Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

20:47, 04 maj 2017
Bogdzia napisał(a)

Mozesz opryskac Mniszkiem ale są tez inne srodki , o ptaki sie nie martw to działa tylko na zielone częsci roślin. Ja czasem opryskuje ale wole wyrywac z korzeniem bo te środki wcale takie mocne nie sa.

u mnie mniszek raz w roku jest uzywany ...bo z kazdej stony a mam ich 4 jest aktualnie mleczarnia wkurza mnie to bo teraz przed wysiewem ludzie to powinni skosic ...ale raczej nie zrobia tego ....i ja bede musiec mniszka kupić i pryskac ...nikogo to akurat nie interesuje .
Moniq 21:29, 04 maj 2017

eee_taam napisał(a)

u mnie mniszek raz w roku jest uzywany ...bo z kazdej stony a mam ich 4 jest aktualnie mleczarnia wkurza mnie to bo teraz przed wysiewem ludzie to powinni skosic ...ale raczej nie zrobia tego ....i ja bede musiec mniszka kupić i pryskac ...nikogo to akurat nie interesuje .

Witaj w klubie Justynko, mam dokładnie tak samo. Powiem szczerze ze trafia mnie, bo potem wszędzie wychodź, nawet w kostce.
Adela 21:37, 04 maj 2017

Ja używam chwastoksu. Giną po jednym oprysku.
Urszulla 00:51, 05 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez padało i jutro ma duzo padac.

U Ciebie to sama radość
Urszulla 00:54, 05 maj 2017

Adela napisał(a)
Ja używam chwastoksu. Giną po jednym oprysku.

Bardzo ciekawe. A jak Ty to stosujesz?
AgataP 09:01, 05 maj 2017

eee_taam napisał(a)

A u mnie inny problem, po ukosie od mojej działki mam pole ze zbożęm, obecnie osoba która to pole obrabia zrobiła na nim oprysk na chwasty. Niby nic, ale oprysk robiła w godzinach latania pszczół 11-12 i na dodatek przy takim wietrze, że cały oprysk poleciał na moją działkę i hen dalej jeszcze. Smierdziało chemikaliami jeszcze pół dnia. Liczę że nic moim roślinom nie będzie bo, kolejnego dnia przyszedł deszcz, a ja zaraz po oprysku poleciałam lać wodą. W tamtym roku spalił mi pół żywopłotu. W tym roku odbił, a ja czym prędzej zgłosiłam sprawę do gminy. Następnym razem wezwę jeszcze policję.
Bez pojęcia są te osoby, kierują się tylko zyskiem i mają gdzieś otoczenie i zdrowie innych.
AgataP 09:03, 05 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Bardzo ciekawe. A jak Ty to stosujesz?

Chwastox ( tańszy) - wymagana większa dawka, Starane ( droższy preparat) wystarczy naparstek Działanie takie samo. Ja ze 2-3 razy do roku pryskam trawnik, przy czym dyszę kieruję niziutko, by nie leciały opary na inne rośliny i przede wszystkim wieczorem bez wiatru... ale to wiecie już
Kindzia 09:28, 05 maj 2017

Ja Starane stosuję, nie mogę mieć mleczy = osy, u mnie dzieci boso biegają po trawie. Właśnie się zastanawiam czy już zamówić...
Urszulla 10:40, 05 maj 2017

AgataP napisał(a)

A u mnie inny problem, po ukosie od mojej działki mam pole ze zbożęm, obecnie osoba która to pole obrabia zrobiła na nim oprysk na chwasty. Niby nic, ale oprysk robiła w godzinach latania pszczół 11-12 i na dodatek przy takim wietrze, że cały oprysk poleciał na moją działkę i hen dalej jeszcze. Smierdziało chemikaliami jeszcze pół dnia. Liczę że nic moim roślinom nie będzie bo, kolejnego dnia przyszedł deszcz, a ja zaraz po oprysku poleciałam lać wodą. W tamtym roku spalił mi pół żywopłotu. W tym roku odbił, a ja czym prędzej zgłosiłam sprawę do gminy. Następnym razem wezwę jeszcze policję.
Bez pojęcia są te osoby, kierują się tylko zyskiem i mają gdzieś otoczenie i zdrowie innych.

To Ci współczuję.
Urszulla 10:43, 05 maj 2017

AgataP napisał(a)

Chwastox ( tańszy) - wymagana większa dawka, Starane ( droższy preparat) wystarczy naparstek Działanie takie samo. Ja ze 2-3 razy do roku pryskam trawnik, przy czym dyszę kieruję niziutko, by nie leciały opary na inne rośliny i przede wszystkim wieczorem bez wiatru... ale to wiecie już

Dobrze wiedzieć. Przy okazji sprawdziłam w hurtowni rolniczej że Mniszek i Chwastox to dokładnie ten sam preparat i skład. Nazwa tylko inna,Cena, Pojemność opakowań.