Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 19:37, 15 wrz 2014

Milka napisał(a)
Ha, ha i tak się wyda wiosną sadź, bo jak potem błyśnie kolorami, wszyscy domownicy to docenią

Irenko, ale jak powiem wiosną, że "a kiedyś tam kupiłam" to mniejszy stres będzie, bo całą zimę przestój zakupowy i tak jest...no nie licząc choinki do domu....a czy docenią?....tego nie wiem...
gierczusia 20:21, 15 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Buksy Ci chorują?. No co to się dzieje?...mój klon dzisiaj prysnę, róże też tak na wszelki wypadek, bo znowu ciepło i wilgotno jest...grzyb za rogiem się czai

Kiedy te jeżówki ścinasz Kasiu?, bo ja w tym temacie zielona jestem.....myślałam nad rozchodnikammi przy Phantomach, a co myślisz o posadzeniu tam jeżówek ?...w przyszłym roku oczywiście, bo teraz przede mną kulki bukszpanowe...już łapki zacieram tylko się zastanawiam czy w sobotę tam kogoś zastanę...zadzwonić wcześniej muszę i się umówić ...

Ojjj ja Cię .. Po buksy jedziesz ??.. Wiesz , jak ja Ci zazdraszczam ??... Potrzebuję wprawdzie zaledwie jedna sporą sztukę ale jechać po jednego wariata to mi się nie chce..szkoda ,że się do tych Wojsławic nie wybierasz bo bym Kindzię poprosiła..ale trudno

O chorobie buksów poczytałam .. Byłam w ubiegły weekend u Kapiasów w ogrodach pokazowych i tam też bardzo dużo buksów było chorych...a to przecież zawołany ogrodnik

Dzieki za info o cięciu jeżówek , bo ja zaś blada w temacie

Ściskam Julciu .. Moooocno
Matka 21:09, 15 wrz 2014

Kochana pokażę, pokażę trzmielinę...niech mi chrypa choć minie, bo co wyjdę bo wydaje mi się że lepiej to wracam z głosem jak po przepiciuale ciągle ją dzieliłam i dzieliłam...coby się szybciej zarosło
BusyBee 21:35, 15 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Ja tez tulipki po marketach kupuję...i po kątach chowam...bo zbiera się tego sporo oczywiście jak na mój ogród.

No następna co po kątach chowa dobrze, że mój eM nie dociekliwy...he he he

Jeżówki zaplanowałam rzecz jasna różowe właśnie w phantomach... tylko jeszcze nie wiem, czy posadzę między phantomami, czy między rozplenicami- jeśli będą niższe...

....podobają mi się te green eyes- bo kolorek wyraźny albo coś w tym stylu- w każdym razie dość mocny róż- żeby były widoczne na rabacie z tarasu...
gierczusia 21:45, 15 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

No następna co po kątach chowa dobrze, że mój eM nie dociekliwy...he he

....podobają mi się te green eyes- bo kolorek wyraźny albo coś w tym stylu- w każdym razie dość mocny róż- żeby były widoczne na rabacie z tarasu...

.. Hehe..ja po szufladach .. Chowam ,żeby nie było

Green eyes.. Serio dużyyyy kwiat i mocny kolor..mnie trochę żal ,że musi być palikowana .. Wolę sztywne osobiździe . A może moja jest miętka , bo dopiero niedawno była sadzona i gdyby była w gruncie od początku , to by było inaczej...hmmmm..no nie wiem, tak naprawdę ...ale kwestie palika pozwalam sobie podnieść , bo to czasem jest ważne...

Może w drugim sezonie będzie sztywniejsza

W każdym razie..jest śliczna
BusyBee 22:09, 15 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

.. Hehe..ja po szufladach .. Chowam ,żeby nie było

Green eyes.. Serio dużyyyy kwiat i mocny kolor..mnie trochę żal ,że musi być palikowana .. Wolę sztywne osobiździe . A może moja jest miętka , bo dopiero niedawno była sadzona i gdyby była w gruncie od początku , to by było inaczej...hmmmm..no nie wiem, tak naprawdę ...ale kwestie palika pozwalam sobie podnieść , bo to czasem jest ważne...

Może w drugim sezonie będzie sztywniejsza

W każdym razie..jest śliczna

Oooo! super, że piszesz!! ....mnie właśnie jej kolor skusił....Zapytałam właśnie Agam jaka jest wysoka- jeżówka nie Agam

....warto wiedzieć, że się wygina...
JulkAd 22:11, 15 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Ojjj ja Cię .. Po buksy jedziesz ??.. Wiesz , jak ja Ci zazdraszczam ??... Potrzebuję wprawdzie zaledwie jedna sporą sztukę ale jechać po jednego wariata to mi się nie chce..szkoda ,że się do tych Wojsławic nie wybierasz bo bym Kindzię poprosiła..ale trudno

O chorobie buksów poczytałam .. Byłam w ubiegły weekend u Kapiasów w ogrodach pokazowych i tam też bardzo dużo buksów było chorych...a to przecież zawołany ogrodnik

Dzieki za info o cięciu jeżówek , bo ja zaś blada w temacie

Ściskam Julciu .. Moooocno

Taki mam plan, żeby po bukszpany podjechać, ale dopiero 27.09, jak będziemy Studenta odwozić....buksa byś kciała?....a jak dużego? to siem rozejrzę i jak będzie to pomyślę o dostawie...tylko numer tel na pw proszę....nic nie obiecuję, ale jak zastanę kogoś na plantacji to pogadamy

I ja moooocno ściskam
JulkAd 22:12, 15 wrz 2014

Bogda napisał(a)
Kochana pokażę, pokażę trzmielinę...niech mi chrypa choć minie, bo co wyjdę bo wydaje mi się że lepiej to wracam z głosem jak po przepiciuale ciągle ją dzieliłam i dzieliłam...coby się szybciej zarosło

To się kuruj pani psor....żebyś dziecioków ino nie zaraziła
BusyBee 22:15, 15 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Taki mam plan, żeby po bukszpany podjechać, ale dopiero 27.09, jak będziemy Studenta odwozić....buksa byś kciała?....a jak dużego? to siem rozejrzę i jak będzie to pomyślę o dostawie...tylko numer tel na pw proszę....nic nie obiecuję, ale jak zastanę kogoś na plantacji to pogadamy

I ja moooocno ściskam

Hej! to Ty studenta odwozisz ?? ja też napisz co Twój studiuje i na którym roku...
JulkAd 22:16, 15 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

No następna co po kątach chowa dobrze, że mój eM nie dociekliwy...he he he

Jeżówki zaplanowałam rzecz jasna różowe właśnie w phantomach... tylko jeszcze nie wiem, czy posadzę między phantomami, czy między rozplenicami- jeśli będą niższe...

Jeżówki między hortkami to jest to...i tylko u mnie myślałam o nich na północnej stronie, więc raczej słabo by kwitły....

masz rację co do różu, ale wrzucam fotkę od Kasika z jej ogródka to jest właśnie Secret Affair...około 50-60 cm więcej nie ma....fotka robiona 31 lipca