Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 21:11, 02 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)
No różyczki ładniutkie. Trzymam kciuki za nie
Miłego tygodnia Julitko

Trzymaj trzymaj, przydadzą się....zwłaszcza w następnym sezonie
Dzięki za życzonka....też się przydadzą
Kindzia 11:53, 03 lis 2015

JulkAd napisał(a)

I nawet nie masz pojęcia jak ja się ucieszyłam na tę Barkarolę...będę pamiętać o podlewaniu...zresztą mam Ciebie pod nosem...będę pytać jakby co
"Różana" będę jak zakwitną i będą cieszyć oko...na razie som i niech rosną na zdrowie....
...ale, ale czy w razie dalszej suszy podlewać teraz też?....przy wsadzaniu niezłe błoto było...wody nie żałowałam

Odbuziowuję

I dobrze, że błocko było, przynajmniej ziemia oblepiła korzenie jak trzeba

Jeżeli nie będzie padać przez dwa-trzy tygodnie podlej kopczyki. Widziałam na długoterminowej, że w przyszłym tygodniu ma być trochę deszczu...oby! Będę sprawdzać jeszcze w piątek, jak nie w sobotę rodki i przesadzane róże muszę podlać.

JulkAd 12:37, 03 lis 2015

Kindzia napisał(a)

I dobrze, że błocko było, przynajmniej ziemia oblepiła korzenie jak trzeba

Jeżeli nie będzie padać przez dwa-trzy tygodnie podlej kopczyki. Widziałam na długoterminowej, że w przyszłym tygodniu ma być trochę deszczu...oby! Będę sprawdzać jeszcze w piątek, jak nie w sobotę rodki i przesadzane róże muszę podlać.

W takim razie, w razie suszy podleję...dzisiaj kopce różane oszronione miałam....rano na termometrze przy oknie -2 było.
Mam trochę deszczówki w zbiornikach, na pewno rodki przed zimą podleję...opuchlaki potopię...dla róż na wszelki wypadek też ciut deszczówki zostawię, myślę, że siarczystych mrozów na razie nie będzie i nie zamarznie mi woda w zbiornikach...
malgorzata_s... 13:47, 03 lis 2015

U nas też bialo było Pienkne golaski kupiłaś różana Julitko
Kindzia 08:47, 04 lis 2015

Okazuje się, że w Zabrzu chłodniejsze noce niż w Pszczynie mamy...to dziwne, bo tu miasto, tam bliżej gór i otwarty teren...

Przygotowuję się psychicznie do przycięcia wysokich róż i do ich obskubania z liści...i znowu pusto będzie

A słoneczko niezmiennie świeci...deszczu nie widać...

Buziak
JulkAd 14:13, 04 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U nas też bialo było Pienkne golaski kupiłaś różana Julitko

Tfu, tfu co do golasów...dzisiaj powtórka z rozrywki rano szron , a po południu piękne słońce, ale czuć już chłód no i jak wracam z pracy to ciemno prawie za oknem....
JulkAd 14:17, 04 lis 2015

Kindzia napisał(a)
Okazuje się, że w Zabrzu chłodniejsze noce niż w Pszczynie mamy...to dziwne, bo tu miasto, tam bliżej gór i otwarty teren...

Przygotowuję się psychicznie do przycięcia wysokich róż i do ich obskubania z liści...i znowu pusto będzie

A słoneczko niezmiennie świeci...deszczu nie widać...

Buziak

U mnie miasto i też mroźno rano....więc albo nie ma reguły albo góry osłoniły Pszczynę
Właśnie u Ciebie się pytałam o skubanie róż. A wysokie teraz jak przycinasz?....no i cały czas myślę o swojej Luisce. Czy jej czasami nie kulkować....może cosik z tego wyjdzie.

Dzięki za buziaki.
AsiaK_Z 14:19, 04 lis 2015

JulkAd napisał(a)

Tfu, tfu co do golasów...dzisiaj powtórka z rozrywki rano szron , a po południu piękne słońce, ale czuć już chłód no i jak wracam z pracy to ciemno prawie za oknem....

Ja dzisiaj pierwszy raz w tym tygodniu wrócę do domu "za dnia". Rano u mnie było -2, ale w sumie przyjemniej niż wczoraj, bo wczoraj jeszcze było mgliście.
Miłego dnia
Milka 15:04, 04 lis 2015

JulkAd napisał(a)
Kasiu chciałaś fotki róż więc wklejam...niestety nie mam aparatu, wszystkie robione telefonem więc jakość średnia

przykładowe korzenie

i komplet w dwóch odsłonach

i dwa zbliżenia

Łoj...poszalałaś, ale będzie kwiecia latem 2016
Kindzia 09:37, 05 lis 2015

Wszystkie róże teraz będę przycinać, bo wysoko urosły. Tak do pół uda, żeby jeszcze miało co zmarznąć ewentualnie. Potem wiosną tnę już "na gotowo". Obrywam wszystkie listki, w miarę możliwości oczywiście. W tym roku dam radę ze wszystkimi, nawet z Alchymistem.

Jeżeli masz zamiar kulkować LO to jej nie ruszaj teraz. Na wiosnę zobaczysz czy coś obmarzło i to obetniesz, resztę przygniesz i przywiążesz. Ale będzie kwiecia!!!