Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 16:37, 03 kwi 2022

Cała przyjemność po mojej stronie i mojego eMa również . Szkoda że było tak zimno i się śpieszyliście i zabrakło rundy po ogrodzie. Chociaż niewiele póki co jest do oglądania, np. moim ciemiernikom do twoich bardzo dużo brakuje . Życzę żeby coś udało się wykrzesać z klonika.
Ewa777 19:01, 05 kwi 2022

Joku napisał(a)
Cała przyjemność po mojej stronie i mojego eMa również . Szkoda że było tak zimno i się śpieszyliście i zabrakło rundy po ogrodzie. Chociaż niewiele póki co jest do oglądania, np. moim ciemiernikom do twoich bardzo dużo brakuje . Życzę żeby coś udało się wykrzesać z klonika.

Z okna widziałam całkiem ładne Twoje ciemierniki Od razu rzuciły mi się w oczy
Joku 19:33, 05 kwi 2022

Ciemierniki chyba nieco przybrały na masie. Tak mi się wydawało podczas obserwacji na psim spacerze.
GorAna 22:30, 05 kwi 2022

Jolu, popadało u Ciebie?
U mnie jak na lekarstwo
Magara 23:44, 05 kwi 2022

Jola, nie wiem czemu mi zniknęłaś ale już jestem Do nadrobienia sporo mam ale kiedyś dam radę Też z norweskiej prognozy korzystam Z reguły się sprawdza, chociaż dziś niekoniecznie
mirkaka 09:35, 06 kwi 2022

Podziwiam, że chciało Ci się jechać do Danusi tak wczesną wiosną,
Bardzo ładnie już masz w swoim ogrodzie, u mnie krokusy już przekwitły prawie, dochodzę do wniosku że dłużej kwitnie puszkinia niż krokusy, nawet przebiśniegi utrzymują dłużej kwiaty, a krokusy kilka dni i koniec.
Joku 10:55, 06 kwi 2022

Aniu popadało ciut, ciut. Za mało zdecydowanie ale w prognozie jeszcze jest deszcz przewidziany. Liczę na to że się sprawdzi, prognoza oczywiście.

Magara, jestem cały czas ale tak po cichu zza krzaczka zerkam . Ja małomówna raczej jestem .
Prognoza norweska średnioterminowa moim zdanie średnio się sprawdza ale graficznie mi pasuje .

Mirka zastanawiałam się dość długo czy jechać ale ostatecznie się zebrałam i nie żałuję. U siebie zauważyłam że najdłużej kwitną krokusy posadzone w cieniu, puszkinii nie mam ale mam cebulicę syberyjską i ją bardzo lubię. Ogród z daleka wygląda na uprzątnięty ale z bliska już nieco gorzej. Zauważyłam że jak na razie mam mało chwastów.
Milka 11:34, 06 kwi 2022

Ewa777 napisał(a)
Dziękuje Jolu za gościnę wczorajszą i za pięknego klonika. Ledwie zmieścił się w bagażniku, a na podjeździe nie wyglądał na takie rozmiary. Na razie mąż go wsadził do dużej donicy z ziemią. Jak będzie cieplej to zacznie go kształtować. Będe go pokazywać Bardzo dziękujemy i cieszę się, że chociaż na chwilę mogłam się z Toba spotkać i zobaczyć Twój ogród

Dziewczyny, a gdzie jakies fotki ze spotkania?
Ewa777 16:11, 06 kwi 2022

Milka napisał(a)

Dziewczyny, a gdzie jakies fotki ze spotkania?

Fotek nie ma Skupiłyśmy sie na rozmowach
Kasiek 18:28, 06 kwi 2022

Joku napisał(a)
Aniu popadało ciut, ciut. Za mało zdecydowanie ale w prognozie jeszcze jest deszcz przewidziany. Liczę na to że się sprawdzi, prognoza oczywiście.

Magara, jestem cały czas ale tak po cichu zza krzaczka zerkam . Ja małomówna raczej jestem .
Prognoza norweska średnioterminowa moim zdanie średnio się sprawdza ale graficznie mi pasuje .

Mirka zastanawiałam się dość długo czy jechać ale ostatecznie się zebrałam i nie żałuję. U siebie zauważyłam że najdłużej kwitną krokusy posadzone w cieniu, puszkinii nie mam ale mam cebulicę syberyjską i ją bardzo lubię. Ogród z daleka wygląda na uprzątnięty ale z bliska już nieco gorzej. Zauważyłam że jak na razie mam mało chwastów.

Jolu, myslisz ze krokusy roslyby w calkowitym cieniu? Zrobilam nowa rabate z paproci, dopiero gdzies pod wieczor troche slonka tam jest...Wymyslilam sobie, ze w paprocie powsadzam krokusy, pozniej beda kolejne wychodzace, az do momentu przebudzenia sie paproci...Zda to egzamin, jak myslisz?