Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 20:32, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Przyciągnęłam Cię jednak

JulkAd 20:36, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Wszystko z Biedrony posadziłam do donic...musiałam, zielone wyłaziło już z woreczków. Kupiłam białe tawułki, ale gdzieś (albo u siebie?) przeczytałam, że niekoniecznie białe będą Liatry białe i fioletowe też się rozpychały, korzenie wielkie, ale splątane, mam nadzieję, że nie zniszczyłam ich przy rozdzielaniu na amen...Jeżówki...no nie wiem co o nich sądzić, czy coś w ogóle z nich będzie, malusieńkie kawałeczki, niektóre jakieś drobiażczki puszczają, też posadziłam. Nie będę znowu się za tydzień albo dwa z tym grzebać... Ziemi muszę dokupić, cały wór już zużyłam, ale w przyszłym tygodniu nie będę jeszcze siać astrów i starca, razem z cyniami wysieję zaraz po świętach...piszą, że w kwietniu też mogę

Dobrej nocy Juleczko, może jeszcze zajrzysz...

Narobiłaś się mocno Kasiu...ja do biedronkowych roślinek nigdy zastrzeżeń większych nie miałam...ale fakt przy tulipanach kolor się lekko nie zgadzał...miały być czerwone, a są pomarańczowe z czerwienią...nie wiem co myśleć o wysiewach, bo sama tego nie robię, chcę raczej roślin wieloletnich..
JulkAd 20:39, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i widzę że będzie sadzenie rh. Ładny krzaczek kupiłaś , mam nadzieję ze bedzie dobrze rósł, czego Ci życzę.

Miło mi Bogdziu, że odwiedziłaś mnie...pewno w sprawie rh nie jedno pytanie, będę do Ciebie miała...na razie Grażynka mi podpowiada, ale Twoich rad też posłucham

Rodki są dwa, wczoraj dokupiłam drugiego białego Rhododendron Cunningham's White...na razie czekają w garażu....
Kindzia 20:45, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Narobiłaś się mocno Kasiu...ja do biedronkowych roślinek nigdy zastrzeżeń większych nie miałam...ale fakt przy tulipanach kolor się lekko nie zgadzał...miały być czerwone, a są pomarańczowe z czerwienią...nie wiem co myśleć o wysiewach, bo sama tego nie robię, chcę raczej roślin wieloletnich..

Astry do sadzenia dostałam w zeszłym roku od sąsiadki, ponad 100 sadzonek Do samych mrozów miałam dla siebie i znajomych do wazonu, a jeszcze sporo zostało. Lubię do wazonu, dlatego posieję

Pewno, że wieloletnie lepsze, ale maciejka też jednoroczna, muszę ją mieć koło tarasu, pachnie pięknie, nawet u góry, w sypialni ją czuję
Kindzia 20:46, 16 mar 2013

Ten biały to Cunningham's White? Mam też, u mnie na słoneczku rośnie
Bogdzia 20:50, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Miło mi Bogdziu, że odwiedziłaś mnie...pewno w sprawie rh nie jedno pytanie, będę do Ciebie miała...na razie Grażynka mi podpowiada, ale Twoich rad też posłucham

Rodki są dwa, wczoraj dokupiłam drugiego białego Rhododendron Cunningham's White...na razie czekają w garażu....

To piękne rosliny i warto je miec. Pozdrówka.
JulkAd 20:55, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Astry do sadzenia dostałam w zeszłym roku od sąsiadki, ponad 100 sadzonek Do samych mrozów miałam dla siebie i znajomych do wazonu, a jeszcze sporo zostało. Lubię do wazonu, dlatego posieję

Pewno, że wieloletnie lepsze, ale maciejka też jednoroczna, muszę ją mieć koło tarasu, pachnie pięknie, nawet u góry, w sypialni ją czuję

zapach maciejki bezcenny, ale ja muszę rewolucję zrobić, więc w tym roku się opamiętam i siać nie będę, ale w następnych latach nie mówię nie
JulkAd 20:56, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Ten biały to Cunningham's White? Mam też, u mnie na słoneczku rośnie

Czytałam, że słońce toleruje...może i dobrze, bo jak jabłonkę przycięłam to więcej słoneczka dostanie, ale cały czas myślę nad porządkiem na tej rabacie, żeby wszystko grało, a ona nie jest z gumy, za dużo na nią chcę....
JulkAd 20:58, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

To piękne rosliny i warto je miec. Pozdrówka.

Mam nadzieję, ze sobie z nimi poradzę...jeden rodek u mnie rośnie i toleruje całkiem nieźle moje towarzystwo...muszę go jednak przesadzić, bo gdzie indziej mi pasuje
Kindzia 21:00, 16 mar 2013

Wybierzesz, spokojnie. Masz o tym wszystkim pojęcie...Wiele z tych roślin, które u mnie zaplanowałaś, pierwszy raz w internecie widziałam.

Eeee, może ociupinkę maciejki upchniesz???