Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 11:25, 24 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajna nowa aranżacja Sadzonki tujek sama robisz? Buziaki

Cd Nowej aranżacji- tytoń i żółte agastache, w końcu w tym roku wyprodukowałam 70 sadzonek z nasion

Tuje przycinałam górą więc zrobić sadzonki to było 15 min roboty. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Nikita 14:13, 24 maj 2017

Ile sadzonek...70 sztuk? Produkcja na masową skalę.
No jak to wszystko podrośnie bedziesz miała busz !
Urszulla 20:05, 24 maj 2017

Nikita napisał(a)
Ile sadzonek...70 sztuk? Produkcja na masową skalę.
No jak to wszystko podrośnie bedziesz miała busz !

Busz zawsze można podzielić i rozdać. Gorzej jak są niedobory w moim ogrodzie wszystkiego potrzebuję po 5,10,20 szt, generalnie w ilościach hurtowych. i tak będzie brakowało. Hortensji Magical Candle mam 22szt bo 2 okazały się inne. Rozmnażam trawy, żurawki, rozchodniki, hortensje, lawendę, bukszpany teraz nawet tuje.

Tylko niektóre rzeczy mam pojedyncze: budleję, niektóre róże.

A tu edenka z zeszłego roku na rabacie edenkowej 3szt. Marzy mi się tu pashmina też 3szt.

07_Rene 11:30, 25 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Busz zawsze można podzielić i rozdać. Gorzej jak są niedobory w moim ogrodzie wszystkiego potrzebuję po 5,10,20 szt, generalnie w ilościach hurtowych. i tak będzie brakowało. Hortensji Magical Candle mam 22szt bo 2 okazały się inne. Rozmnażam trawy, żurawki, rozchodniki, hortensje, lawendę, bukszpany teraz nawet tuje.

Tylko niektóre rzeczy mam pojedyncze: budleję, niektóre róże.

A tu edenka z zeszłego roku na rabacie edenkowej 3szt. Marzy mi się tu pashmina też 3szt.

Ja mam kilkanaście tujek samodzielnie rozmnożonych Udało mi się z brabantami, bo niestety szmaragdy gorzej się ukorzeniają, ale posadziłam je w miejscu mało eksponowanym, gdzie jednak żywopłot był mi potrzebny.
Rozmnażanie roślin to moja pasja. Zawsze rozmnażam nawet jak nie potrzebuję. Jak jest za dużo można rozdać i uszczęśliwić kogoś albo zrobić wymianę
Widzę, że w tym roku wysiewy hurtowe u ciebie
kasiek 20:02, 25 maj 2017

O - jakie masz piękne i dorodne kaliny, moje mało maja kwietów bo w cieniu ale u Ciebie piekne!
Urszulla 20:38, 25 maj 2017

07_Rene napisał(a)

Ja mam kilkanaście tujek samodzielnie rozmnożonych Udało mi się z brabantami, bo niestety szmaragdy gorzej się ukorzeniają, ale posadziłam je w miejscu mało eksponowanym, gdzie jednak żywopłot był mi potrzebny.
Rozmnażanie roślin to moja pasja. Zawsze rozmnażam nawet jak nie potrzebuję. Jak jest za dużo można rozdać i uszczęśliwić kogoś albo zrobić wymianę
Widzę, że w tym roku wysiewy hurtowe u ciebie

Tak hurtowe. A dzisiaj wyszabrowałam od sąsiadów różności i zaraz posadziłam

A w zamian dam z moich sadzonek wyhodowamych. Spodobało mi się rozmnażanie doła siebie i innych.
Urszulla 20:40, 25 maj 2017

kasiek napisał(a)
O - jakie masz piękne i dorodne kaliny, moje mało maja kwietów bo w cieniu ale u Ciebie piekne!

Kalina mnie rzeczywiście cieszy i ostatnie wieczorne spojrzenie na tulipany

malgorzata_s... 20:41, 25 maj 2017

Fajne łupyCo to?
Urszulla 20:41, 25 maj 2017

Nowe nabytki posadziłam od razu. Po deszczu przyjmą się na pewno.

Kokorycz duża i mała

Urszulla 20:46, 25 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajne łupyCo to?

3 rodzaje szałwi posadziłam przed róże