Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

BarbaraM 09:00, 24 cze 2013

Ula,ale dorodny tulipanowiec.
Kiedy mój taki będzie?...
I róże oczywiście przepiękne
eliza3 18:03, 24 cze 2013

Urszulko, ja też lubię zaglądać do sąsiednich ogródków, czasami można niezłe rarytasy obejrzeć.
W mojej wsi królują rododendrony i magnolie... niestety już przekwitły...
Udanego tygodnia Ci życzę
Urszulla 18:51, 24 cze 2013

renatamama3 napisał(a)
Śliczne róże mają Ula ''sąsiedzi''.pozdrawiam

Reniu, wszystkie wystają nad ogrodzeniami i zachwycają przechodzących. Ja wolałabym mieć je w ogrodzie
Urszulla 18:53, 24 cze 2013

BarbaraM napisał(a)
Ula,ale dorodny tulipanowiec.
Kiedy mój taki będzie?...
I róże oczywiście przepiękne

Prawda Basiu
Dwa tyg. temu zatrzymaliśmy się obok niego przed deszczem i jak spojrzałam w górę to byłam w szoku - dlatego musiałam wczoraj pojechać zrobić mu foty w czasie kwitnienia...bo powoli już przekwita. Ciekawe ile ma lat?
Urszulla 18:54, 24 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Urszulko, ja też lubię zaglądać do sąsiednich ogródków, czasami można niezłe rarytasy obejrzeć.
W mojej wsi królują rododendrony i magnolie... niestety już przekwitły...
Udanego tygodnia Ci życzę

Niedaleko mnie też okaz rododendronowy rośnie i kwitł w tym roku jak szalony
Chyba ma ze 20lat, ale nie sfociłam go bo nigdy nie miałam aparatu
gierczusia 21:37, 24 cze 2013

Nie wiem jak to jest z tym tulipanowcem... W literaturze piszą ,że kwitną stare drzewa ok 25 letnie... Ale u Agi Baragi też jest Tulipanowiec variegata , no i na bank nie ma 25 lat.. I też kwitnie.. .. Kurczę ,a mój taki boroczek .... ... Chociaż , może nie powinnam narzekać , bo przez 3 lata mi kaprysił , chorował , nie rósł , miał mało liści .. A teraz wreszcie wziął się w garść .. A grad mi go tak poniszczył
Urszulla 21:40, 24 cze 2013

gierczusia napisał(a)
Nie wiem jak to jest z tym tulipanowcem... W literaturze piszą ,że kwitną stare drzewa ok 25 letnie... Ale u Agi Baragi też jest Tulipanowiec variegata , no i na bank nie ma 25 lat.. I też kwitnie.. .. Kurczę ,a mój taki boroczek .... ... Chociaż , może nie powinnam narzekać , bo przez 3 lata mi kaprysił , chorował , nie rósł , miał mało liści .. A teraz wreszcie wziął się w garść .. A grad mi go tak poniszczył

Jaka szkoda, zapytaj Danusi-może Ci coś doradzi może miejsce ma nie to co by chciał?
JulkAd 21:44, 24 cze 2013

Piękne zdjęcia wrzuciłaś ze spaceru,,,,takie róże mnie się marzą, szkoda, że tak mało miejsca mam na nie....buziaki ślę
BarbaraM 09:07, 25 cze 2013

Ula,mamy nowy wątek o spotkaniu w Pisarzowicach 6 lipca.
Zajrzyj.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3461-spotkanie-w-pisarzowicach-6-lipca-2013
BarbaraM 09:10, 25 cze 2013

Urszulla napisał(a)

Prawda Basiu
Dwa tyg. temu zatrzymaliśmy się obok niego przed deszczem i jak spojrzałam w górę to byłam w szoku - dlatego musiałam wczoraj pojechać zrobić mu foty w czasie kwitnienia...bo powoli już przekwita. Ciekawe ile ma lat?

Tulipanowiec z reguły zaczyna kwitnąć mając około 15 lat.
A ten który sfotografowałaś może mieć trochę więcej.