Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 18:26, 15 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Rąbek u spódnicy uchylony.... idziesz pełną parą ...

Półparą ha,ha ręce mnie bolą ale jak zaczęłam to muszę skończyć a w międzyczasie tyle innej roboty się mi namnożyło że nie wyrabiam
Urszulla 18:29, 15 lip 2016

Agania napisał(a)
Fajnie Ci rośnie karmnik ościsty, różami będziesz czarować na nowej rabacie

Cieszę się że karmnik tak szybko rośnie, w upały go podlewam żeby nie przestał a róże zobaczymy co pokażą, nie mniej jednak u mnie warunki glebowe dla nich najlepsze
Urszulla 18:31, 15 lip 2016

Milka napisał(a)

Jej, ale jestem ciekawa, juz mi sie podoba i tworzysz różaną krainę, sporo róż masz i same ładne
Co do rozchodników, zrobiłaś ich cały las, warunki im odpowiadają, więc masz pole do popisu
I cieszę się, ze hosta nie sprawia wstydu

Różana kraina, ładnie nazwałaś ale to tylko różany zakątek mam nadzieję że mi się uda. Reszta tak jak piszesz i może być ku mojemu zadowoleniu.
Urszulla 18:55, 15 lip 2016

Milka napisał(a)

I dobrze zrobiłaś, potwory ciężko ciąć.
Fajna ta trawka, lecz jednoroczna, a jak wiesz, ja nawet juz kwiatów sezonowych prawie nie kupuję, aby ograniczać robotę, stawiam na wieloletnie, bo nie wyrabiam się, a też chcę, jak inni mieć zadbane, a nie chwasty i wąsy przy kantach

Irenko, dobrze znam ten ból donice u mnie w ilości 4 plus 2 na parapetach reszta roślin musi być w ziemi i musi sobie radzić. Ja też nie wyrabiam i liczę na chłodniejsze lato w tym roku żeby skończyć to co zaczęłam 3 lata temu wygląda na to że w przyszłym tygodniu się skupię na rabatach w 100%. Pozdr.
Urszulla 18:57, 15 lip 2016

Dziękuję Wam że zaglądacie i mnie dopingujecie
a drugi doping to mam też wtedy gdy do Was wchodzę, wszędzie cudnie i kwitnąco rabatki wykończone i zapełnione, ja też tak chcę.

Ostatnimi czasy przewertowałam masę róż i różne wątkowe inspiracje różane. Bo wydaje się, że stworzyć rabatę jest łatwo, ale moim zdaniem nie łatwo.
Katkak 21:39, 15 lip 2016

Ula i ja Cię dopinguję, ale to chyba niepotrzebne, bo idziesz jak burza . Rabatę wcale nie łatwo jest stworzyć. Ja zawsze przeżywam męki twórcze . A przy mojej duszy zbieracza jest to tym trudniejsze. Najchętniej chciałabym wszystko i muszę siać te chciejstwa przez sito. Mimo tego, że mój ogród z gumy . Buziak.
Bogdzia 22:36, 15 lip 2016

To się u Ciebie dzieje . Różanka i kanciki , super Ula.
Agania 22:42, 15 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Dziękuję Wam że zaglądacie i mnie dopingujecie
a drugi doping to mam też wtedy gdy do Was wchodzę, wszędzie cudnie i kwitnąco rabatki wykończone i zapełnione, ja też tak chcę.

Ostatnimi czasy przewertowałam masę róż i różne wątkowe inspiracje różane. Bo wydaje się, że stworzyć rabatę jest łatwo, ale moim zdaniem nie łatwo.

Jak się samej tworzy i realizuje to bardzo nie łatwo, ale Ula trzymam kciuki, bo wiem jak trudno się wykazać niewieściej delikatności
Urszulla 11:54, 16 lip 2016

Katkak napisał(a)
Ula i ja Cię dopinguję, ale to chyba niepotrzebne, bo idziesz jak burza . Rabatę wcale nie łatwo jest stworzyć. Ja zawsze przeżywam męki twórcze . A przy mojej duszy zbieracza jest to tym trudniejsze. Najchętniej chciałabym wszystko i muszę siać te chciejstwa przez sito. Mimo tego, że mój ogród z gumy . Buziak.

Moja letnia rabata hortensjowa jest mało zobowiązująca i mało wymagająca. Za to różanka musi wyglądać i tworzyć nastrój. Problem właśnie w tym że ja tam wszystkiego nie chcę. A na to co chcę nie mam teraz kasy i w zasadzie muszę zrobić z tego co mam. Ale nie żebym narzekała bo mam trawy jako wypełniacze.

Jak posadzę róże to latem ocenię stan i wygląd. I znowu będę działać dalej a najciekawsze że sobie nawet nie zdawałam sprawy ile na kilku metrach kwadratowych można mieć pomysłów
Urszulla 11:56, 16 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
To się u Ciebie dzieje . Różanka i kanciki , super Ula.

Dziękuję za to że wpadłaś i za pochwalenie Bogdziu, oczywiście dopingujące