Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Kindzia 08:46, 05 lip 2013

Do gruntu powiadasz...w cieniste? I podlewać będziesz? Bo czytałam, że najlepiej wsadzić i zapomnieć...ale to chyba niemożliwe...

Miłego dnia Juleczko Dzisiaj przynajmniej egipskich upałów nie ma
JulkAd 08:57, 05 lip 2013

Tak w cieniste ale dopiero od 11....innego w ogrodzie nie mam...o ile dam radę następne będą rosły między zbiornikami na wodę tam i wilgoć i cień, ale mało się zmieści...
...no upałów nie ma....i dobrze, bo drewno do kominka przywieźli...drugą turę, a w ukropie to ciężko pracować, moje Chłopaki dzisiaj do fizycznej pracy, a ja do umysłowej zaraz pędzę
Milka 11:47, 05 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jula fairy za rok będzie szaleć Traz to gra wstępna , popuszcza Cie

Ale obie mnie kusicie tą różą, zaczynam i ja o niej myśleć, chyba nawet wiem, gdzie posadzę, rany i jeszcze więcej uszczykiwania!
udanego weekendu
anula_wn 14:31, 05 lip 2013

Jula,
fairy śliczne ! wdzęczne te różyczki i gdybym miała gdzie....dosadziłabym na rabaty
a żółta...jest piękna inaczej daj jej szansę !

a fitness, no trzeba się poruszać, bo ze starości ledwo się schylam....
ale faktycznie takie zmnęczenie daje "kopa"! uwielbiam !

JulkAd 14:33, 05 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Ale obie mnie kusicie tą różą, zaczynam i ja o niej myśleć, chyba nawet wiem, gdzie posadzę, rany i jeszcze więcej uszczykiwania!
udanego weekendu

Irenko one ponoć same się oczyszczają
JulkAd 15:58, 05 lip 2013

anula_wn napisał(a)
Jula,
fairy śliczne ! wdzęczne te różyczki i gdybym miała gdzie....dosadziłabym na rabaty
a żółta...jest piękna inaczej daj jej szansę !

a fitness, no trzeba się poruszać, bo ze starości ledwo się schylam....
ale faktycznie takie zmnęczenie daje "kopa"! uwielbiam !

Fairy są wdzięczne, chociaż nie byłam do nich na początku przekonana, ale teraz nie żałuję i kto wie, może znajdę jeszcze miejsce dla okrywowych
Wszystkie mnie tu pocieszacie z tą żółtą różą....Anulka pisałam już szansą dla niej drugie kwitnienie, jak nie będzie to wek

Mówisz "kop" po fitnessie...no to jest to...nie potrafiłam znaleźć odpowiedniego słowa
Madzenka 22:38, 05 lip 2013

Jula teraz testuj inne róże np. Austinki. Ja lubię tzw tarasowe - niskie ale kwitną obficie pojedynczymi kwiatami na kazdej łodydze
JulkAd 22:55, 05 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jula teraz testuj inne róże np. Austinki. Ja lubię tzw tarasowe - niskie ale kwitną obficie pojedynczymi kwiatami na kazdej łodydze

No muszę najpierw przeanalizować miejsce, w którym chciałabym je posadzić...na razie je oczyszczam
gusiarz 23:18, 05 lip 2013

Julita - i czemu ja do Cię wcześniej nie dodreptałam... no czemu - zostawiam wątek do przeczytania na trochę luźniejszy czas... wybacz a czy ja dobrze doczytałam, że pisząc o luizce masz na myśli Louise Odier?? Bo ja na nią chorowałam od dwóch lat iiii... mam obecnie w ilości szt dwie - Pozdrawiam serdecznie
JulkAd 08:55, 06 lip 2013

gusiarz napisał(a)
Julita - i czemu ja do Cię wcześniej nie dodreptałam... no czemu - zostawiam wątek do przeczytania na trochę luźniejszy czas... wybacz a czy ja dobrze doczytałam, że pisząc o luizce masz na myśli Louise Odier?? Bo ja na nią chorowałam od dwóch lat iiii... mam obecnie w ilości szt dwie - Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko wcale się nie dziwię, że u mnie nie byłaś....forum jest już tak obszerne, że czasami doba za krótka, a jeszcze rodzinki i domu trzeba dopilnować.....ja też nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć....przeca do Ciebie też nie dotarłam, oj muszę nadrobić niedopatrzenie ....luiska to faktycznie Louise Odier, mam ją od maja, pierwsze kwitnienie za nią, też mam dwie i oby się trzymały, bo z różami dopiero zaczynam..... Dzięki za odwiedziny