Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Mala_Mi 18:14, 11 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

A mi wszystko ejdno jaki mam styl Ja mam swój styl.. i już.. a raczej wszystkie style po trochu..... i ubolewam, że nie mam większego ogrdou i więcej czasu, bo bym sobie zroibła wydzielone zakatki iw zależnosci od nastroju. tam bym przesiadywała....
To tak jak przekomarzanie sie do kogo podobne jest dziecko... a ja mówie, że każde dziecko jest podobne do siebie

och ty szelmo, przyjeżdżaj do mnie, ciekawa jestem co powiesz w realu!
mi chodzi o schludnośc, u ciebie mnie powaliła na kolana!

Przyjedż teraz do mnie to sie podniesiesz z tych kolan szybko......
hi, hi,.... ależ KOndzio sie zdziwi .. tyle wpisów....
Mala_Mi 18:45, 11 wrz 2012

No dobra, doczytałam..... Kondzio nas nie pogonił.......

Kondzio.. z ogrodem jak z naszymi dziećmi.. nie zawsze idealne ale je kochamy i liczymy, ze sie zmienią na lepsze...... a czym starsze.. tym szanse maleja...
Sprawa o wiele łatwiejsza w ogrodzie ..... i zupełenie odwrotna...

I też Cię przeproszę za dyskusje na Twoim wątku....

MilenaP 20:35, 11 wrz 2012

czytam właśnie Twój wątek i oglądam przeobrażenia
Kondzio 20:38, 11 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
czytam właśnie Twój wątek i oglądam przeobrażenia
Fajnie
bociek 20:41, 11 wrz 2012

Czesc Kondzio, ja Cie nie znam, ale mam zamiar poznac. Tymczasem Ciebie ( a nie ogrod - jeszcze) podgladalam na fotkach

Tymczasem pozdrawiam, bo w zasadzie przylecialam sie przywitac Taki juz lotny egzemplarz
Kondzio 20:42, 11 wrz 2012

Miło mi zapraszam
Ozz 20:44, 11 wrz 2012

Kondzio napisał(a)
Ale mi nie chodzi oto ze mi się mój nie podoba tylko nie mam ręki damskiej żeby dobierać rośliny i stworzyć co mi się podoba
To będziesz ogród robił ,,męską ręką" - wielu wybitnych ogrodników to mężczyźni. A zaręczam, że jakby Ci tak ,,żeńska ręka" za dużo zaczęła wymyślać przy ogrodzie to dopiero byś był niezadowolony
Kondzio 20:46, 11 wrz 2012

Ozz napisał(a)

Ale mi nie chodzi oto ze mi się mój nie podoba tylko nie mam ręki damskiej żeby dobierać rośliny i stworzyć co mi się podoba
To będziesz ogród robił ,,męską ręką" - wielu wybitnych ogrodników to mężczyźni. A zaręczam, że jakby Ci tak ,,żeńska ręka" za dużo zaczęła wymyślać przy ogrodzie to dopiero byś był niezadowolony
Zależy która bo jak Danusiowa
malwes 11:18, 12 wrz 2012

Konrad,
Ja się z Twoją teorią "damskiej" ręki nie zgodzę - zobacz ilu artystów (ogrodników, projektantów, fryzjerów, kucharzy) to mężczyźni. To kwestia doświadczenia wg mnie i właśnie dostępu do "inspiracji" bo to o czym piszesz, że oglądasz różne inne ogrody i Ci się podobają, to właśnie to... posadzisz jeden krzaczek koło drugiego i Ci się podoba, ten sam krzaczek z innym zestawieniem może spodoba Ci się bardziej ale skąd miałbyś to wiedzieć? Przecież nie wypróbujesz różnych połączeń, chyba, że masz czas jeżdżenia po szkółkach i ustawiania koło siebie różnych roślin....

Twój ogród jest piękny i będzie jeszcze piękniejszy bo zmieniasz go i upiększasz sukcesywnie.
A całe piękno nie w jego wyglądzie tylko własnie w tej pracy, w cieszeniu się nią, w harmonii z roślinami, z radości z ich wzrostu, itd.

Ja bym powiedziała, że u większości z nas wrogiem umownej "piękności" ogrodów jest na pierwszym miejscu brak czasu a na drugim brak funduszy na realizację wszystkich planów.

Pozdrawiam ciepło
Milka 11:25, 12 wrz 2012

Kondzio napisał(a)
Dlaczego mam krzyczeć miło usłyszeć problemy które mnie tez dotyczą ale ja jeszcze nie jestem na etapie takim jak wy mnie wszystko denerwuje chwasty łamanie się gałęzi rozpadajaca się ścieżka z wapienia dziury w trawniku które sami zrobiliśmy przez odżywki złe posadzone rośliny i tak dalej kocham swój ogród i to bardzo nie wyobrażam sobie życia bez niego to było moje marzenie tylko nie wyrabiam już chce dalej go kochać i mam nadzieje a nie znienawidzic

no to fajnie, ze nas nie pogoniłeś, a z młióścią w parze i nienawiść, więc raz tak, a raz tak z tymi naszymi ogrodami! Ania zrobiła dobre posumowanie i porównanie, chyba ją zaskoczę i znienacka najdę, zobaczę czy wstanę z tych kolan!!

Kondzio, masz super ogród, zmiany są nieustanne jak w życiu