Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

monteverde 22:14, 02 sie 2012

oki już idę
Moniika 22:15, 02 sie 2012

O i jaka Ania Kochana zawsze na nią liczyć mozna
beta 22:25, 02 sie 2012

ale numer z tą mąką na ogrodzie
nebel 22:25, 02 sie 2012

...nie nadążam za Wami ...
ja w sprawie tego szarłata, Monika, jeżeli to taka fajna roślina jak czytam, to może nadawałaby się dla mnie, dla tych dwóch moich "rozbójników"? Posadziłabym sobie coś takiego, co jest ładne... i NIEZŁOMNE, to klucz do mojego ogrodu
nebel 22:33, 02 sie 2012

beta napisał(a)
ale numer z tą mąką na ogrodzie

Beta, a do tego jeszcze mąka... ale numer...
monteverde 22:50, 02 sie 2012

mąka ale nie z jednej roślinki, trzeba by było założyć plantacje, to lepiej kupić kilogram gotowej
EPODLAS 22:55, 02 sie 2012

Ile to człowiek może się dowiedzieć na Ogrodowisku. Mąka z szarłata, nie wiedziałam - ale teraz wiem.
Moniika 22:57, 02 sie 2012

nebel napisał(a)
...nie nadążam za Wami ...
ja w sprawie tego szarłata, Monika, jeżeli to taka fajna roślina jak czytam, to może nadawałaby się dla mnie, dla tych dwóch moich "rozbójników"? Posadziłabym sobie coś takiego, co jest ładne... i NIEZŁOMNE, to klucz do mojego ogrodu

Koniecznie Ewo !!! Trzeba spróbować jeszcze w tym roku u Ciebie wysiac koniecznie Jak będę do Ciebie jechała to z paczka szarlata ma dość fajne i oryginalne te kwiatostany - takie inne po prostu sie wyróżnia i dlatego trochę go tu i tam nie zaszkodzi , a o trawach ozdobnych do siebie myślałas? Danusia często je poleca, ja zreszta tez bardzo je lubię ale mam mała przestrzeń u Ciebie pięknie by sie prezentowały pomiędzy sosnami tez mam kilka dużych okazow u rodziców mogłabym podzielić je na jesień i tez byłoby do Ciebie. Pomysl o tym. . Zrobię im kilka zdjęć przy okazji jak tam będę i Ci pokaże, chyba ze Ci sie ta koncepcja nie podoba ?) idę spać , jutro wstaje bardzo wcześnie ale co tam... W piątek dużo mogę znieść w końcu to PIĄTEK !!
Moniika 23:04, 02 sie 2012

monteverde napisał(a)
mąka ale nie z jednej roślinki, trzeba by było założyć plantacje, to lepiej kupić kilogram gotowej

Kobitki !! nie róbcie sobie ze mnie jajek!!!! Bo kury w szklarni albo garazu zahoduje i wtedy dopiero będziecie miały powód do śmiechu na razie mam szarlata pól - metra pola i golebie zamiast kur golebie oczywiście sie mnie nie pytają czy mogą u mnie ubikacje sobie urządzać
Jak ktoś sie na nasiona szarlata pisze to proszę mogę wysyłać
A kury to już moj Tata kiedyś w ogrodzie miał także będzie kontynuacja rodzinnej tradycji
tengel27 23:07, 02 sie 2012

Ja to chyba swojemu do kompletu poszukam szarłata trójbarwnego - stworzą barwne plamy w ogrodzie