Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

reni 17:27, 30 mar 2014

Ania jaka piękna wiosna u ciebie..pozdrawiam
beta 18:06, 30 mar 2014

100 lat mnie nie było u Ciebie...z zapartym tchem nadrobiłam wszystkie zaległości i oczy nacieszyłam....
pozdr
martaibartek 21:52, 31 mar 2014

Pięknie uchwycona wiosna
grembosia 21:55, 31 mar 2014

Ależ spektakl się zaczyna, cudnie!
A kompozycja parapetowa to już mistrzostwo świata!
Joaska 09:50, 01 kwi 2014

AniaK napisał(a)
...................

Joasiu, to zielone to ubiorek wieczniezielony, troszkę się rozrósł i przykrył tulipanki, ale poradziły sobie. A ta druga roślinka, to Gaura, są też białe, jest jednak wrażliwa na mróz, jedna mi wymarzła w zeszłym roku,a teraz się okaże czy druga przetrwała. Widziałam ją kiedyś w ogrodach w Niemczech, pięknie wypełniała rabaty, nadawała im lekkości. Kwitnie od lipca do przymrozków.

.......................
Pozdrawiam dziewczyny

Aniu ten ubiorek na prawdę śliczny jest ... muszę sobie takiego poszukać u siebie bo byłby super wypełniaczem na rabatach ... takim ogranicznikiem chwastów
Gaura też cudna ale skoro wymarza to jej nie zapisuję, na razie nie planuje roślin wymagających i wymarzających
Elik 22:13, 01 kwi 2014

Wiosna, wiosna, wiosna! A kompozycja parapetowa naprawdę urocza.
21:16, 02 kwi 2014
Delikatne, wiosenne kwiaty i wiklina... jak ja to lubię! Zwróciłam uwagę na wiklinowy, wiszący kosz z bratkami , a piękny, różowy jaskier w kompozycji na oknie, chyba nie ma mi za złe, że pomyliłam go z pełnikiem?
AniaK 13:58, 08 kwi 2014

Witam wszystkich Reniu, Beatko, Marto, Marleno, Joasiu, Ela, Iwonko i dziękuję za miłe słowa, wiosna jest piękna i taka wczesna w tym roku, wynagradza nam zeszłoroczne spóźnienie. Prac różnych mnóstwo, ale jakoś nadążam, tylko czasem padam wieczorem

Krokusy przekwitły, wczesne tulipanki, powoli przekwitają, hiacynty, żonkile i narcyzy jeszcze cieszą, następne tulipany pojawiają się, kwitną sasanki, zaraz zakwitną korony cesarskie, no i mnóstwo listków coraz bardziej się rozwija
Od dwóch dni jest u nas ciepło i wilgotno, wszystko rośnie jak na drożdżach, ale znowu zapowiadają ochłodzenie, a mogłoby już tak zostać

AniaK 14:11, 08 kwi 2014

Grujecznik japoński

Brzoza Youngi

Machonia mocno pachnie

Świdośliwa lada moment rozwinie pąki

Śliwa wiśniowa już powoli gubi płatki, ale za to Wiąz Camperdownii zachwyca niby kwiatkami

AniaK 14:25, 08 kwi 2014

Przywrotnik zachwyca diamencikami po deszczu

Języczka pomarańczowa

Bodziszek wspaniały szybko rośnie, bratkom trzeba poszukać innego miejsca