Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 18:14, 15 paź 2014

alinak napisał(a)
wpadłam z życzeniami serdeczności psze pani ...

Ulka też cię ostrzegam przed barwinkiem ,ale jeśli chodzi o pas przy ulicy to spokojnie możesz go tam mieć .ja już dwa miejsca zlikwidowałam gdzie rósł jak oszalały .został tylko pod jałowcem z przodu ...
pracuj w miarę sił , nic na siłę kochana . wiosna za chwilę ,znowu będzie nawa ochota i nowe siły .

Dzięki za życzenia wczoraj lało, dzisiaj też, jutro też....i jak tu w weekend kopać? nierealne....zniechęcenie murowane

wiem już, barwinek tylko za płot!

gierczusia napisał(a)
Ulka .. Buziole i zyczenia wytrwałości w ten szczególny dzień ..i coby powróciła wcześniejsza emerytura

Nie łudzę się Elu co do emerytury
jeden urlop roczny już wykorzystałam,
teraz myślę czy załapię się jeszcze na jeden zanim zmienią przepisy

Agania napisał(a)
Nowa wiosna, tak, tak, już nie długo, uściski i serdeczne pozdrowienia zostawiam Ula

I w tym nadzieja dzięki za tyle serdeczności
niestety nawet nie mam jak się fotkami odwdzięczyć dzisiaj....może przed weekendem coś w tym względzie uczynię
Gabriela 18:26, 15 paź 2014

Jak ja bym chciała powalczyć z barwinkiem, bo u mnie w dwóch miejscach rośnie tak sobie, pewnie go funkie zacieniają i dlatego.
Wsadziłam jeszcze w trzecie miejsce taką odmianę z niebieskimi kwiatkami, zobaczymy, nie widzę szału. Może mam jakąś nieekspansywną odmianę?
Biały Gerturda Jekyl też powoli raczej rośnie.
Hortensje masz cudne, ja też planuję na przyszły rok rozbudowanie rabaty z hortensjami bukietowymi - żeby była jesienna, czyli z miskantami, sadźcami i wysokimi daliami w ciemnym fioletowo-bordowo kolorze, bardzo w temperaturze przebarwiających się hortensji i sadźca, przymierzałam już.
Które hortensje byś mi poleciła szczególnie? Bo chcę porozmnażać - mam Magical Candle, Limelight, Pinky Winky, Vasterival, Silver Dollar.
Bogdzia 20:44, 15 paź 2014

Gabriela napisał(a)
Jak ja bym chciała powalczyć z barwinkiem

Zapewniam Cię Gabrysiu ze wcale bys nie chciała a jeśli będziesz sie upierac ze chcesz to zapraszam za mój płot , rośnie go tam taka wielka kępa że koparką trzeba by wykopac , jest zbita i piętrowa tzn gałązki jedne nad drugimi, kwitnie na niebiesko.
Pozdrawiam dziewczynki.
BarbaraM 18:18, 16 paź 2014

Pozdrowienia Ula ślę szybkie ale gorące.
Żyję ...dość szybko.
malgorzata_s... 18:20, 16 paź 2014

Buziaczki Ula
Bogdzia 18:37, 16 paź 2014

Ula macham.
Urszulla 19:19, 16 paź 2014

Gabriela napisał(a)
Jak ja bym chciała powalczyć z barwinkiem, bo u mnie w dwóch miejscach rośnie tak sobie, pewnie go funkie zacieniają i dlatego.
Wsadziłam jeszcze w trzecie miejsce taką odmianę z niebieskimi kwiatkami, zobaczymy, nie widzę szału. Może mam jakąś nieekspansywną odmianę?
Biały Gerturda Jekyl też powoli raczej rośnie.
Hortensje masz cudne, ja też planuję na przyszły rok rozbudowanie rabaty z hortensjami bukietowymi - żeby była jesienna, czyli z miskantami, sadźcami i wysokimi daliami w ciemnym fioletowo-bordowo kolorze, bardzo w temperaturze przebarwiających się hortensji i sadźca, przymierzałam już.
Które hortensje byś mi poleciła szczególnie? Bo chcę porozmnażać - mam Magical Candle, Limelight, Pinky Winky, Vasterival, Silver Dollar.

Rabata taka o jakiej piszesz jest wspaniała, ja mam na swojej jeszcze werbenę patagońską i marzą mi się czosnki zanim ruszą hortensje.
Masz u siebie Gabrysiu wspaniałe odmiany, sama nie wiem którą bym wybrała....na pewno te które się przebarwiają najładniej... bo dzięki temu cieszą oko do późnej jesieni. Gdy kupowałam swoje nie miałam takiego wyboru...była tylko Magical Candle w większych ilościach.
Urszulla 19:28, 16 paź 2014

BarbaraM napisał(a)
Pozdrowienia Ula ślę szybkie ale gorące.
Żyję ...dość szybko.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziaczki Ula

Bogdzia napisał(a)
Ula macham.

Odmacham Wam dziewczyny wszystkim naraz, ponieważ niedawno wróciłam do domu. Postawiłam do gotowania krupnik na kurzych łapkach i teraz myślę o pozycji horyzontalnej. Niestety laptopa nie noszę do łóżkau mnie on ma swoje przeznaczenie stacjonarne.

Z powodu prognoz pogody z ciągle przelotnymi opadami deszczu podjęłam decyzję, że sezon ogrodniczy w tym roku zakończyłam. U mnie jest zbyt podmokło żeby jeszcze coś kopać i sadzić, nawet cebule. W ten sposób będę zdrowsza niż gdybym miała się ciągle łudzić że coś zrobię i rozczarowywać się że znowu się nie da.
Milka 13:40, 17 paź 2014

Zdrowe podejście, masz czas na planowanie, wymyślanie i zdrowienie, to ważne
Widziałam ostatnie fotki, bardzo ładnie, już tak zagęszczone i na bogato, aż pycho się cieszy
buziak Ula
Urszulla 17:45, 17 paź 2014

Irenko, cieszę się że masz odrobinę czasu na forum, bo ostatnio krucho z tym byłopo kolejnych opadach deszczu hortki ciemnieją

Teraz czekam na jutrzejszy cieplejszy dzień żeby choć kilka zdjęć z końca sezonu zrobić, bo za tydzień zapowiadają u nas opady śniegu Buziaki zostawiam