Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 12:06, 15 wrz 2012

mirka napisał(a)
Dzięki za mile przyjecie.Pozwolilam sobie na spacer po twoim ogrodzie i oniemialam z wrażenia bo jest cudowny.Pozdrawiam MIRKA

Hej! Widziałam Twój poprzedni ogród- cudo!!! Będę wpadać do Ciebie !! Pozdrawiam ! M
Moniika 12:08, 15 wrz 2012

Dorka napisał(a)
Cudny to cudny ale jaki tarasik ma cudny, jak marzenie !!!!!!!!!!!

Dzięki Dorotko! Już o tej porze roku to tylko wspomnienie ... Tak zimno w nocy że kwiaty na tarasie podają mi jeden po drugim ale w przyszłym roku znów od wczesnej wiosny będzie lepiej
Mirka 12:52, 15 wrz 2012

Dziękuję za odwiedziny,ogrodu szkoda mi było bardzo ,ale przeprowadziłam się do innego miasta.Myślę że w nowym miejscu przy waszej pomocy stworzę jeszcze ładniejszy ogród 3 razy większy.Pozdrawiam i idę na spacer po twoim ogrodzie.
Welka 13:28, 15 wrz 2012

Witam!
Najlepszego z okazji rocznicy (u Monte wyczytałam :)
Podrawiam
Madzenka 14:28, 15 wrz 2012

due napisał(a)
Jesteś czy Cię nie ma? Kupiłam cebulki tam gdzie poleciłaś, są zdrowe i duże, ale i tak je zaprawiłam Topsinem. Teraz schną i czekają na weekendowe sadzenie. Nie ma ich tyle co u Ciebie, ale jak na pierwszy rok to wystarczy. Kupiłam też pustynniki. Masz może przepis na ich sadzenie, bo nie wiem czy kupowałaś do siebie. A może ktoś z odwiedzających Monikę eksperymentował z tymi kwiatami. Podpowiedzcie, bo mi w końcu wyschną, a jak kwitną to są takie piękne. No i z czym je posadzić, żeby potem nie było pusto.

Pozdrowiam Monikę i włączę się do dyskusji
Pustynniki nie tolerują zalegającej wody i ciężkich gleb. Niektorzy nawet zalecają aby na zimę przykryś je folią aby nie były narażone na zbyt dużą dawkę wilgoci lub zrobienie drenażu przed posadzeniem. Jeśli się tego nie zrobi to mogą zgnić i w ogóle nie będziesz się cieszyć pieknymi "pałkami"
Zatem polecam sadzić w lekkiej piaszczystej glebie w słońcu, gdzie nie stoi woda. Ponieważ są wrażliwe na mrozy warto je grubą warstwą ściólki osłonic. niekiedy trzeba czekac na kwitnienie do drugiego sezonu.
I ich kłącza wyglądają jak pająki sadzi się je płasko
Ja posadzę swoje dopiero wiosną, nie będę ryzykować zimy
Urszulla 17:26, 15 wrz 2012

Gratuluję zakupu powojnikówSą kapryśne czasem, ale piękne. Też sobie kiedyś sprawię.Pozdr
monteverde 18:14, 15 wrz 2012

Moniko przyjemnej imprezy życzę, no i wszystkiego najlepszego na dalsze lata Waszego pożycia, dużo miłości i wyrozumiałości w związku, składa "sekciara"
due 22:18, 15 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ja posadzę swoje dopiero wiosną, nie będę ryzykować zimy

Marzenko to napisz mi jeszcze czy zawsze je wykopujesz i zimujesz w jakimś pomieszczeniu, czy może próbowałaś zostawić w gruncie. Teraz za bardzo nie wiem co mam zrobić, bo chciałam posadzić tej jesieni, ale jeśli to duże ryzyko to zrobię to dopiero wiosną.
Diana 20:02, 18 wrz 2012

przyszłam dodać wątek do obserwowanych uciekły mi wszystkie
pozdrawiam
monteverde 19:00, 19 wrz 2012

Moniko co u Ciebie tak cichutko?pozdrawiam