Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Mala_Mi 08:32, 22 mar 2017

ID bardzo łatwo usuwa się nadmiar

Ja się nie odważyłam dzielić ciemierników i dobrze wiedzieć, że mogą przeżyć taką operację Ale na wszelki wypadek nie będę tego robić. W zeszłym roku podzieliłam jeżówki, wszystkie przeżyły (sukces), ale o kwiatach ładnych mogłam zapomnieć (porażka).

Urszulla 11:27, 22 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
Ula wysiewy cudnie wyglądają.Inspiracje u Jasi to najlepsze miejsce jakie mozna znaleźc no i u Vivy oczywiscie.

Cały weekend siedziałam na wątku Jasi i studiowałam ha,ha
zresztą co robić w barowy weekend Już mi ta zima i chłodna wiosna bokiem wychodzi. A u Vivy siedziałam w zeszłym roku i znów powrócę

A wczoraj popołudniu byłam najszczęśliwsza bo spędziłam w ogrodzie 1,5 godz. Zmrok mnie wygonił Moja rabatka powoli dojrzewa i coraz bardziej mnie cieszy hiacynty wykiełkowały, czekam na szafirki- to z takich najpilniejszych wiosennych uciech.
Urszulla 11:36, 22 mar 2017

Krys napisał(a)
Ula ale wysiewy sekator tnie grubosc 22 mm,tak napisane,jest lekki i super,zwłaszcza do róz czy gestych hortek chcesz patyczki u mnie napisałam jakie mam ?

Super zakup, napisałam resztę u Ciebie
Urszulla 11:46, 22 mar 2017

Mala_Mi napisał(a)
ID bardzo łatwo usuwa się nadmiar

Ja się nie odważyłam dzielić ciemierników i dobrze wiedzieć, że mogą przeżyć taką operację Ale na wszelki wypadek nie będę tego robić. W zeszłym roku podzieliłam jeżówki, wszystkie przeżyły (sukces), ale o kwiatach ładnych mogłam zapomnieć (porażka).

Najpierw rozmnażam ID a potem może będę wyrzucać

Śmieję się bo ja z niewiedzy podzieliłam i wyszło i zastanawiam się czemu miałyby się nie dać dzielić jak to byliny rozrastające się
A teraz właśnie się zastanawiam gdzie wsadziłam małą doniczkę z jeżówką od sąsiadki. Wbiłaś mi klina
kasja83 12:20, 22 mar 2017

Urszulla napisał(a)

Cały weekend siedziałam na wątku Jasi i studiowałam ha,ha
zresztą co robić w barowy weekend Już mi ta zima i chłodna wiosna bokiem wychodzi. A u Vivy siedziałam w zeszłym roku i znów powrócę

A wczoraj popołudniu byłam najszczęśliwsza bo spędziłam w ogrodzie 1,5 godz. Zmrok mnie wygonił Moja rabatka powoli dojrzewa i coraz bardziej mnie cieszy hiacynty wykiełkowały, czekam na szafirki- to z takich najpilniejszych wiosennych uciech.

Dziś pogoda też barowa, a wczoraj też miałam okazję z jaką godzinkę podziałać ogrodowo
pozdrawiam
Agania 14:58, 22 mar 2017

Czyli masz rękę do ciemierników i nie tylko...moje po posadzeniu wyparowały

Wysiewy już takie dorodne, a co tam się tak ładnie zieleni w szklarenkach?
boguslawa_ma... 16:01, 22 mar 2017

Z pomocą sąsiadki wysialam cudeńka od kochanych dziewczyn

Ula super szklarenki
Urszulla 19:53, 22 mar 2017

Agania napisał(a)
Czyli masz rękę do ciemierników i nie tylko...moje po posadzeniu wyparowały

Wysiewy już takie dorodne, a co tam się tak ładnie zieleni w szklarenkach? [/quote

Juz pisałam ze to odmiana ciemiernika zimujaca nie biedronkowa.

Wschodza mi chabry, kosmosy i maki. A posiana jest jeszcze cleome, przetaczniki, agastache, tytoń, jezowki.
Urszulla 19:55, 22 mar 2017

boguslawa_madejska napisał(a)

Ula super szklarenki

Bogusiu, są super tylko na słońce czekamy a się spóźnia.
Urszulla 19:59, 22 mar 2017

Dzisiaj odkryłam ze wysiala się stokrotka afrykańska. Dosłownie przy samych stopniach. I sprawdza się teoria ze przy murkach, kamieniach i obrzeżach najlepiej rośliny wschodza.

Ten fakt mnie ucieszył bo ona doskonale zapelniala w zeszłym roku przestrzeń między róża i trawami. I na dodatek jest w moim ulubionym kolorze fioletowym.