Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

jotka 14:30, 08 kwi 2014

Aniu, patrzę na sloneczne zdjęcia z Twojego ogrodu, a za oknem leje...
nigdy nie wachalam machonii, muszę ja gdzieś powachac ... u siebie nie mam
AniaK 14:41, 08 kwi 2014

Ubiorek wieczniezielony wypuścił mnóstwo młodych przyrostów i zaczyna kwitnienie

AniaK 14:45, 08 kwi 2014

Jolu u nas tak dzisiaj na zmianę, raz słońce, a raz deszcz, ale ciepło. Zdjęcia robione przed godziną. Teraz już nie pada i rozjaśnia się, posiałam dziś marchewkę, to dobrze podleje.
A machonii też wcześniej nie wąchałam, dopiero w tym roku, przypomina mi zapach miodu.
Pozdrawiam
AniaK 14:52, 08 kwi 2014

Wiśnia ma mnóstwo pąków, ciekawe czy owoców też tyle będzie, w zeszłym roku była aż jedna wisienka(nie zdążyłam spróbować, kos się posilił), a kwiatów też było dużo.

Śliwka też przymierza się do kwitnienia, może tym razem chociaż dwie śliwki będzie miała

Gruszka obsypana pąkami

Jabłonka

Agrest

14:53, 08 kwi 2014
Deszcz z tej samej chmury chyba dotarł do mnie, deszczyk raczej, bo chwilę popadał i już świeci słońce, ale jest raczej chłodno. Cieszę się, nawet z tak niewielkiego opadu, bo brak go wszystkiemu co zielone.
Kwitnące "broszki" u Ciebie okazałe widzę, ale przyglądam się drzewom, bo jedno, niewielkie muszę wybrać do siebie, a jak zwykle nie mogę podjąć decyzji, zbieram wszystkie informacje, a potem będzie selekcja
Magdalenka 15:00, 08 kwi 2014

Aniu, cudowna wiosna w Twoim ogrodzie. U mnie hiacynty powoli przekwitają, zaczynają się tulipany, ale to i tak nie te ilości co w ubiegłym roku. Podobno jutro ma padać...jakoś to wytrzymam, bo deszcz roślinkom potrzebny.
Pozdrawiam.
AniaK 15:14, 08 kwi 2014

A w warzywniku:
groszek już rośnie,

bób powoli się przebija

lubczyk

melisa

pietruszka z zeszłego roku zaczyna się zielenić, a rabarbar już całkiem spory

szczypiorek już można skubać

czosnek

i poziomki zaczynają kwitnąć
jotka 15:19, 08 kwi 2014

Warzywnik juz imponujacy, a pewnie jeszcze co nie co w maju przybedzie ...
Ciekawa jestem , czy masz szklarenke lub tunel ?
AniaK 15:20, 08 kwi 2014

Iwonko skąd ja to znam, wybór nigdy nie jest łatwy, chyba że ma się nieograniczone miejsce.

Magdo, dobrze że czasem pada, bo jest kiedy odpocząć, bez wyrzutów sumienia.

A teraz bez wyrzutów sumienia, bo znów pada, mogę jechać po dzieci do szkoły
Pozdrawiam serdecznie
AniaK 15:22, 08 kwi 2014

Jolu nie mam niestety szklarenki, nad czym ubolewam,bo ni jak nie mogę dla niej miejsca znaleźć, ale kombinuję. Mam nadzieję, że będzie cudowne i ciepłe lato i moje pomidorki, dadzą radę.