Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 10:20, 04 paź 2013

Marzenko, ciesz się ciesz, nie ma to jak taka wygrzana w słońcu malinka prosto z krzaka, o jeżynę też muszę się postarać

Marto, dziękuję, całe szczęście słoneczko nas rozpieszcza, chociaż zimno i jesień zachwyca. Muszę nadrobić ze zdjęciami w wolnym czasie, na razie staram się zakończyć sadzenie cebul, a końca nie widać

Iwonko, uśmiałam się z tymi owocami, ale widzę wszystko przed Tobą, przeprowadzki nie zazdroszczę, ale możliwość tworzenia ogrodu pozytywnie tak. Życzę więc dużo, dużo zdrówka i siły, żebyś mogła się cieszyć nowym ogrodem. Chociaż pewnie troszkę starego szkoda zostawiać.

Elu, na razie jesień wynagradza nam słoneczkiem te niskie temperatury, oby jak najdłużej. Jabłonka, zobaczysz jak szybko urośnie i będzie cieszyć smacznymi jabłkami, tylko dobrze ją umocuj, bo niestety pod ciężarem jabłek w tym roku pół mi się złamało, ale odrośnie, a jabłek i tak miała dużo. W zeszłym roku pryskałam na mszyce, a w tym roku przeszłam z chemii na EM(pozytywne mikroorganizmy) i tylko tym podlewałam i pryskałam i jestem zadowolona, bo wiem że są zdrowsze, mają trochę plamek, ale mam nadzieję że z roku na rok dzięki mikroorganizmom będą zdrowsze.

Pozdrawiam słonecznie

grembosia 22:01, 07 paź 2013

Ale te zimowity przecudne!
Uporałaś się już z sadzeniem cebul?
Ja jutro zaczynam, kupiłam sadzarkę, zobaczymy czy się przyda, bo zamierzam wypróbować też metodę rowka.
zuza12 15:06, 09 paź 2013

Aniu pozdrawiam jesiennie. U mnie pracowicie ale zaglądam do Ciebie i dzisiaj slad zostawiam.
AniaK 23:14, 12 paź 2013

Marleno, Zuza fajnie że zaglądacie, mimo dużej ilości prac

Ja nareszcie uporałam się z cebulami(hura), używałam i sadzarki i metody rowka, ta ostatnia zdecydowanie szybsza.
Jeszcze dokupiłam wrzosów, wrzośców i klony palmowe miały 40%przecenę, to przygarnęłam jednego małego(a obiecałam sobie że już koniec z sadzeniem), przesadziłam katalpę, trochę późno, ale mam nadzieję że przeżyje, przesiewam kompost na rabaty i warzywnik. Fajną pogodę mamy w październiku, więc wykorzystuję maksymalnie.
Moje truskawki nadal kwitną i owocują i mimo nie całkowitego dojrzewania są niesamowicie słodkie

Pozdrawiam serdecznie
monitka 23:18, 12 paź 2013

Aniu czyżbyś Rajski napadła?
A truskawki chętnie bym podjadła. Jutro sprawdzę na działce rodziców czy jeszcze owocują bo mamy parę takich krzaczków. Jak nie będzie to malinami się zadowolę
AniaK 23:40, 12 paź 2013

Zgadłaś Moniko. jeszcze chętnie trawki bym kupiła, ale mogliby już przecenić i tak wydałam dużo za dużo
monitka 23:55, 12 paź 2013

Też tam zaglądam w nadziei że przecenią ale na razie chyba się nie zanosi...Klony widziałam Jakiego wybrałaś? też mam chrapkę na jakiegoś klonika ale niestety nie mam pojęcia którego wybrać.
Kasiek 00:25, 13 paź 2013

AniaK napisał(a)

Ja nareszcie uporałam się z cebulami(hura), używałam i sadzarki i metody rowka, ta ostatnia zdecydowanie szybsza.
Jeszcze dokupiłam wrzosów, wrzośców i klony palmowe miały 40%przecenę, to przygarnęłam jednego małego(a obiecałam sobie że już koniec z sadzeniem), przesadziłam katalpę, trochę późno, ale mam nadzieję że przeżyje, przesiewam kompost na rabaty i warzywnik. Fajną pogodę mamy w październiku, więc wykorzystuję maksymalnie.
Moje truskawki nadal kwitną i owocują i mimo nie całkowitego dojrzewania są niesamowicie słodkie

Pozdrawiam serdecznie

Chyba zwariowalam, bo naprawde zapachnialo mi truskawkami Ide zobaczyc do moich zapasow bo normalnie nie zasne
beta 09:38, 13 paź 2013

AniaK napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie

szalone te truskawki

pozdrawiam

i o jesienne zdjęcia się upominam
Madzenka 10:29, 13 paź 2013

Aniu widać źe działasz w ogrodzie bo ostatnio się rzadko pojawiasz
U mnie się nie udało wczoraj rowków na cebule robić.... Wszędzie korzenie roślin.... Zatem grubym szpikulcem do pikowania robiłam dziury.... Przy którejś tam set... cebulce odpuściłam.... W miękką glebę hiacynty w dołek posadziłam w pięc minut już o zmroku.....Dlatego siedząc wczoraj w grządkach (kregosłup wołal raaaatunku!) obiecałam sobie nie wykopywać tulipanów... Zwlaszcza gdy ktoś sobie wymyślił tulipany pod brzozami.....