Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 21:28, 01 sie 2012

kasik778 napisał(a)

Kilka aktualnych zdjątek wstawiam

ten ostatni to gaillardia, kupiłam po raz pierwszy w tym roku

Dziękuje Ci Kasiu! Postaram sie zapamiętać ! Fajna jest ta gaillardia, silna i dobrze sie rozrasta
Moniika 21:31, 01 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Witaj jestem i ja z rewizytą właśnie skończyłam czytać cały wątek masz wiele pięknych roślin, niektóre zapisałam sobie ku pamięci z kancikami napewno świetnie sobie poradzisz a efekt będzie powalający koniecznie zrób zdjęcia przed i po trzymam kciuki za kolejne realizacje serdecznie pozdrawiam

Dziękuje Kasiu, ze do mnie wpadas ja już byłam u Ciebie wcześniej kilka razy mozna powiedzieć nawet ze Twój ogrod " obserwuje " pilnie pozdrawiam serdecznie Monika
AniaK 21:39, 01 sie 2012

Monika352 napisał(a)
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html
Celina 21:41, 01 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Ale masz cudnie!!
Żywopłot obłędny!
mam taki sprzęt do kancików,ale zanim poprzycinam całość to się umęczę okrutnie!
Chyba muszę jakąś technikę wymyśleć,bo przy wyciąganiu ustrojstwa z ziemi, zawsze opsypuje mi się trawnik i robota dodatkowa żeby wygrabić.
Oj chyba zaplątałam wypowiedź,ale może się domyślisz o co mi chodzi!
AniaK 21:43, 01 sie 2012

Ładna ta gaillardia, ja tez w tym roku kupiłam, ale moja bardziej pomarańczowa.Właśnie sprawdziłam, że nawet jej zdjęcia jeszcze nie zrobiłam, ależ niedopatrzenie.Jutro nadrobię
majkel0326 21:45, 01 sie 2012

Monika,wpadłam z rewizytą.Poczytałam sobie Twój wątek.Nie daj się i nie pozwól na wybrukowanie całej działki Walcz o swoja pasję nawet jeżeli inni domownicy jej nie podzielają.A syn na skuter miejsce znajdzie Na mnie też na początku dziwnie patrzyli. A Twoja córka widzę,że moja imienniczka Pozdrawiam Cię serdecznie!
Moniika 21:48, 01 sie 2012

Celina napisał(a)

Ale masz cudnie!!
Żywopłot obłędny!
mam taki sprzęt do kancików,ale zanim poprzycinam całość to się umęczę okrutnie!
Chyba muszę jakąś technikę wymyśleć,bo przy wyciąganiu ustrojstwa z ziemi, zawsze opsypuje mi się trawnik i robota dodatkowa żeby wygrabić.
Oj chyba zaplątałam wypowiedź,ale może się domyślisz o co mi chodzi!

Dzięki Ci Celinko! Żywopłot bardzo cenie, daje mi prywatność i mogę latać w szlafroku i walkach na głowie jak mam ochotę
W sprawie kancikow , cieszę sie ze nie tylko ja walczę z kancikiem ciekawe kiedy sie z tym uporam , cienko to widzę szczerze mówiąc bo z pracy wracam po prostu wykończona a w weekend jede po córkę odebrać z koloni pozdrawiam Cię serdecznie m
Moniika 21:52, 01 sie 2012

AniaK napisał(a)

Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html

Dzieki Aniu! Na Was Ogrodowiczan zawsze mozna liczy!!! Taka ta roslina dziwna trochę... ale dobrze sie u mńie przyjęła i szybko sie rozrasta może dlatego ze w zeszłym roku miałam w tym miejscu kompostownik z drugiej strony to jakaś odmiana dla kwiatów te jej ciemne dziwne wypustki, kwiatostany
Moniika 21:58, 01 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Monika,wpadłam z rewizytą.Poczytałam sobie Twój wątek.Nie daj się i nie pozwól na wybrukowanie całej działki Walcz o swoja pasję nawet jeżeli inni domownicy jej nie podzielają.A syn na skuter miejsce znajdzie Na mnie też na początku dziwnie patrzyli. A Twoja córka widzę,że moja imienniczka Pozdrawiam Cię serdecznie!

Dzięki Ci Maju za wsparcie! Oczywiście ze sie nie dam!!!!taki smyk lat 17 to może sobie pogadać i na tym koniec ale czasem mi przykro, ze sie tak staram a reszta domowników, jak to moj syn mawia "ma na to wylane". Jak wstapilam na Ogrodowisko i czynnie zaczęłam " nadawać" poznałam tak dużo przemiilych, równie, jak ja zielono-zakreconych osób, ze już nigdy, nie zwątpie, nawet na chwile!!! A imienniczka Twoja na koloniach aktualnie serdecznie Cię pozdrawiam M
monteverde 21:59, 01 sie 2012

O gailardii już wiesz o amarantusie też a jeżówka to Pink Double Delight i masz już wszystko teraz tylko zapisz do notatnika lub do kompa ze zdjęciem najlepiej