Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

danuta_szwajcer 14:44, 03 paź 2014

Tez zycze Ci ładnej pogody w sobote bo chyba wycieczka w gory to niezbyt pogoda była? U nas tez ponuro, szaro i co chwile pada co mi w sumie nie przeszkadza bo i tak nic robic nie umie Cierpie podwojnie, ale wiesz moj M obiecał, ze jutro mi posadzi to wszystko co mam w donicach uff oczywiscie bede stala przy nim hahaha ale chociaz juz sie nie bede martwic, ze mi wymrozi cos. Reszta bedzie musiala niestety poczekac ale wiesz juz widze tą rabate za dwa lata taką jak mi posłalas. Zdam Ci potem relacje z prac mojego M Buziaki i milej pracy jutro
Urszulla 17:47, 03 paź 2014

eliza3 napisał(a)
Ja też liczę na piękną pogodę w sobotę, chociaż ostatnio nie ma co narzekać, wczoraj posadziłam cebulowe, ale już pora na porządki.
Zaczyna się grabienie liści.

Elu, aż zazdroszczę C pogody. U mnie leje albo pada
Dzisiaj też szaro, buro i ponuro i kropi
Urszulla 17:53, 03 paź 2014

Basia_1987 napisał(a)
Ula u mnie też dziś załamanie pogody, pada ... Liczę, że jeszcze będzie ładnie, tulipanki muszę posadzić i zająć się chwastami, bo przez lato troszkę lawirowałam...

W zeszłym roku sadziłam krokusy dość późno w październiku lub nawet w listopadzie....nie pamiętam dokładnie. Chwasty jak zmrozi to powyciągam i już....w tym roku na jednej rabacie osty mnie pokonały.....i przez to nawet nie myślę o czosnkach cebulowych które tam miałam sadzić.
Urszulla 17:55, 03 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Uleńko pozdrówka serdeczne zostawiam i na jutro ładnej pogody życzę.

Bogdziu, dziękuję
jutro ma być ładnie..i spodziewam się jakiś małych prac ogrodowych wreszcie u siebie
Urszulla 17:58, 03 paź 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Tez zycze Ci ładnej pogody w sobote bo chyba wycieczka w gory to niezbyt pogoda była? U nas tez ponuro, szaro i co chwile pada co mi w sumie nie przeszkadza bo i tak nic robic nie umie Cierpie podwojnie, ale wiesz moj M obiecał, ze jutro mi posadzi to wszystko co mam w donicach uff oczywiscie bede stala przy nim hahaha ale chociaz juz sie nie bede martwic, ze mi wymrozi cos. Reszta bedzie musiala niestety poczekac ale wiesz juz widze tą rabate za dwa lata taką jak mi posłalas. Zdam Ci potem relacje z prac mojego M Buziaki i milej pracy jutro

To świetna wiadomość Danusiu, czekam więc na rozwiązania eM-a.
Barwinek od Ciebie będę jutro sadziłataki plan mam.....tylko niech ta pogoda da wreszcie popracować
Agania 22:08, 03 paź 2014

Uleńko, trochę poczytałam, porównania zobaczyłam...urosło, horti są zawsze piękne, spotkanie było, u Dorotki poszalałaś, szkód nie wyrządziłaś... można cię całować za to, że jesteś tyle dajesz z siebie, wiesz, że nakupiłam z setkę krokusów na asperkową tylko dzięki twojej podpowiedzi, bo tak łysa na razie, że nic nie widać, asperki potrzebują lat, żeby miały po 3 metryi zachwycały

Życzę słoneczka, buziak
Urszulla 08:53, 04 paź 2014

Agatko, u mnie się mało dzieje ale cieszę się że u Ciebie dużo...wiesz, ostatnio na forum nie nadążam i muszę nadrabiać, żeby być choć trochę na bieżąco...mam taki co drugi tydzień.

W zeszłym roku sadziłam krokusiki i muszę sprawdzić na wiosnę czy co roku wypada dosadzać czy nie....o takie doświadczenie małe przeprowadzę.
boguslawa_ma... 17:12, 04 paź 2014

Ula pozdrawiam
danuta_szwajcer 19:27, 04 paź 2014

Ula melduje, ze klonik posadzony przez mojego M tak jak i rotki uff, jak nie bedą rosły to bedzie na kogo hahaha, no i wyjąl dwie drabiny i piłe a ja tylko paluszkiem pokazywałm co ciąc Wiesz ile miejsca jak sie przejasnilo. Jutro dam zdjecia. Jeszcze musi pociac na drobniejsze to co do kotlowni a reszta na przemiał tylko musze zdrowa być. A jak Twoje prace w ogrodzie? Teraz tylko szpaler z cisow i hosty posadzic, jeszcze hortensje musze kupic bo na wiosne nie ma. Pozdrawiam
Urszulla 12:13, 05 paź 2014

Danusiu, wspaniała wiadomość. Jutro więc wpadam zobaczyć jak mu poszło
Natomiast ja wczoraj prace domowe uskuteczniałam, bo na zewnątrz było jak dla mnie za zimno 10st.
Ale sprawdziłam że przyszły weekend ciepły 20st więc będę sadzić