Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:25, 25 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
Narobiłas sie przy tej darni ale jest miejsce na nowe roslinki.

Nowych nie będzie tylko z tego co mam. Łukasz w zeszłym roku kupił buka kolumn aurea, obok będą dwie tardivy bo mi nie pasują przy magical candle, a tam będą oslanialy buka przed psem. Mam jeszcze cisa kupionego przez łuk który czeka na swoje miejsce. Reszta wypełnienia tez będzie ze swoich roślin, może trawy, może zurawki- się zobaczy mam ogrom pracy chyba na miesiąc cały.
Uściski na sobotę. Słonko jest a to już połowa sukcesu.
Urszulla 08:34, 25 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Ula jakie wysiewy! Elegancko rośnie. Ale będzie kwiecia!!!

Pozazdrościłaś mi robót ziemnych? Nie było tak zimno, dało się robić. Ręce czujesz dzisiaj? Kawał zrobiłaś

Nie towarzyszyłam twojej robocie bo w tym czasie u siebie tyralam sama wiesz jak kobieta wymyśli. W przeciwieństwie do Ciebie nie miałam pomocników wiec z góry pisze ze skończę może za miesiąc, a efekty będą jesienią. Rąk i nóg i kręgosłupa nie czuję od dwóch nocy więc dziś tylko lekkie prace w ogrodzie.

Kwiecia mi tu nie chwal za szybko bo przede mną pikowanie, żeby to kwiecie tylko nie zdechło.
Całuje i trzymam kciuki za Twoją realizację
Urszulla 17:41, 25 mar 2017

Wszystko mam pocięte. Uff.
lilka2 18:16, 25 mar 2017

Pięknie Ci kwiatki powschodziły Ula Moje totalnie zdziczały. Zbyt szybko wysiałam. Muszę powtorzyc wysiew. Twoje wygladaja fajnie. Trzymam kciuki.

Urszulla napisał(a)
Jeśli ktoś śledzi postęp kielkowania z nasion to pokazały się dziś agastache i jezowki niskie. A kosmosy, maki i chabry rosną.

Urszulla 19:52, 25 mar 2017

lilka2 napisał(a)
Pięknie Ci kwiatki powschodziły Ula Moje totalnie zdziczały. Zbyt szybko wysiałam. Muszę powtorzyc wysiew. Twoje wygladaja fajnie. Trzymam kciuki.

Dziękuję za nasionka. Teraz czekam na 2 parę liści do pikowania. Ja też mogłam z siewem zaczekać kilka dni. To nie Twoja wina, kto by myślał że cały marzec będzie zimny i bez słońca.

Kiedy będziesz miała swoją stronę? ?
lilka2 20:05, 25 mar 2017

Mam nadzieje, że w tym sezonie. Narazie nie mam co pokazać niestety. Byliny jeszcze śpią , a poza nimi niewiele u mnie roślin.
kasiek 20:09, 25 mar 2017

O rany jakie rewolty - ale ta rabatka z jabłonką jest przeurocza
Urszulla 20:20, 25 mar 2017

lilka2 napisał(a)
Mam nadzieje, że w tym sezonie. Narazie nie mam co pokazać niestety. Byliny jeszcze śpią , a poza nimi niewiele u mnie roślin.

Ja na Twoim miejscu bym otworzyła wątek w planowaniu i coś tam można planować. Chętnie pomogę pamiętam swoje trudne początki. Nie miałam nic, nie wiedziałam jak się zabrać i co kupić. Z Ogrodowiskiem łatwo przychodzi. Teraz dobry sezon na zrobienie choć 1 rabatki. Ja nad swoją pracuje już 3 lata i ciągle coś zmieniam z drobiazgów.
Urszulla 20:21, 25 mar 2017

kasiek napisał(a)
O rany jakie rewolty - ale ta rabatka z jabłonką jest przeurocza

Poczekaj do kwietnia, a w lipcu to już będzie full wypas
Urszulla 20:29, 25 mar 2017

Szukam dobrej zimozielonej inspiracji do buka kolumnowego aurea. Może ktoś wrzuci mi jakieś linki