Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 16:56, 25 cze 2012

Jestem
kolorek fajny wybrałaś, naleśników napiekłaś, to pewnie i weranda już w zaawansowanym stadium
Madzenka 18:59, 25 cze 2012

Iza jak postępy prac z werandą? M się ulotnił czy stoi na posterunku
Ja bym zrobiła werandę ciut bielszą, ale ja nudna i monotematyczna jestem Zrób najpierw próbę na kawalku drewna aby niepsodzianki nie było....
Ja zaliczyłam wpadkę z kolorem elewacji bo próby nie wykonaliśmy i teraz mam jajecznicę, tzn sosnę.....
Konstancja30 21:50, 25 cze 2012

monteverde napisał(a)
agatowo niebieski, biel i ciemny brąz najlepsze zestawienie a co do dzwonków daj adres na priv to prześlę

no proszę ... kolor podoba mi się od dawna a dopiero teraz widzę, że to agatowo niebieski ... jesteś wielka ... i podzielisz się dzwonkami, których poszukiwałam niczym Jan Serce kaliny ))) ... jak dziękować ? ... jesteś kochana Aniu ...

Sebku ... agatowo niebieski ... prawda, ze brzmi jeszcze piękniej niż wygląda ...

tak ... tylko on to zawita albo i nie jak domek dostanie elewację ... teraz będzie biel i drewno ... szare drewno ... takie jak na tej cudnej werandzie, która mnie prześladuje ...

Marzena2007 napisał(a)
Iza jak postępy prac z werandą? M się ulotnił czy stoi na posterunku
Ja bym zrobiła werandę ciut bielszą, ale ja nudna i monotematyczna jestem Zrób najpierw próbę na kawalku drewna aby niepsodzianki nie było....
Ja zaliczyłam wpadkę z kolorem elewacji bo próby nie wykonaliśmy i teraz mam jajecznicę, tzn sosnę.....

no właśnie ... Marzenko od kilku lat mieszam bejce i eksperymentalnie nakładam warstwy bejcy - impregnatu - oleju ... osiągnęłam idealny odcień lekko steranego drewna kładąc bejcę dąb rustykalny - na nią impregnat wybielający i ten mariaż na koniec dostał olej ... teraz wykupię pół stoiska z impregnatami na zewnątrz zanim dojdę do tego samego ... tzn wykupiłabym gdyby nie małż, który mami mnie tym, że to sosna i tak impregnowana czy nie wytrzyma 5 lat ... to jest 5 metrów kwadratowych ... przekonał ... pójdzie impregnat dąb ... ewentualnie wybielony i olej ... jak to nie będzie to ... to trzeba będzie norweski Jotun sprowadzić ...

yhm ... jutro sprawdzę Tikurillę ...

irena_milek napisał(a)
Jestem
kolorek fajny wybrałaś, naleśników napiekłaś, to pewnie i weranda już w zaawansowanym stadium

Irenko finiszujemy ... już konstrukcja gotowa kładziemy dechy ... to jest małż kładzie a ja opóźniam ... jak czytasz ja smażę naleśniki ... Marzenka usmażyła jajecznicę ... o tym co mi wyszło dziś z próby smażenia na desce mnie nie wspomnę ...

dlaczego nie można zrobić oleju w idealnym kolorku ... hm ... można ... Norwegia ma ...
monteverde 22:02, 25 cze 2012

Iza czekam na adres
Madzenka 22:08, 25 cze 2012

No właśnie norweskie jachtowe oleje są tylko nie dokupienia u nas
Mialam to samo z moim tarasem. Taki szary lekko rozbielony by nie był zły, ale na dębie rozbieonym mniej brudu (błota) będzie widać
Naleśniki
Konstancja30 22:18, 25 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Mialam to samo z moim tarasem. Taki szary lekko rozbielony by nie był zły, ale na dębie rozbieonym mniej brudu (błota) będzie widać
Naleśniki

a to istotne bo to nie taras po, którym na bosaka się lata a wejście do domku ... i pamiętam ... pamiętam już bo mi małż przypomniał milion razy tym wejściem wchodzi też piesa ...

mam szwagra w Norwegii ... ale nie mogę na olej czekać ruski rok ...
Madzenka 22:22, 25 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

Naleśniki

a to istotne bo to nie taras po, którym na bosaka się lata a wejście do domku ... i pamiętam ... pamiętam już bo mi małż przypomniał milion razy tym wejściem wchodzi też piesa ...

Ale jak go kiedyś zbałamucisz to skombinuj mi dwie puszki szarego oleju jachtowego
piesa sie nie przejmuje kolorem desek..... ani gresu na przedpokoju......ani w kuchni.....
Tylko na dębie bielonym nie widać brudu......
Konstancja30 22:29, 25 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Naleśniki

Ale jak go kiedyś zbałamucisz to skombinuj mi dwie puszki szarego oleju jachtowego
piesa sie nie przejmuje kolorem desek..... ani gresu na przedpokoju......ani w kuchni.....
Tylko na dębie bielonym nie widać brudu......

przynajmniej spróbuję ... ma mnie za kompletną wariatkę ... ))) ...
Madzenka 22:35, 25 cze 2012

To ja może odpuszczę te puszki aby Cię z rodziny nie wypisali
Milka 22:39, 25 cze 2012

dobrze Marzenka mówi i cieszę się, ze powoli twoja weranda nabiera ostatecznych kształtów