Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Witajcie w Wyżełkowie

Witajcie w Wyżełkowie

Jabeska 22:43, 19 sty 2013

Choć Gosieńko Zapraszam
Pola 12:40, 20 sty 2013

No kochana, całkiem ładnie tu u Ciebie, wrzywnik much nie siada, u mnie będzie taki mikro , ale,cosik spróbuję w nim wychodować, ale takiej organizacji jak u ciebie to nie mam
Jabeska 20:07, 20 sty 2013

Tak Jolu, warzywnik to jedna z niewielu rzeczy, które udało mi się jakoś ogarnąć w moim ogrodowym bałaganie. Warzywa i owoce potrzebują dużo serca i pracy, ale wyobraźnia której mi brak, nie jest przy nich potrzebna. Miło mi, że mnie odwiedziłaś
Gabrysia_ 20:27, 20 sty 2013

Witam
Wreszcie udało mi się zobaczyć cały wątek.
Duże zmiany ,ja bardzo lubie fotki typu "przed" i "po"...
Będę zaglądać
Jabeska 20:51, 20 sty 2013

Witaj Gabrysiu zaglądaj i tu i tam gdzie planuję zmiany. Z Waszą pomocą będzie co pokazywać po zmianach.
Celina 15:05, 21 sty 2013

Witaj Joasiu Wczoraj byłam u Ciebie Pisałam.A tu ani śladu nie ma. Nie wiem co sie stało
Ale dzisiaj też zagladam bo mi się u Ciebie spodobało
Pozdrawiam serdecznie
ZbigniewG 18:47, 21 sty 2013

Jabeska napisał(a)
Mleko od krowy kupuję u gospodyni Pryskam co tydzień. Nie jest to tak bardzo pracochłonne a daje efekty. Czytałam na jakimś forum ogrodniczym, że ludzie pryskają mlekiem z kartonu, ale nie wiem jakie były efekty.

zdania "uczonych są podzielone" co do zawartosci tłuszczu i proporcji rozcieńczania,
w radiowej audycji dla działkowców itp (Bydgoszcz) podawali 0% i pół na pół--również na brzoskwinie
tam też podali coś co sprawdziło sie u mnie - oprysk na choroby grzybowe drzew i krzewów
-6%roztwór mocznika-w okresie bezlistnym 2x konary i wokół drzewa
zlikwidowałem rdzę gruszy i kędzierzawość brzoskwini
anna_g 23:19, 23 sty 2013

Jabeska napisał(a)
Obejrzałam dziś wszystkie! wizytówki Waszych pięknych ogrodów i wyciągnęłam wnioski Po pierwsze nie mogę mieć w ogrodzie wszystkiego co podoba mi się w innych ogrodach. Po drugie żadna roślina nie jest gorsza. a wydawało mi się, że rośliny które mam w ogrodzie są takie pospolite. Kiedy zobaczyłam je w Waszych aranżacjach pomyślałam, że wystarczy rośliny umiejętnie zestawić przepleść faktury i kolory i poczekać cierpliwie aż się rozrosną.Po trzecie i chyba najważniejsze, stwierdziłam, że mój kawałek czarnego szczęścia też jest piękny Nie doceniałam go... Wiem, że wiele w nim jeszcze pracy i miejsc do zagospodarowania,ale przecież to właśnie w nim kocham, że jest nieskończony i wciąż stawiający wyzwania. Myślenie o nim pozwala przetrwać jesienno -zimowe szare smutki. On staje się spełnionym marzeniem, szczęściem, radością i dumą No i jeszcze jedno jak dobrze, że jest Ogrodowisko

Bardzo mądra Kobieta z Ciebie Jabesko Chyba sobie to wydrukuję i powieszę na ścianie w miejscu dobrze widzianym Zasiadłam przed Twoim wątkiem na minutkę i tak siedzę już ponad godzinę przeczytawszy calutki, a tu widzę, że muszę się jeszcze koniecznie przenieść do drugiego... to kiedy ja pójdę spać??? Bardzo mi się u Ciebie podoba - cała Twoja pomysłowość i ciepło jakie bije z Twojego pisania - te wszystkie piękne historie, te psiaki - super. Na razie czytam - wiosną zacznę fotografować i pokazywac i się radzić - tylko... czytając te wszystkie Wasze wątki mam coraz większy mętlik - bo WSZYSTKO chcę Wiem, że Szefowa Danusia radzi zrobić plan i listę roślin a potem się jej TRZYMAĆ (no jak to zrobić skoro wszystko jest takie piękne? na razie mnie to przerosło Będę wracać do twoich wątków. Pozdrawiam cieplutko prawie sąsiadkę bo ja też z okolic Bielska
Jabeska 21:46, 27 sty 2013

Miło, że przyszłaś do mnie anna_g nie było mnie kilka dni, bo zawzięłam się i rysowałam projekty a, że jestem z tych co to nie potrafią, to zajęło mi to bardzo dużo czasu

Jabeska 21:58, 27 sty 2013

Ostatnio dopadł mnie wirus tęsknoty za wiosną, jest bardzo zaraźliwy i zaraziły się nawet moje hortensje. Zobaczcie jakie mają objawy po tygodniu