Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 17:09, 31 paź 2015

Kasik napisał(a)
Dobrze Jula, że dziś dostałaś wszystkie, bo róże w marcu sadzone? jakoś mi nie pasują. A tak przez zimę już się zadomowią i wiosną już efekt będzie . Poszukam u siebie jak kwitła w pierwszym roku , to Ci pokażę.

Ta róża nie zawodzi.

Kasiu pierwszą swoją różę posadziłam z gołym korzeniem i rośnie, dlatego wolałam je posadzić teraz ...i nie wiesz jak mnie ucieszył fakt że wszystkie dotarły... mam nadzieję że bez niechcianych niespodzianek

Ok, czekam na fotkę
JulkAd 21:44, 01 lis 2015

Kasiu chciałaś fotki róż więc wklejam...niestety nie mam aparatu, wszystkie robione telefonem więc jakość średnia

przykładowe korzenie

i komplet w dwóch odsłonach

i dwa zbliżenia

Anda 21:47, 01 lis 2015

Piękne golaski, bardzo dorodne, zwłaszcza austinka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JulkAd 21:51, 01 lis 2015

Wszystkie posadzone z największym pietyzmem wczoraj...torf odkwaszony pomieszany z ziemią z ogrodu i do tego ziemia do róż, a wcześniej, tydzień temu wrzuciłam granulowany obornik, myślę że dadzą radę...aha podlane Rosahumusem - ten im na pewno nie zaszkodzi...i dodatkowo tak jak kazałaś przycięłam korzenie i zrobiłam każdej kopczyk. Jak dam radę w tygodniu to posadzone też obfocę....ale ostatnio sporo na głowie mam więc nie wiem jak to będzie
JulkAd 21:52, 01 lis 2015

Anda napisał(a)
Piękne golaski, bardzo dorodne, zwłaszcza austinka.

Ładne czy nieładne Ty Ewa trzym kciuki coby się przyjęły
Anda 21:55, 01 lis 2015

Przyjmą się. Mikoryza mogłaby jeszcze się przydać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JulkAd 22:04, 01 lis 2015

Anda napisał(a)
Przyjmą się. Mikoryza mogłaby jeszcze się przydać

No to poczytać muszę
Kindzia 18:11, 02 lis 2015

Bardzo ładne sadzonki!!! Będą rosły elegancko W pierwszym roku dość często podlewaj ( u mnie dlatego, że mogły być raz w tygodniu tylko, to sadziłam z hydrożelem), nie codziennie oczywiście, nie ma takiej potrzeby, ale jak gorąco - co 3 dni, bardzo intensywnie. I nie nawoź w pierwszym roku już niczym.

Bardzo się cieszę, że Barkarolę też masz Nawet Ci chciałam napisać, że skoro wiosną, to może zamień na taką w doniczce...ale nie ma sprawy

Nigdy nie sadziłam róż z mikoryzą. Sadziłam tuje z tym specyfikiem...potem dosadzałam jedną bez...nie widzę różnicy!!!

Buziaczki

P.S. Jesteś różana
AsiaK_Z 20:09, 02 lis 2015

No różyczki ładniutkie. Trzymam kciuki za nie
Miłego tygodnia Julitko
JulkAd 21:10, 02 lis 2015

Kindzia napisał(a)
Bardzo ładne sadzonki!!! Będą rosły elegancko W pierwszym roku dość często podlewaj ( u mnie dlatego, że mogły być raz w tygodniu tylko, to sadziłam z hydrożelem), nie codziennie oczywiście, nie ma takiej potrzeby, ale jak gorąco - co 3 dni, bardzo intensywnie. I nie nawoź w pierwszym roku już niczym.

Bardzo się cieszę, że Barkarolę też masz Nawet Ci chciałam napisać, że skoro wiosną, to może zamień na taką w doniczce...ale nie ma sprawy

Nigdy nie sadziłam róż z mikoryzą. Sadziłam tuje z tym specyfikiem...potem dosadzałam jedną bez...nie widzę różnicy!!!

Buziaczki

P.S. Jesteś różana

I nawet nie masz pojęcia jak ja się ucieszyłam na tę Barkarolę...będę pamiętać o podlewaniu...zresztą mam Ciebie pod nosem...będę pytać jakby co
"Różana" będę jak zakwitną i będą cieszyć oko...na razie som i niech rosną na zdrowie....
...ale, ale czy w razie dalszej suszy podlewać teraz też?....przy wsadzaniu niezłe błoto było...wody nie żałowałam

Odbuziowuję