Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

giza 10:12, 10 kwi 2014

Pracowita z Ciebie dziewuszka! Ja warzywa mam zamiar wprost do gruntu wysiewać, ale jak patrzę na te Tw. rozsady, to nie wiem, czy to nie błąd... kurczę :/
AniaK 15:14, 10 kwi 2014

Magda, nie ma to jak swoje pomidorki. Już nie mogę się doczekać, te przepikowane to balconi red, będą w donicach żeby były szybciej do tych w gruncie

Giza, akurat te trzeba w doniczkach popikować, no chyba że kupimy sadzonki, mniej roboty, a reszta już będzie do gruntu. Ale jeszcze można posiać
jotka 16:29, 10 kwi 2014

Aniu, poczytalam sobie o tych balconi red -fajna odmiana do doniczek. Jak Ci sie sprawdzą, to w przyszlym roku i ja takie posieje.
Moje koktajlowe malutkie, bo pozno posialam.Ale te do tunelu to i owszem
zaskoczona jestem sadzonkami selera, ja nigdy sie nie bawilam tylko kupowalam rozsade.
A papryki sialas rozne odmiany, czy jakąś konkretną?
No to teraz sloneczne cieple lsto by sie przydalo, zeby plony byly obfite

beta 21:07, 10 kwi 2014

Aniu, cudny ten Twój warzywnik...i taki czyściutki....żadnego chwaścika
AniaK 12:17, 17 kwi 2014

Jolu też jestem ciekawa tych Balconi red, zdam relację czy fajne. Seler pierwszy raz w tym roku próbuję, bo jak się kupuje to nigdy nie wiadomo jaką odmianę, ale chyba bez nawożenia kiepsko rosną i może tak być, że i tak kupię, zobaczymy.

Beatko, jeszcze czyściutki, ale chwasty rosną w tempie ekspresowym, a ostatnio mało czasu na pielenie.
AniaK 12:48, 17 kwi 2014

A dziś piękne słońce i ciepło.
Bukietowe tulipany

Świdośliwa pięknie rozkwitła

Exotic Emperor

AniaK 12:57, 17 kwi 2014

Wiśnie kwitną

Pierwsze truskawki Honeoye(majowe podobno)kwitną

Hortensja ogrodowa ma zawiązki kwiatów (pierwszy raz od pięciu lat)

Piwonie mają już pąki

Jaskry dobrze się czują i na rabacie, nawet przymrozek im nie zaszkodził

Barwinek

I moje ulubione pomponiki
15:03, 17 kwi 2014
Pięknie prezentują się różowe hiacynty z szafirkami, małe bukieciki na rabacie, ale nie tylko one, miło popatrzeć na zdrowe, dorodne rośliny, ładnie skomponowane w całość, ogród w promieniach słońca i... ulubione pomponiki
Aniu, czy do ściółkowania używasz kory sosnowej?
AniaK 20:17, 17 kwi 2014

Iwonko, miłe słowa w piękny słoneczny dzień, to jest to, dziękuję. Mnie też to zestawienie hiacyntów z szafirkami przypadło do gustu, ciekawa jestem jaki teraz kolor dołączy, bo już szykują się tulipany, nie pamiętam jakie tam sadziłam. Fajnie, że ciągle coś się dzieje na tej rabacie, tak miało być, ale to jej pierwszy sezon, więc oglądam jak będzie.
Rabaty ściółkuję korą, a w warzywniku skoszoną trawą.
reni 20:30, 17 kwi 2014

Pięknie u ciebie kolorowo,a stokrotki bajeczne