Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 22:28, 08 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula no dałaś radę potworowi faktycznieBrawo Ty

dziś posadziłam 2 róże Poulsena: Naomi Renaissance i Julię Renaissance, a turzycę szerokolistną podzieliłam- wygląda okropnie i potrzebuje czasu żeby się przyjąć. Jutro muszę dokończyć pracę na tej części. Myślałam dać zdjęcia ale są okropne. To miejsce ucieszy dopiero wiosną.
Urszulla 14:26, 09 lip 2016

A dzisiaj nieoczekiwanie znajomi mnie wyciągnęli do szkółki i kupiłam trawy do róż jestem happy

ale z rabaty uchylę tylko końcowy kawałek, reszta do wykończenia żeby można pokazać

Urszulla 19:43, 09 lip 2016

A na niedzielę zostawiam Nostalgię i Eden Roseobie siedzą jeszcze w donicach

Kindzia 08:02, 10 lip 2016

Ula robota okropna z tą wykopywaną różą! Ale dałaś radę Może jeszcze w przyszłości odrosty dawać, to wykopuj od razu! Jesienią New Dawn przeprowadzałam do Julci, w tym roku jedna odbiła, nie wiem z czego. Od razu ałt.

Rozplenice dzielę co 3 lata...wiosną też dzieliłam. Dlaczego nic nie mówiłaś, że chcesz???
Urszulla 08:49, 10 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ula robota okropna z tą wykopywaną różą! Ale dałaś radę Może jeszcze w przyszłości odrosty dawać, to wykopuj od razu! Jesienią New Dawn przeprowadzałam do Julci, w tym roku jedna odbiła, nie wiem z czego. Od razu ałt.

Rozplenice dzielę co 3 lata...wiosną też dzieliłam. Dlaczego nic nie mówiłaś, że chcesz???

Boję się tych odrostów więc wykopałam korzenie, jeszcze chyba jeden został z drugiej strony. Ja rozplenice chcę nieustająco, ale mam już tyle że będę mogła dzielić swoje. Te białe są urocze czekam też aż Irenkowe mi urosną i na nie chucham i modlę się żeby rosły. Kupiłam duże bo chcę efekt mieć od razu jak jesień przyjdzie. Róże i tak nie będą wiele cieszyły już w tym roku.

jak dzielisz co 3 lata- na połowę czy jeszcze inaczej?
Urszulla 11:24, 11 lip 2016

Posadziłam na końcu mojej rabaty różę Naomi Renaissance Poulsena, miała jeden pąk, ale niestety zwiesił się i musiałam go uciąć. W szklance z wodą się rozwinął więc mogę Wam pokazać co tam będziepachnąca pięknie

Milka 16:31, 11 lip 2016

Urszulla napisał(a)
A dzisiaj nieoczekiwanie znajomi mnie wyciągnęli do szkółki i kupiłam trawy do róż jestem happy

ale z rabaty uchylę tylko końcowy kawałek, reszta do wykończenia żeby można pokazać

Co to za trawka, ma fajne kłoski??
I super, ze nowe nabytki i wypad w towarzystwie
Milka 16:32, 11 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Posadziłam na końcu mojej rabaty różę Naomi Renaissance Poulsena, miała jeden pąk, ale niestety zwiesił się i musiałam go uciąć. W szklance z wodą się rozwinął więc mogę Wam pokazać co tam będziepachnąca pięknie

śliczna bardzo
Milka 16:33, 11 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Właśnie poszłam przerzedzić potwora i wycięłam ostro. Odnogę jedną wykopałam. Zamierzam go usunąć tylko nie wiem jak. Wolę mniej ekspansywne róże.

Po cięciu

ufff.ciężka praca, niestety aby nie było odrostów, chemię użyj, choc oocet 12%
kolejne róże masz równie piękne
danuta_szwajcer 16:51, 11 lip 2016

No i zawsze się czegos nauczy człowiek, octem no proszę: A trawka fajna. Wstawiam Ci zdjęcia a potem je usuń