Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

betysia 06:29, 28 cze 2012

Witaj Dianko !!!!
oj zapracowana ale za to dumna mama z Ciebie !!!!
Brawo!!!!
a co do ogrodu...oj jak rowniutko i czysciutko...kiedy ty to robisz kobieto??????
a hortensja...cudna, pisz koniecznie coz to za cudenko , ja jak Ewcia, potrzebuje czarno na bialym hihi!!!
co do krwawnika to sie odezwe po poludniu ze zdjeciami, choc troszke juz ci odpowiedzialam u siebie w watku.
Sciskam mocno i cudnego dnia zycze !!!!
ale wroce ze zdjeciami wiec do zobaczenia !!!!
beta 07:51, 28 cze 2012

Nooo, rabatka jak się patrzy

fajny pomysł na nią miałaś
coli 08:26, 28 cze 2012

Nowa rabata jak od linijki, równo i pięknie
seliza 09:07, 28 cze 2012

Diana napisał(a)
Disiaj zwariowany dzień:z córką po lekarzach, synek zakończenie roku w przedszkolu - występy, nagrody i nawet mamci - jak on to mówi skapneło.Dyplom dostałam jako wzorowa mama !!!!! ależ to radocha nie żebym pod przedszkolem ciągle stała, ciasta ciągle przynosiła.....poprostu ja zawsze taka pomocna jestem jak trzeba coś załatwić to JA, coś kupić - JA podjadę, fakt na festyn ciasto piekłam

Miałam zakończyć dwie rabatki - gotowa jedna
Rabata po prawej stronie wrzosowiska. Kształt widac na zdjęciu, obwódka bukszpanowa oddziela ja od wrzosowiska i skalniaka( tam będzie żwirek).
Przodem króluja żuraweczki a pomiędzy nimi dwa świerki białe i sosna humpy (żeby zimą łyso nie było) Z tyłu orliki ( narazie ich malusio, ale słyszałam że w błyskawicznym tępie się rozrastaja i rozsiewają)
a pomiędzy nimi wiśnia ostatnio zakupiona i hakuro.
Wiśnia i hakuro powtórzą się jako odbicie lustrzane po lewej stronie wrzosowiska ale fotki póżniej-posadzone juz są, tylko wypełnień brak
tam na końcu gdzie geowłoknina będzie żwirek - takim trójkątem wejdzie na skalniak, gdzie również będzie żwirek

zbliżenie,bukszpaniki będa podcinane w tym tygodniu.....

tutaj troszke dalej uchwyciłam,widac wspomniana wcześniej rabatę na której również jest hakuro i wiśnia.Jeżóweczki jeszcze nie obsypane korą, brak jeszcze przed nimi dzwonka

No i to na tyle
dobranoc

śliczna ta rabatka
Diana 09:39, 28 cze 2012

Evchen napisał(a)

Diana dzieki bardzoo przycieciu juz mysle,na pewno cos z tym zrobie...

Reniu, sorki że się wcinam Ale jeśli masz taką możliwość, to może po prostu groty metalowe na górze przyspawać?
O takie o:
http://www.drutex-siatki.pl/elementy1.php
Zawsze można zrobić górą dodatkowy pręt i na niego przyspawać te groty/ Moim zdaniem lepiej niż blacha

napewno ślicznie by to wyglądało, tylko że Reni chodzi o zasłonięcie się groty piękne, ale to ozdoba nie da efektu osłonięcia sie przed gapiami blacha może brzmi "strasznie" ale naprawdę ja mam taki ładny pomysł ............teraz wychodze już ,ale obiecuję Reniu namaluje ci to
evchen to miłe że pomagasz każda rada jest cenna !!!! I jeszcze jedna rzecz......M Reni z blachą załatwi to szybko-tak myślę i będzie mogłą spokojnie wypoczywać z całą familią
To moje zdanie.....Reniu wypowiedz się sama kochana, bo ja jeszcze coś namącę........
Basia_1987 10:24, 28 cze 2012

Pięknie skomponowałaś rabatkę-prawdziwy profesjonalizm!Posadziłaś wrzosy czy wrzośce znasz odmianę?
ocia79 11:34, 28 cze 2012

Pięknie rozkwitają hortensje.
popcorn 11:41, 28 cze 2012

Diana cudna ta nowa rabata! A ze żwirkiem to dopiero będzie!! A jaki ładny szpalerek bukszpanowy - cudo
Co to za hortensja? Z kocimiętką? Szałwią? To fioletowe..
pozdrówka!

PS jakbyś coś wiedziała o ławce napiszesz proszę u mnie? dzięki!
monitka 12:02, 28 cze 2012

Diana ale dałaś czadu z nową rabatą!! ślicznie
Zestawienie hortensji i szałwii bardzo fajne. Chyba zmałpuję u siebie bo jedno i drugie mam
KasiaBialofi... 12:07, 28 cze 2012

Lawenda sadzona przy furtce podobno szczęście przynosi. Może dlatego tak dobrze u ciebie rośnie