Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Katkak 13:31, 29 gru 2015

Ula piękne masz widoki z okna . Masz rację, zdrowie przede wszystkim. Musisz się porządnie wyleczyć żeby sobie jakichś powikłań nie zafundować. To zdrówka życzę .
malgorzata_s... 13:34, 29 gru 2015

Ula budleję się ścina na wiosnę 20 cm nad ziemią więc nie okrywające całej tylko to co przy ziemi.
Urszulla 13:55, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)
Ula piękne masz widoki z okna . Masz rację, zdrowie przede wszystkim. Musisz się porządnie wyleczyć żeby sobie jakichś powikłań nie zafundować. To zdrówka życzę .

Dzięki Kasiu wszystkie siedzimy na forumstęskniłam się za Wami. Myślałam że chociaż Gosię odwiedzę po świętach a tu nieoczekiwany katar rozłożył mnie na łopatki. Właśnie się bronię bo idzie mi na oskrzela, a ja poważnych leków nie za bardzo mogę brać dlatego ratuję się domowymi sposobami
Urszulla 14:01, 29 gru 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula budleję się ścina na wiosnę 20 cm nad ziemią więc nie okrywające całej tylko to co przy ziemi.

Tak wiem Gosiumimo to dzięki za info bo przecież każda informacja ważna, inni też czytają. Szczerze to nie wiem jak obchodzić się z hortensjami ogrodowymi Kindzi, bo mówi się że najbardziej im szkodzą nie zimowe mrozy tylko wiosenne. I czy teraz na -10st trzeba je okrywać czy nie. A tak wogóle to chyba im na wiosnę zmienię miejsce- eksperymentalnie najpierw jednej.
Katkak 14:05, 29 gru 2015

Urszulla napisał(a)

Dzięki Kasiu wszystkie siedzimy na forumstęskniłam się za Wami. Myślałam że chociaż Gosię odwiedzę po świętach a tu nieoczekiwany katar rozłożył mnie na łopatki. Właśnie się bronię bo idzie mi na oskrzela, a ja poważnych leków nie za bardzo mogę brać dlatego ratuję się domowymi sposobami

Uleńko a inhalacje stosowłaś? i może jakaś maść rozgrzewająca i herbatka z lipy. jeszcze zdążysz Gosię odwiedzić, teraz poleniuchuj . Może jakaś dobra książka, albo film?
Katkak 14:35, 29 gru 2015

tak sobie pomyślałam, że zamiast tego ceramicznego krążka fajnie by też wyglądała jakaś filiżanka powieszona za uszko . Może masz jakąś utłuczoną, albo nie do pary?
boguslawa_ma... 14:58, 29 gru 2015

Ula ja budlei nigdy nie okrywam,a i ogrodowe przestałam okrywać jakoś dają radę ,nawet dębową nie okrywam,patrz jakie ma dziś listki kolorowe,mogę ci dać małą sadzonkę jak się kiedyś spotkamy
Urszulla 17:23, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

Uleńko a inhalacje stosowłaś? i może jakaś maść rozgrzewająca i herbatka z lipy. jeszcze zdążysz Gosię odwiedzić, teraz poleniuchuj . Może jakaś dobra książka, albo film?

Dokładnie wszystko co piszesz tak robię, zamiast inhalacji smaruję się spirytusem i olejkiem kamforowym(skórę wcześniej smaruję tłuszczem żeby się nie poparzyć- to z czasów babcinych mi zostało i działa doskonale rozgrzewająco). To mam wypróbowane.

TV,forum, ulubione gazety przy okazji nadrabiam
Urszulla 17:25, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

tak sobie pomyślałam, że zamiast tego ceramicznego krążka fajnie by też wyglądała jakaś filiżanka powieszona za uszko . Może masz jakąś utłuczoną, albo nie do pary?

a to też ciekawe myślałam żeby kupić takie malutkie ceramiczne doniczki i zawiesić, ale nie wiem jak rozwiązać sprawę patyczka do siedzenia dla ptaszków.A krążek to jest tobędę kombinować ...mamy jeszcze dużo czasu bo na śnieg nie ma widoków.
Urszulla 17:31, 29 gru 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula ja budlei nigdy nie okrywam,a i ogrodowe przestałam okrywać jakoś dają radę ,nawet dębową nie okrywam,patrz jakie ma dziś listki kolorowe,mogę ci dać małą sadzonkę jak się kiedyś spotkamy

To ukorzeń mi sadzonkę Bogusiutylko wiesz ile to będzie trwało zanim coś u mnie urośnieale zawsze mówię , że mam czas.