Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 23:40, 26 cze 2012

Anula dziekuję, ale bez przesady.......obłędne to są twoje różyczki
Marzenko ja moją akurat w szkółce kupiłam, ale bardzo małe doniczki i żyje jak twoja.Wydaje mi się że zależy w jakim miejscu rośnie w ogrodzie.....
Iglaków do przykrycia za ogrodzeniem mam mnóstwo....................
Marzenko ten grabowy żywopłot chodzi za mną...........sadzenie to juz teraz i tak na jesień chyba.....
Monika fotki będą wsadz jutro do ukorzeniacza jak Ania radzi Ja za radą Ani postapiłam tak z hortensją pnącą od teściowej!!! była sporej wielkości, przesadzana z gruntu ponad miesiąc temu, a dzisiaj ma juz młode listki
Diana 23:46, 26 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Dziewczyny! A ja właśnie odkryłam, że odmiany lawendy zasadniczo się między sobą różnią! I wiem jaką będę teraz kupować i żadnej innej! Tylko hidcote! Ma fantastyczny głeboki kolor i w miarę krótkie proste pędy i zakwita najwcześniej. Inne odmiany mają bledszy kolor, potrafia się wykładać, wypuszczają jakieś kilometry pędów z małymi kwiatkami na ich końcach. Tylko hidcote!

Agatko moja ma właśnie bardzo głeboki kolor, pachnie naprawde intensywnie pędy nie są zbyt długie, sztywne a kwiatostany mają ok 3 cm, pulchne.
Moja druga lawenda której mam jedna większą kulkę ma cieniutkie, długie pędy, kwiatostany malutkie i jasne.Gdy ta ciemna otwiera wszystkie swoje kwiaty ,jasna jeszcze nie zaczyna.
Może mam tą właśnie o której piszesz , chociaz jest tyle odmian podejrzewam...........
Jutro zrobe zdjęcie tej drugiej dla porównania...
Diana 23:47, 26 cze 2012

Weroniczko jutro dodam zdjęcie krwawnika, nie moge odnależć w plikach
renata_pelkn... 09:23, 27 cze 2012

Diana dzieki bardzoo przycieciu juz mysle,na pewno cos z tym zrobie...
Diana 13:06, 27 cze 2012

Weronika to dla ciebie - krwawnik Jest jeszcze malutki.Mam posadzone ok 10 szt. Jeden tylko kwitnie, reszta w pąkach unosi się do góry.....jak zakwitną pokażę lepsze zdjęcia.Robiłam teraz w pośpiechu-troszkę nie wyrazne a nawet bardzo,ups teraz widzę. Jak mi się uda to pózniej zrobie dokładniejsze Robiłam telefonem w biegu, no trudno.....

napewno pózniej zrobię ładniejsze
Diana 13:13, 27 cze 2012

Reniu Ty nie dziękuj tylko myśl jak przerobic M żeby jakoś łądnie bramę ci podwyższył górą Jakieś drewienko, a może niech mu tam będzie ta blacha tylko jakoś tak sfatygowana.Nawet myślałam że blacha wykończy górą ta twoją bramę (pomalowana oczywiście jak brama) i co jakieś 10cm ćwieki brązowe które połacza biel i wiklinę.........co ty na to? Postaram sie pózniej jakoś ci to namalować wieczorkiem
popcorn 13:21, 27 cze 2012

Krwawnik piękny! Czy macałaś może te ławeczki - jeśli udało Ci się pojechać? Czy to może jutro? Bo się zgubiłam
pozdrawiam!!
Milka 16:59, 27 cze 2012

Podziwiam i lawendy i krwawnik wrzucaj foty, będę dalej podglądać
bociek 19:31, 27 cze 2012

Diana, Twoja lawenda jest absolutnie wzorcowa. Ja nie wiem co Ty jej robisz, puszczasz muzyke relaksacyjna, puszczasz dzdzownice, zeby jej masaz korzonkow robily czy czytasz jej bajki na dobranoc??? Jest nieziemska

Wisnie tez pierwsza klasa
Przetacznik 20:14, 27 cze 2012

Dzięki Diano, jeśli będziesz miała chwilę to zfotografuj go jeszcze tak z boku, jestem ciekawa, czy ma w sobie coś z różu, czy raczej czysta czerwień i jak wygląda wielkość sadzonki ?