lip 2017

bogumila napisał(a)

Myślę,że to zależy jaki egzemplarz nam się trafił.Twoje wyglądają zdrowo.
Sadziłam razem z Moniką z Gdańska,ona zamawiała...i chyba rosną nam jednakowo,nie mogę sprawdzić,bo od pewnego czasu jest nieuchwytna.

Ja powojnik M C Skłodowską nie narzekam, pięknie mi kwitnie, choć wydawało się, że przemarzł.
Odbił od korzenia i ma ponad metr.