Moniko i nowy i stary powojnik prezentują się świetnie. Moje dwa już przekwitły. Na wiosnę koniecznie muszę coś dokupić. Tylko M musi zrobić jakąś podporę.
O właśnie, ja też dumam już nad podporą, może ktoś ma patent ? bambusy są jednorazowe, a metalowe kratki dostępne w supermarketach jakoś niekoniecznie mi się podobają, chyba żeby zrobić na zamówienie coś z metaloplastyki ?
Hej Dziewczyny!!! U mnie wszelkie kupione w internecie stożki z precików i plotki z ogrodniczych zdecydowanie dawno zarośnięte i niewystarczające ! Najlepiej sprawdza mi się barierka kuta na schodach i płot .. I ławka stara tyle ze nie można juz będzie niedługo na niej siedzieć powojniki te które mam u siebie bardzo szybko rosną i małe ( 120-140cm) podpórki są za małe! Sprawdziła mi się tez samodzielnie wykonana podpórka z grubego drutu którą owinęłam stary pień drzewa. Pozdrawiam M
Jesteś czy Cię nie ma? Kupiłam cebulki tam gdzie poleciłaś, są zdrowe i duże, ale i tak je zaprawiłam Topsinem. Teraz schną i czekają na weekendowe sadzenie. Nie ma ich tyle co u Ciebie, ale jak na pierwszy rok to wystarczy. Kupiłam też pustynniki. Masz może przepis na ich sadzenie, bo nie wiem czy kupowałaś do siebie. A może ktoś z odwiedzających Monikę eksperymentował z tymi kwiatami. Podpowiedzcie, bo mi w końcu wyschną, a jak kwitną to są takie piękne. No i z czym je posadzić, żeby potem nie było pusto.