Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 14:30, 28 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)

Kochana, dziękuję za odpowiedź.

Nie ma za co
Enya73 14:35, 28 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
Piękne wiosenne fotki... wiąz zachwycający, ostatnio na niego choruję

Wiąz to moje ulubione drzewo zaraz po sumaku. Najtaniej widziałam je u Kubiczka w Pisarzowicach, całkiem wysoko zaszczepionie i ładnej koronie. Pozdrawiam
Enya73 14:36, 28 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
Buziaki zasyłam na szybciora przed robotą

Hejka, myślałam o Tobie, zadzwonię wieczorem. Pozdrawiam
Enya73 14:38, 28 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
boszeeee jaki piękny ogród ehhh

Witaj, nareszcie ktoś z serca aglomeracji, z sąsiedniego miasta
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, to bardzo miłe. Pozdrawiam
Enya73 14:40, 28 kwi 2015

malkul napisał(a)
różowe kwiatuchy pączuchy wprost do schrupania

Jeszcze nigdy wcześniej tak pięknie mi wiśnia nie zakwitła. W tym roku króluje na wiosennych rabatach. Buziaki
Enya73 14:42, 28 kwi 2015

Ewa napisał(a)
Anitko jak ładnie Ci wszystko rozkwita, ale zazdraszczam runianki. Jak Ty to robisz,ze ona Ci sie tak rozrasta w takim tempie?

Cześć Ewuniu. Miejsce jej ewidentnie pasuje. Co roku muszę ją ograniczać. Pozdrawiam serdecznie
Enya73 14:44, 28 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

A jak się nazywa ta magnolia?

Ewo, to magnolia 'Susan'. Bardzo obficie i długo kwitnie, a nawet powtarza kwitnienie jesienią. Pozdrawiam
Enya73 14:53, 28 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
możesz też zdradzić co to za jałowiec po lewej stronie magnolii rośnie? ten taki wyniosły.... o ile to nie cis hmmm albo to cis ale tak czy siak może pamiętasz odmianę?

p.s.
nie wiem czy pisałam ale jak potrafisz blokować wchodzenie do Ciebie to mnie proszę przyblokuj bo normalnie zejdę na zawał jak patrzę na Twój piękny ogród i to co w nim stworzyłaś. Te skarpy z którymi Ja sobie rady nie daję u Ciebie są boskie!

Kasiu, to jest cis, odmiana 'Brzeg'. Tego delikwenta nie przycinałam, ale przy tarasie rośnie ta sama odmiana cisa, ale już regularnie cięta.

p.s.

Dziękuję jeszcze raz za pochwały. Jeśli mogę Ci jakoś doradzić, to podejdź do tematu skarp jak do atutu Twojego ogrodu, takie ukształtowanie terenu to duża wartość dodana dla ogrodu. Jeśli chcesz, to w drugiej połowie maja mogę podjechać do Ciebie i Ci dać kilka wskazówek , które być może nakierują Cię na właściwe tory.
Pozdrawiam
KasiaW76 19:10, 28 kwi 2015

Anitko możesz do mnie podjechać kiedy masz ochotę...albo to Ja po Ciebie przyjadę kiedy będziesz miała czas. Każda rada i porada dla mnie na wagę złota
Mój ogród może nigdy Twojemu nie dorówna chociażby przez pewne Twoje piękne wykończenia ale choć w małej pigułce i choć namiastkę tego co Ty osiągnęłaś chciałabym mieć u siebie

Świat jest mały i cieszę się, że dostąpił mnie zaszczyt z Twojej strony no i to, że mieszkamy bardzo bliziutko. Mam sentyment do Twojego miasta bo tam w 2001 roku za pośrednictwem internetowego czatu, poznałam swoją obecną PRZYJACIÓŁKĘ. Pozałam wiele innych dla mnie cennych osób a tu proszę kolejna miła niespodzianka spływa na mnie z tych stron

Cis o którego pytałam - rozczochrany bardzo mi się podoba bo jakoś odzwierciedla mi moją osobę ( Fryzura zawsze poukładana) taki z życiem

Może w końcu ruszę z tej bocznicy i wejdę na te właściwe tory
Enya73 20:23, 28 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Anitko możesz do mnie podjechać kiedy masz ochotę...albo to Ja po Ciebie przyjadę kiedy będziesz miała czas. Każda rada i porada dla mnie na wagę złota
Mój ogród może nigdy Twojemu nie dorówna chociażby przez pewne Twoje piękne wykończenia ale choć w małej pigułce i choć namiastkę tego co Ty osiągnęłaś chciałabym mieć u siebie

Świat jest mały i cieszę się, że dostąpił mnie zaszczyt z Twojej strony no i to, że mieszkamy bardzo bliziutko. Mam sentyment do Twojego miasta bo tam w 2001 roku za pośrednictwem internetowego czatu, poznałam swoją obecną PRZYJACIÓŁKĘ. Pozałam wiele innych dla mnie cennych osób a tu proszę kolejna miła niespodzianka spływa na mnie z tych stron

Cis o którego pytałam - rozczochrany bardzo mi się podoba bo jakoś odzwierciedla mi moją osobę ( Fryzura zawsze poukładana) taki z życiem

Może w końcu ruszę z tej bocznicy i wejdę na te właściwe tory

Ja przejeżdżam obok Ciebie codziennie , więc wpadnę któregoś dnia po pracy, jak się konkretnie umówimy.
Ja jestem tu obca, nie pochodzę z tej miejscowości, ale to i tak pierwsze takie miejsce, w którym mieszkam najdłużej . O wyborze tego miejsca zdecydowała właśnie bliskość przyjaciół i urok tej nietypowej działki.
Tak w ogóle to jestem zwyczajną kobitą, więc zawstydzasz mnie pisząc o zaszczytach