Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 15:36, 29 lip 2012

Moniczko, pisałąś że masz Glicynie? a pokazywałaś ją? bo nie bardzo kojarzę

bo mi się podoba glicynia (wisteria) kwiecista Shiro-noda (syn. Longissima Alba ), myślałąm żeby szopę nią obsadzić

Beato, moja glicynia, pomimo tego że była chyba pierwsza rośliną jaką kupiłam i wsadziłam po wprowadzeniu się do tego domu jest marniutka i chociaż chucham-dmucham to już prawie nie mam nadzieji że będzie ładna. W zeszłym roku dokumiłam jeszcze jedną już dość dużą posadziłam obok i nawet zimy mi nie przetrwała, nie wiem moze u mnie słabe zarunki dla glicyni są. Wiciokrzewy za to rosną mi okazale Jak będę w ogrodzie z aparatem to tej sierotce mojej glicyni zrobię zdjęcie ...
Moniika 15:38, 29 lip 2012

beta napisał(a)
Moniko, a który z powojników poleciłabyś na zasłonięcie brzydkiego budynku, miejsce raczej z małą ilością słońca?

Muszę wyjsć.... mąż mnie woła ale wrócę jeszcze dziś do tego tematu Pozdrawiam serdecznie M
Milka 15:42, 29 lip 2012

.
Zdjęcia Albina Plena z dzisiaj - na wiosnę był zjawiskowy ale teraz też jest nie źle moim zdaniam

wielki, piekny, oby jeszcze pachnący
tengel27 15:48, 29 lip 2012

Wielki i piękny jest - mało ważne czy pachnie - zapisuję go w zakładce "Do kupienia"
Milka 15:50, 29 lip 2012

pewnie, taki okaz
malgocha1960 20:38, 29 lip 2012

mONIKO,PRZYWĘDROOWAŁAM Z REWIZYTA I WSIĄKŁAM.bRAMA Z TUI BARDZO POMYSŁOWA,TAKA TAJEMNICZA.tEŻ MAM WISTERIĘ 3 LATA,NIE KWITŁA JESZCZE ANI RAZU,A DWIE WIOSNY STARTOWAŁA OD ZERA,BO PRZEMARZAŁA.Powojnika albina plena piękny mój ma 2 lata,ale w ogóle się nie rozrasta i kwitnie chwila moment.
beta 20:38, 29 lip 2012

tengel27 napisał(a)
Wielki i piękny jest - mało ważne czy pachnie - zapisuję go w zakładce "Do kupienia"

super pomysł z tą zakładką, że ja na takie coś nie wpadłam

dzięki
monteverde 20:54, 29 lip 2012

Może i ja kupię Albinę i podsadzę do Cecile
Loosiuu 21:14, 29 lip 2012

Monika352 napisał(a)
Kiri de Kanewa czy coś takiego

Kiri Te Kanawa
Moniika 21:47, 29 lip 2012

malgocha1960 napisał(a)
mONIKO,PRZYWĘDROOWAŁAM Z REWIZYTA I WSIĄKŁAM.bRAMA Z TUI BARDZO POMYSŁOWA,TAKA TAJEMNICZA.tEŻ MAM WISTERIĘ 3 LATA,NIE KWITŁA JESZCZE ANI RAZU,A DWIE WIOSNY STARTOWAŁA OD ZERA,BO PRZEMARZAŁA.Powojnika albina plena piękny mój ma 2 lata,ale w ogóle się nie rozrasta i kwitnie chwila moment.

Hej Malgosiu! Miło mi ze wpadlas! Tak to właśnie dziwnie jest z tymi powojnikami i zreszta z innymi roślinami tez np moja glicynia..ze u jednych rosną super u innych jakoś kiepsko. Dlatego ja postanowiłam właśnie obchodzić na spacerze pobliskie ogrody sąsiadów zakładając ze jak u nich sie coś przyjęło to znaczy ze u mnie ( w końcu taki sam klimat) tez sie przyjmie i dobrze będzie rósł o ile jakiegoś kardynalnego błędu nie popelnie! Ale z glicynia sie nie sprawdziło... Sąsiadka ma niesamowita glicynia, więc ja posadzilam na identycznej wystawie po prostu kilka domów dalej moja glicynie i niestety efekt mam średni... Ale wciąż wierze ze sie " obudzi" . Na tej samej zasadzie właśnie posadzilam u siebie Albina Plena bo właśnie u sąsiada jest piękny... U mnie jednak ma kiepskie miejsce , czyli trudne zadanie..., rosnie obok wycietego starego drzewa , ktorego pień został w ziemi bo nie było szans na wykarczowanie, a czytałam gdzieś ze taki pień i przede wszystkim korzenie zostawione w ziemi strasznie zubozaja glebę bo do rozkładu zużywają ogromne ilości azotu. ale go dokarmiam i liczę ze sobie poradzi