Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:38, 02 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Ula deszczyk podleje , bedzie wszystko lepiej rosło. Rozsady masz piękne. Ja dzis aminka posadziłam do ogrodu bo strasznie sie meczył w donicy w razie czego mam zapasowy.

Przed chwilą czytałam u Ciebie że sadziłaś.
U mnie deszczu jest za dużo. Dolane na maksa. Starczy do lipca.
Bogdzia 21:41, 02 maj 2017

Az Ci wspólczuje , przyslij do mnie , w mój piach wszystko wsiaknie i po dwóch dniach moge podlewac.
wrobelki 22:33, 02 maj 2017

Ja dziś w Twoich okolicach w szkółkach mokłam mam nadzieję, że jak wrócę do domu to nie będzie padać i będzie można sadzić
Urszulla 06:54, 03 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Az Ci wspólczuje , przyslij do mnie , w mój piach wszystko wsiaknie i po dwóch dniach moge podlewac.

Zawsze Ci posyłam najśmieszniejsze jest to że na mojej południowej wystawie sadziłam specjalnie takie rośliny żeby wytrzymały letnie upały i ciągłe nasłonecznienie i suszę.
A tu niespodziewanie dostają nadnmiar wody. Wiosną to chyba lubią gorzej jak lato okaże się podobnie deszczowe.

Nieustająco kwitnące bergenie i żonkile

Urszulla 06:58, 03 maj 2017

wrobelki napisał(a)
Ja dziś w Twoich okolicach w szkółkach mokłam mam nadzieję, że jak wrócę do domu to nie będzie padać i będzie można sadzić

Ciekawe jak u Ciebie było popołudniu i lecę zobaczyć co kupiłaś

U mnie dziś taki widoczek, z lewej różańca, z prawej hortensje.

Urszulla 10:54, 04 maj 2017

Pada. Pada. Pada.

Palę w kominku znów i sprzątam.
07_Rene 11:24, 04 maj 2017

Nie strasz nawet, że takie deszczowe lato będzie. Ja nie tracę nadziei na poprawę pogody... ale wiadomo nadzieja matką głupców
Fajnego masz asystenta w pracach co nawet donicy popilnuje
Urszulla 12:17, 04 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Nie strasz nawet, że takie deszczowe lato będzie. Ja nie tracę nadziei na poprawę pogody... ale wiadomo nadzieja matką głupców
Fajnego masz asystenta w pracach co nawet donicy popilnuje

Nadziei też nie tracę. Wczoraj przy odrobinie słońca doznałam szoku jak zobaczyłam ilość kwitnących mleczy w świeżo pokoszonym trawniku. Czym to pryskać? I jak to zrobić gdy ptaki non stop urzędują w tej trawie. Czy wieczorem pryskać? ?

Kosiarki tez pilnuje i zgrabnej trawy
Bogdzia 20:19, 04 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Pada. Pada. Pada.

Palę w kominku znów i sprzątam.

U mnie tez padało i jutro ma duzo padac.
Bogdzia 20:21, 04 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Nadziei też nie tracę. Wczoraj przy odrobinie słońca doznałam szoku jak zobaczyłam ilość kwitnących mleczy w świeżo pokoszonym trawniku. Czym to pryskać? I jak to zrobić gdy ptaki non stop urzędują w tej trawie. Czy wieczorem pryskać? ?

Kosiarki tez pilnuje i zgrabnej trawy

Mozesz opryskac Mniszkiem ale są tez inne srodki , o ptaki sie nie martw to działa tylko na zielone częsci roślin. Ja czasem opryskuje ale wole wyrywac z korzeniem bo te środki wcale takie mocne nie sa.