Narobiłaś się mocno Kasiu...ja do biedronkowych roślinek nigdy zastrzeżeń większych nie miałam...ale fakt przy tulipanach kolor się lekko nie zgadzał...miały być czerwone, a są pomarańczowe z czerwienią...nie wiem co myśleć o wysiewach, bo sama tego nie robię, chcę raczej roślin wieloletnich..
Miło mi Bogdziu, że odwiedziłaś mnie...pewno w sprawie rh nie jedno pytanie, będę do Ciebie miała...na razie Grażynka mi podpowiada, ale Twoich rad też posłucham
Rodki są dwa, wczoraj dokupiłam drugiego białego Rhododendron Cunningham's White...na razie czekają w garażu....
Astry do sadzenia dostałam w zeszłym roku od sąsiadki, ponad 100 sadzonek Do samych mrozów miałam dla siebie i znajomych do wazonu, a jeszcze sporo zostało. Lubię do wazonu, dlatego posieję
Pewno, że wieloletnie lepsze, ale maciejka też jednoroczna, muszę ją mieć koło tarasu, pachnie pięknie, nawet u góry, w sypialni ją czuję
Czytałam, że słońce toleruje...może i dobrze, bo jak jabłonkę przycięłam to więcej słoneczka dostanie, ale cały czas myślę nad porządkiem na tej rabacie, żeby wszystko grało, a ona nie jest z gumy, za dużo na nią chcę....
Mam nadzieję, ze sobie z nimi poradzę...jeden rodek u mnie rośnie i toleruje całkiem nieźle moje towarzystwo...muszę go jednak przesadzić, bo gdzie indziej mi pasuje