Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

Mala_Mi 09:01, 12 lut 2012

Niestety te gadulstwo w paugach też mnie by denerwowało
Poza tym jakoś nie mam przkonania do hodowli zwierząt w klatkach, ich miejsce jest na wolnosci
hanka_andrus 09:27, 12 lut 2012

Mój M przygarniał do domu wszystko,o co go prosiły dzieci....
Mielimy więc w domu istne zoo:szczurki,świnki morskie,chomiki,rybki,króliki,kanarki,papużki,a na balkonie dżdżownice.Pomijając potrzebę sprzątania,kłopoty innej natury nas nie omijały,Na szczęście moje,dzieci dorosły,zmieniły zapatrywanie na zwierzęta,i z tych lat pozostał w domu tylko Frodo!Ma już12 lat i ma u mnie dozgonne utrzymanie
.Nie dajcie się zwariować!Dzieciom chce się mieć coś własnego,ale obowiązki opiekuńcze spadają przeważnie na gospodynię.....

Dziś tylko -8,Wygląda słońce,wiatru nie ma.... trzeba będzie iść na sanki.....Pozdrawiam!

wawik 10:18, 12 lut 2012

Temperatura wg. prognoz spada i teraz mam tylko 13.8
Mala_Mi 10:25, 12 lut 2012

I jak słyszę, że rodzice dziecku kupują pieska.... to od razu nóż mi się w kieszeni otwiera.... zwierzątka są dla dzieci, ale obowiązki i odpowiedzialność za zwierzęta i dzieci są dla dorosłych. Potem mamy zapchane schroniska dla zwierząt i podrzucane po lasach niechciane "kłopoty"
Danusza 11:01, 12 lut 2012

witajcie dzis -12 i wydaje sie ciepło za 38 dni wiosna!

Haniu cudna bajeczka
Zbyszku śliczne te papuzki ja pewnie gdyby nie alergia córki też bym garnęła co się da

pozdrawiam serdecznie
isia33 12:36, 12 lut 2012

Witajcie skowronki. Ostatnio miałam więcej czasu, więc nadrabiałam zaległości na Ogrodowisku i rozmyślałąm nad moim ogrodem. I przez to nie mogę się doczekać wiosny. Mój młody ogródek pod śniegiem jest prawie niewidoczny, ciekawa jestem jak bardzo rośliny rozrosną się w tym sezonie.
Mala_Mi 12:54, 12 lut 2012

Zdziwisz się jak urosną Ja to wiem
Martek 14:33, 12 lut 2012

Witam Skowronki
Nie mogę przejść obojętnie koło poruszonego tematu .
Straszne się wzbraniałam przed psem dla moich synów ,ale mąż i teściowa nie dali mi wyboru mówiąc chłopom ,że to "mama tylko się nie zgadza".Uległam niestyty presji i zgodziłam się .Jednak muszę zaznaczyć ,że zdawałam sobie sprawę ,że obowiązki nie spadną ,ani na dorosłych ,ani na dzieci tylko na mnie .Nie jest to mój pierwszy pies ,właściwie suczka i nie pierwsze zwierze.
Żenujące jest nie tylko to o czym pisałyście ,że rodzice kupują dzieciom pieski 2 -latkom np.i troszkę wyżej ,ale też ,że przed planowaniem dziecka pary w konkubinacie czy w związku zalegalizowanym zaopatrują się w zwierzaki .Kiedy przychodzi dziecko na świat pies ,kot totalna odstawka ...
Martek 14:37, 12 lut 2012

isia33 napisał(a)
Witajcie skowronki. Ostatnio miałam więcej czasu, więc nadrabiałam zaległości na Ogrodowisku i rozmyślałąm nad moim ogrodem. I przez to nie mogę się doczekać wiosny. Mój młody ogródek pod śniegiem jest prawie niewidoczny, ciekawa jestem jak bardzo rośliny rozrosną się w tym sezonie.

To oczekiwanie dopada chyba wszystkich z jednej strony nie chcemy ,żeby czas tak szybko płyną z drugiej to jedyna mozliwość ,zeby nastał czas ciepła ,zieleni i koloru .Coś za coś niestety Isia33
Martek 14:41, 12 lut 2012

Haniu mój tato nie zgadzał się na żadnego kota miałam ze 3 -y ,suczkę ,chomika ,świnki ,myszki ,szczura,żółwia jedynie akceptował rybki ))))))))))))))))Potem sam nie mógł się oprzeć zabawie i obserwacji naszej blokowiskowej trzody )))))))))Raz nie zgodził się na kolejnego kota ustąpiłam . Muszę jednak dodać ,że wiedział iż zaopiekuję się swoimi braćmi młodszymi jak należy .