Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Ana 10:18, 21 cze 2012

oj tak tak, ja swoje też leję często, bo szybko na slonku zwieszają główki...u mnie rosną drugi sezon, slońce mają od rana do ok 13, pięknie się rozrosły i też całe w pąkach...niedaleko nich rosną limelighty i te zdecydowanie dłużej wytrzymaja bez podlewania.

A ja dzisiaj kochana to byłam u Ciebie naj naj najwczesniej bo juz koło 5 rano
Diana 10:21, 21 cze 2012

Ana przepraszam a co ty kochana robiłaś tak wcześnie? ja to byłam na nogach o tej porze bo M na pociąg zawoziłam....a ty?
Ana 10:23, 21 cze 2012

a ja nie mogłam spać, bo mnie gania no przeziębiłam pęcherz i nerki i mam za swoje...piłam sobie od 4:30 herbatki, wzięłam leki no i przecież jak już byłam koło komputera na dole to MUSIAŁAM zobaczyć co tam na ogrodowisku
renata_pelkn... 10:25, 21 cze 2012

Ale wczoraj sie tutaj działo!!!!!
Diana ta wiśnia jest ekstra jaki piekny kolor liści)))
odnośnie traw to super wyszło a jak juz sie rozrosnie to wogole bedzie wygladalo rewelacyjnie!!
wczoraj M kupił ta mate i huśtawke- czyli plan zrealizowany.teraz jak tylko przestanie padac biore sie za brame a nastepnie za thuje.na sronie "sadowniczy.pl" znalazlam dwie ktore by byly odopiewnie (tj,Thuja Smaragd - wys.120-140cm w balocie , i druga Żywotnik zachodni Tuja Thuja Columna wys. 140cm+) ale wiesz ze ja sie jeszcze nie znam.
buziole
Diana 10:25, 21 cze 2012

hhaha ja juz nawet nie wyłączam kompa jak wpadnę to odrazu mogę podejrzeć
Diana 10:26, 21 cze 2012

No i jeszcze w komórce ustawiłam ogrodowisko, więc sekundka i juz odrazu wchodza powiadomienia.......jeny M zaprowadzi mnie niedługo do lekarza...powie że ześwirowałam
Diana 10:38, 21 cze 2012

Renia to ruszyłaś z kopyta !!!!!!! huśtawka super że już jest M skręci i jedna latorośl z głowy-będzie szaleć A Zuzia narazie posiedzi grzecznie na kocyku,narazie....bo jak ruszy to już tylko podczas jej snu coś zrobisz no chyba że kojec jej postawisz oj czekam na twoją bramę
A jeśli chodzi o tuję to ja wziełabym szmaragd, jest bardzo gęsta, ma ładna zieleń, a kolumnowa nie wiem jak rośnie szybko....
Ana 10:43, 21 cze 2012

Kolumnowa rośnie bardzo szybko - nasze sadzonki miały 5 lat temu ok 40-50 cm, teraz ponad 2 m Ich jedyny minus to fakt, że owocują w przeciwieństwie do szmaragdów...no i szmaragdy mają kształt takiego stożka idealnego, szerszego u podstawy i zwężającego się ku górze, a kolumny - jak kolumny - raczej proste od dołu, lekko zwężone górą
Diana 10:45, 21 cze 2012

Ana czyli radziłabys jak ja szmaragd żeby sie oddzielić żywopłotem ?
renata_pelkn... 10:46, 21 cze 2012

Diana dzieki bardzo za wskazowki,zamowie szmaragd. tylko musze doklanie wymierzyc.
a brama jak bedzie gotowa to dam znac hehehe
pozdowionka i milego dzionka