Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Sebek 20:42, 19 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

ufffffff ...

Magda wciąż leniuchujesz ?

Leniuchuje....i prowokuje ślicznymi rzeczami u siebie na wątku
ana_art 20:48, 19 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
Ania ja mam mapę ... odległości ... w małym paluszku ... jasne, że Kielce są blisko ))))
no raczej... o nic innego Cię nie podejrzewałam
Gabisia 22:26, 19 paź 2013

O rany! Izuniu! Ale boskie kwadraciska!!!
Ale będzie pięknie - już same inspiracje zapowiadają niezłe miszczostwo u Ciebie!
Pozdrawiam
butterfly 23:18, 19 paź 2013

Podglądam stale i cicho
I mnie kubiki chwyciły za serce - ślicznie to wychodzi
Margarete 01:28, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
finał się sadzi ... a konkretnie to półfinał bo kropka nad i w przyszłym sezonie ... teraz tylko to co jest ... zeby się nie zmarnowało ...

Jezu jak fachowo te kąty proste wyznaczone.... widże twierdzenie Pitagorasa czy cóś........ chyba byał jakas prymuska z gemetrii czy cóś... ja mimo że w mat=fizie byłam to geometriii nie znosiłam więc tym bardziej z podiwem patrże na te figuty geometryczne sznurkami wyznaczone.........
Margarete 01:32, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
kwadrat na wiosnę ...

wypełnią niezapominajki (niebieskie) ... pupil ogrodowiskowy angeliq ... i chyba narcyzy ... minimalnie

http://www.pinterest.com/pin/437975132483039247/

Ale będzie pięknie...........!
a teraz widac że kawał roboty wykonaliście, niby tylko zrys rabaty a jednak..........
Madzenka 08:40, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
znalazłam w ogrodowiskowym wątku ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/833-buk-pospolity-fagus-sylvatica?page=5

dla zgubienia różnicy pomiędzy kamienicą a ogrodzeniem świetne ... muszę tylko sprawdzić czy ten buk zwycajny nie ma niezwyczajnej ceny

ale na barierę przesłaniającą dachy wspomnianych zabytkowych nieruchomości (bez szans na inwencję ich domniemanego inwestora ) potrzebuję czegoś o bogatszej a jednak przepuszczającej światło koronie ... przychodzi mi do głowy grab

Świetny pomysł ! Do rozważań jeszcze fagus dawyck gold lub purple oraz carpinus fastigata
Buki raczej puszczane sa swobodnie a graby jeszcze minimalnie kształtowanr no w stożki...
beta 11:34, 20 paź 2013

Konstancjo.....super pomysł z tymi kwadratami...pięknie będzie...czy resztę rabat też będzie/jest w tym stylu?...
pisałaś że masz plan zasadzić niezapominajki....pięknie wyglądają np. w obwódce bukszpanowej...zajrzyj do mnie wstawię zdjęcia z mojego kwietniowego wypadu do Pragi...w jednym z ogrodów właśnie takie były......nie chcę Ci wątku zaśmiecać
Konstancja30 11:39, 20 paź 2013

Margarete napisał(a)

Jezu jak fachowo te kąty proste wyznaczone.... widże twierdzenie Pitagorasa czy cóś........ chyba byał jakas prymuska z gemetrii czy cóś... ja mimo że w mat=fizie byłam to geometriii nie znosiłam więc tym bardziej z podiwem patrże na te figuty geometryczne sznurkami wyznaczone.........

fachowo Małgosiu bo wyznaczał żon ... dla mnie geometria może być planetą a Pitagoras jej odkrywcą bądź zarządcą ... oj nie ja i geometria ... ... takiego zestawienia nawet nie próbuję dokonywać ...

wyrobić się było trudno bo miało być prosto do tarasu ... a zabudowa w granicy nie jest prostą prostopadłą ... i jeszcze kwadrat musiał mieć miejscówkę dokładnie w linii prostej od tzw furtki ... która to jest jakieś 30 metrów dalej ... i metr wyżej ... więc w tym kwadracie ma być coś co oszołomi przechodzących obok furtki ... no w założeniu ma oszałamiać ))))) ...

dziś wisząc na barierce balkonowej ... gapiąc się na teren jakotako uporządkowany z ulgą stwierdziłam, że zon i jego geometria poradziły sobie
Konstancja30 11:40, 20 paź 2013

Margarete napisał(a)

Ale będzie pięknie...........!
a teraz widac że kawał roboty wykonaliście, niby tylko zrys rabaty a jednak..........

niezapominajki już wsadzone ... tulipany będziemy w piątek wsadzać ... zawsze się po zimie na wiosnę czeka ale ja teraz to się tej wiosny nie doczekam ...

to musi się udać !!!