Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

07_Rene 08:31, 15 gru 2014

Zniknęłaś w tym samym czasie, co ja przełamałam się i zaczęłam "udzielać" na forum. Bardzo się cieszę, że znowu jesteś, bo Twój ogród jest jednym z pierwszysch, które mnie zaczarowały, chętnie obejrzę wspomnienia Mam nadzieję, że nornice odpuściły i nie masz wielu strat. Pozdrawiam. Będę zaglądać A kalosze i perły - cóż... wygoda i elegancja
monteverde 11:15, 15 gru 2014

Córcia wie co robi, a zdjęcia wyszły śliczne, naturalne no i ta Twoja fryzurka super a nasturcji nie wysiewaj bo pełno i tak jej będziesz miala, ja miałam 3 a też musiałam dosłownie wyrywać bo wszędzie właziła i wszystko zagłuszała a i nasion nie dopilnowałam, wysypały się i powschodziły, trochę wywaliłam reszta została na następny rok, ogórecznik sie też sam wysiewa. Margareta super ma kwiaty nie mam tej róży, w ogóle mam mało pomarańczowych tylko jakieś 6 krzewów, cieszę się, że już jesteś, no i wrzuć jeszcze trochę tej retrospekcji buziole
Pszczelarnia 11:57, 15 gru 2014

To mamy podobne fryzury ... . Tylko mi jeszcze troszkę brakuje do tego wsiowego looku (kalosze, perły i warkocz).
Mala_Mi 18:10, 15 gru 2014

Dzięki za info w sprawie naparstnicy. Są dwuletnie (te wypasione) i koniec.
Zobaczymy co z moich Ilumination wyrośnie. Kupiłam jeszcze jakieś odmianowe, ale tradycyjnie chyba kartkę zgubiłam
Pomarańczowe róże.. niewiele osób ma takie.. bo modne są różowe i amarantowe???, całe forum tylko takie kupuje. Różyczka w tych kolorach opanowała forum... ja kupiłam róże pomarańczowe na nowa rabatę... 4 odmiany pomarańczów Kolor niepopularny, ale mi się podoba. Twoja pomarańcza też śliczna.

Kaloszki bardzo ładne.. zielone i wesołe.. córcia wygląda jak siostra.. a naparstnice już same będą rosły... od 3 lat próbuję się ich pozbyć z milinu

Dawaj retrospekcje ogrodu... miło się to będzie oglądało...
Kuklik 09:25, 16 gru 2014

07_Rene napisał(a)
Zniknęłaś w tym samym czasie, co ja przełamałam się i zaczęłam "udzielać" na forum. Bardzo się cieszę, że znowu jesteś, bo Twój ogród jest jednym z pierwszysch, które mnie zaczarowały, chętnie obejrzę wspomnienia Mam nadzieję, że nornice odpuściły i nie masz wielu strat. Pozdrawiam. Będę zaglądać A kalosze i perły - cóż... wygoda i elegancja

To bardzo miłe, że podoba Ci się to co tworzę w ogrodzie. Wobec tego zapraszam
A nornice... no cóż walka trwa, głównie przez ultradźwięki, staram się je zmęczyć.
To walka na śmierć i życie, tak wyglądała późną wiosną ratowana po odgryzieniu korzeni dość cenna Rhino Hide. Na szczęście przeżyła, ale jest teraz maleńka, jak sadzonka, a mam ją trzy lata.

Kuklik 23:00, 16 gru 2014

monteverde napisał(a)
Córcia wie co robi, a zdjęcia wyszły śliczne, naturalne no i ta Twoja fryzurka super a nasturcji nie wysiewaj bo pełno i tak jej będziesz miala, ja miałam 3 a też musiałam dosłownie wyrywać bo wszędzie właziła i wszystko zagłuszała a i nasion nie dopilnowałam, wysypały się i powschodziły, trochę wywaliłam reszta została na następny rok, ogórecznik sie też sam wysiewa. Margareta super ma kwiaty nie mam tej róży, w ogóle mam mało pomarańczowych tylko jakieś 6 krzewów, cieszę się, że już jesteś, no i wrzuć jeszcze trochę tej retrospekcji buziole

Nie mogę z Tobą mało pomarańczowych...tylko 6 krzewów,... nieźle ja mam 3 pomarańczowe i myślę że to całkiem w sam raz
Ogórecznik wiem ten co tam rośnie to taki samosiejek przesadzony na miejsce pożądane.
Kuklik 23:05, 16 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
To mamy podobne fryzury ... . Tylko mi jeszcze troszkę brakuje do tego wsiowego looku (kalosze, perły i warkocz).

Dawno Cię nie widziałam masz warkocz?
uwielbiam wszystko co wiejskie
wspomnienie z wakacji też wiejskie w tym roku

zresztą w trakcie urlopu tam na wsi powstała nowa rabata, ale o tym potem.
Kuklik 23:11, 16 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dzięki za info w sprawie naparstnicy. Są dwuletnie (te wypasione) i koniec.
Zobaczymy co z moich Ilumination wyrośnie. Kupiłam jeszcze jakieś odmianowe, ale tradycyjnie chyba kartkę zgubiłam
Pomarańczowe róże.. niewiele osób ma takie.. bo modne są różowe i amarantowe???, całe forum tylko takie kupuje. Różyczka w tych kolorach opanowała forum... ja kupiłam róże pomarańczowe na nowa rabatę... 4 odmiany pomarańczów Kolor niepopularny, ale mi się podoba. Twoja pomarańcza też śliczna.

Kaloszki bardzo ładne.. zielone i wesołe.. córcia wygląda jak siostra.. a naparstnice już same będą rosły... od 3 lat próbuję się ich pozbyć z milinu

Dawaj retrospekcje ogrodu... miło się to będzie oglądało...

No cóż... mój gust ogrodowy, jak pewnie zauważyłaś, mało się wpisuje w ogrodowiskowe wymogi kształtuje się od 12 lat, bo tyle mam ogród i przede wszystkim wypływa ze mnie. Mody mnie nie ruszają Pomarańczowe róże kocham... w planach Lady of Shalott, koniecznie jak spotkam
Kuklik 23:34, 16 gru 2014

ogród ogólnie - lipcowy chaos

Kuklik 23:49, 16 gru 2014

Tak wyglądała moja Anabellka pod koniec czerwca

a na początku sierpnia tak

co roku ten sam problem, a ja nie lubię problematycznych roślin , wiec po wielu latach zmagań i różnych prób podpór i różnego cięcia postanowiłam radykalnie rozwiązać problem....łopatą

miejsce po Anabelce zostało gruntownie przeorganizowane i zupełnie zmienione, to znaczy, że posadziłam tam kolejną hortensję...
A potem tak mi się zrobiło żal że już nie będę miała Anabelki, że ... zasadziłam nieszczęsną wykopaną w innym miejscu ogrodu, pod płotem, w towarzystwie liliowców.
I tak oto pozbyłam się kłopotliwej rośliny