Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Witajcie w Wyżełkowie

Witajcie w Wyżełkowie

Jabeska 20:10, 07 mar 2013

anna_g napisał(a)
Asiu z rewizytą jestem u Ciebie, zresztą nie pierwszy raz Już wiele razy tu krążyłam i zaglądałam podziwiając. Co teraz słychać u Ciebie jak wiosna już tuż tuż. Jak planowanie w Wyżełkowie
Pozdrawiam

Miło, że jesteś rozgość się proszę, siadaj na ławeczce i oglądaj wytęsknioną wiosnę w moim ogrodzie

Jabeska 20:15, 07 mar 2013

Planowanie niestety nie idzie dobrze, postepów brak a i to co już zaplanowane wydaje mi się teraz bez ładu i składu, ale wciąż mam nadzieję na pomoc dobrych duszków na tym forum. Planów wiosennych mam dużo wię o brak prac ogrodowych się nie martwię

jest i pietruszka

Jabeska 20:24, 07 mar 2013

Sezon na warzywniku rozpoczęty, specjalnie dla niego wzięłam dzień urolpu

Warzywnik przekopany i zagrabiony, grządki wg płodozmianu wyznaczone. Ścieżki rozłożone, tym razem na folii, bo w zeszłym roku przerastały chwastami i trudno było wypielić te kratki. Pozostało tylko rozłożyć linię kroplującą i można sadzić warzywka.

Szklarnia też, umyta, zdezynfekowana i zamieszkały juz w niej sadzonki bukszpanu, które zimę spędziły w garażu.

Paleta zasłania wejście, kiedy drzwi są otwarte i pewnie nikt się nie domyśli dlaczego a moje psiaki wiedzą

A parapety zarosły sadzonkami, które już niedługo zamieszkaja w szklarni, sałata i kalarepa a pomidory będą musiały jeszcze trochę pomieszkać w domu, bo mówią, że zima jeszcze ma pokazać pazurki.

Jabeska 20:25, 07 mar 2013

Zioła w domu kiepsko wyglądaja po zimie, ale dobrze nam służyły

Jabeska 20:30, 07 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten ogród taki zgodny z naturą no i psiunie szczesliwe miejsce jak się go ogląda a z hortensja to dobry pomysł czy ten garaż masz ogrzewany? zastanawiam się czy i w piwnicy bym mogła przechowć? mam kilka ogrodowych ale niektóre ostatnie dwie zimy przymroziło a znowu zapowiadają mrozy i obawiam się, że przy takiej wiosnie jak jest teraz znowu je przemrozi i nie zakwitną(

Witaj Danusiu w moich skromnych progach, miło mi Cię gościć. Garaż mam nie ogrzewany i w przeszłości się zdarzało, że rosliny w nim przemarzały. Teraz zabieram je do najzimniejszego miejsca w domu. Za to w garażu jest duże okno a przy nim wielki stół roboczy mojego męża. Zimą ten stół nie jest przez niego używany, więc stoją w nim wszystkie roślinki i cieszą się ze światła.
Jabeska 20:31, 07 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Hej, pozdrawiamy Wyżełkowo! Wiosnę już macie?

Dziękuję za pozdrowienia, aż się cieplej zrobiło na sercu Wiosna już jest oczywiście.
Jabeska 20:35, 07 mar 2013

Zeta napisał(a)
Dawno mnie tu nie było ale hdzie wyżełki ????
Cicho jakoś

No to witaj Wyżełki... no właśnie gdzie one są? Uciekły dziś łobuzy w pola! Pierwszy raz im się to zdarzyło, syn wyjeżdżał do dziewczyny a że zakochany po uszy od niemal roku no to zapomniał bramę zmknąć, więc wyżełki nie mogły się oprzeć i pognały przed siebie... obiegły wieś i wróciły szczęśliwe jak nigdy Nawet ich wołać nie trzeba było.
Jabeska 20:41, 07 mar 2013

Moje iglaki były dziś u fryzjera a raczej fryzjer był u nich. Przycięłm im niesforne czuprynki. Korzystająz z rad Szefowej Danusi podłożyłam worki i sprzątanie było o wiele łatwiejsze, dziękujęza ten pomysł.

Tego mi się żal zrobiło... taki jest ładny nieuczesny, rozwiany...śliczny

Jabeska 20:44, 07 mar 2013

Mój ogród z okazjii wiosny dostał w prezencie kwasomierz

ja na gwiazdkę dostałam latarnię i własnie się montuje rękami mężusia

Gosiniak 20:47, 07 mar 2013

Łał...nie wiem na co patrzeć najpierw i co chwalić, sporo się tego nazbierało, hortensja piękna, widać że jej dobrze i kwiaty już niedługo na święta pewnie będą, warzywnik i szklarnia dużo pracy włożyłaś, ale będzie rewelacyjnie, a ten iglaczek u fryzjera to już zupełnie mnie z nóg zwalił, sekatorek cię kocha, a ty jego