Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 19:03, 02 maj 2014

regli napisał(a)
Anitko, miałam dobre chęci, ale nic z tego nie wyszło. Mąż przejechał tę miejscowość wzdłuż i wszerz i nie znalazł tej szkółki. Choć wcześniej twierdził, że chyba wie gdzie jest Ja chyba w poniedziałek przejadę się do szkółki do Zalesic i tam kupię rozplenice. Jakbym się wybrała, to tam Ci sprawdzę czy mają i po ile. A mąż w przyszłym tygodniu również będzie w Łodzi, więc obiecał lepiej się przygotować i spróbuje jeszcze raz znaleźć.
W majowej "Magnolii" jest napisane, że 11 maja są targi ogrodnicze w Bykach. Słyszałaś coś może?

Ok,,dzięki za info,mam nadzieje, że ja trafię
O to ci chodzi?
Anita1978 19:04, 02 maj 2014

Margarete napisał(a)
Musz was rozczarowac dziewczny, bylam w tej nszej szkolce z trawkami w poprzednia sobote i kicha, jeszcze nic wlasciwie do zaoferowania pan nie miaz trawek. Lazilam sama po tych jego zakamarkachi owszem ladne zurawki mil, niedrogo ale wsrod trawnic jeszcze nie widac, male, ledwo sie ruszyly, trzeba poczekac jeszcze troche................

A kacik super ci wyszedl, nawet ju premierowz relksik na hustawce byl......
Wierze, ze roboty duzo mieliscie, sama w ubieglym roku tyle darni zdjelam to umiem sobie to wyobrazic, ale warto, bo bedze slicznie............

Ja jutro mam ogrodowe plany, zobaczymy jak pogoda pozwoli........

U mnie zimnica....a ty jak? Poszalalaś w ogrodzie?
Anita1978 19:05, 02 maj 2014

popcarol napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam! ale pracy za Wami, szybko się uporaliście, jak na jeden dzień, z tyloma zajęciami! pozdrawiam serdecznie, zajrzę jutro - może już część roslinek bedzie?
pozdrawiam spod Augustowa!

Hej Karola!
U was też tak zimno???
popcorn 19:45, 02 maj 2014

Anitko, dzisiaj w ciągu dnia było nawet nieźle; słonko grzało i na tarasie było cudnie. Ale wiał piekielnie zimny, przenikliwy wiatr i jak słonko się schowało za którąś z chmur, czy jak w ogóle zaszło, zrobiło się okropnie zimno! Siedzimy przy kominku Tylko losujemy kto ma iść dołożyć drewna
Anita1978 20:50, 02 maj 2014

No takie klimaty przy kominku też są fajne! Także nie wiadomo co lepsze
Ivvvona 21:08, 02 maj 2014

Hej, Anitka, działaliście coś dzisiaj czy odpoczywasz? Pogoda nieciekawa, zimno, z domu nawet się nie chce wyjść. Ja dzisiaj miałam gości, ale trochę zdjęć zdążylam porobić. Pozdrawiam
Margarete 23:29, 02 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

U mnie zimnica....a ty jak? Poszalalaś w ogrodzie?

A skąd.......rano ścigała mnie praca, wiesz my mamy wolne ale moi Niemcy niestety nie więc ciągle był telefon, mail, telefon, mail i tak zleciało do południa a potem drobne zakupy...i rozpadało sie u nas od godzin południowych a poza tym było tylko 5 stopni ......wyszłam nawet na moment do ogrodu, wyrwałam wiadro chwasów jak przestało padac bo łatwo po deszczu szło, obcięłam przekwitłe tulipany i szafirki i.......biegiem wróciłam do domu pod kocyk i do szklanki ciepłej zielonej herbaty
Może w niedziele mi sie uda zrealizowac to co zaplanowałam...........
Za chwile ide nakryc agro niektóre rosliny bo ma byc dzis zimna noc a jutro jeszcze zimniejsza......
Bogdzia 08:52, 03 maj 2014

Najzimniejsza ma byc z poniedziałku na wtorek az -3 stopnie. Trawki jesli nie były w szklarni to nie ma sie co dziwic że nie rosna bo w ogrodzie tez dopiero nieśmiało zaczynaja. Pozdrówka.
Moniika 09:25, 03 maj 2014

Wpadam , zaległości odrabiam , serdecznie pozdrawiam M
Ps fajna bujana ławeczka do zasłużonego odpoczynku po pracy
Donia72 18:12, 03 maj 2014

U mnie zimno, całą noc padał deszcz i w dzień też. Dopiero teraz wyszło słoneczko