Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

mirkaka 13:25, 23 maj 2026

Joku napisał(a)
Wyraziste liście żeleźniaka Russela

Zakwitł pierwszy z orlików

Tę kępę orlików zawsze podziwiam
Jola czy żeleźniak Russela rozchodzi się u Ciebie rozłogami? u mnie zaczyna wędrować, nie wiedziałam że tak rośnie.
Pięknie już masz, majowo Kukliki u Ciebie wyjątkowo dobrze rosną, moje jak u Ewy, też słabiej
Jola jaj opuchlaków nie zobaczysz gołym okiem, są milimetrowe, jeśli widziałaś żółte kuleczki to był nawóz, natomiast nie przeczę że mogłaś mieć larwy opuchlaków
ryska 14:28, 23 maj 2026

Gdybym miała taką balię to obsadziłabym ją tylko skrzypem zimowym. Oczywiście mam go w oczku ale w małej doniczce ograniczającej rozrost.
Mam też irysy, miętę ( ta to jest ekspansywna i grabiami ją wyławiam), tulejnika, sit, wywłócznik, babkę drobnokwiatową i grzybienie.
Z notatek widzę, że miałam a wypadło: firletka, marsylia.
Majowy ogród masz bujnie kwitnący. Piękny widok.
asica 16:21, 23 maj 2026

Jolu, masz pomysł na kwiaty do cienia kwitnące latem ? Najlepiej całe lato . Troche słońca się przebija. Miałam i lawendy i gaury, dawaly radę. Ale lawendy wysadziłam a gaury po zimie nie wstały. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zawilce japońskie .