Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

07:22, 22 maj 2017
Urszulla napisał(a)
Chyba mnie dziś opaliło przy koszeniu znów spadł mi pasek z napędu kosiarki ale skoszone mam. Teraz przydałyby się kanciki.

Dobrze że wczoraj posadziłam pomidory bo dziś już bym łopaty nie wbiła. Z siewów czekam na ogórki.

mam te same atrakcje ..w piatek lekko rozgrzałam plecy przy sadzeniu pomidorów w skrzyniach ...a na rabatach beton sie zrobił i plewenie idzie masakrycznie wolno
Catalinasdiary 10:35, 22 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Chyba mnie dziś opaliło przy koszeniu znów spadł mi pasek z napędu kosiarki ale skoszone mam. Teraz przydałyby się kanciki.

Dobrze że wczoraj posadziłam pomidory bo dziś już bym łopaty nie wbiła. Z siewów czekam na ogórki.

Ja wczoraj kanciki robiłam, a trawę z nich wykorzystywałam do łatania dziur po ścieżce betonowej. Narobiłam się po pachy. Co śmieszne, odkryłam jaką dziwną ziemię mam. Na wierzchu piach, tam gdzie trawy nie ma, dziki dym przy koszeniu idzie, a pod spodem mokra, jeszcze niżej glina.
Kindzia 12:16, 22 maj 2017

Róże idą jak szalone

U Ciebie też tak trawa rośnie jak dzika??? U nas od środy wieczorem do soboty rano 5 cm...
Urszulla 23:12, 22 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Buki dosc późno puszczaja liscie ale za to jakie sa piekne te młodziutkie.Myślę ze jesli bedzie podlewany by mógł się dobrze ukorzenic to owijac na zimę nie ma potrzeby.

Dzięki za radę.
Urszulla 23:16, 22 maj 2017

eee_taam napisał(a)

mam te same atrakcje ..w piatek lekko rozgrzałam plecy przy sadzeniu pomidorów w skrzyniach ...a na rabatach beton sie zrobił i plewenie idzie masakrycznie wolno

Z plewieniem lecę po deszczu. Dziś znów zrobiłam kawałek roboty i posadziłam część swojego wyhodowanego dobra było ciemno jak kończyłam więc fotki brak. Podzieliłam też liatrę na pół.
Taka była

Urszulla 23:22, 22 maj 2017

Catalinasdiary napisał(a)

Ja wczoraj kanciki robiłam, a trawę z nich wykorzystywałam do łatania dziur po ścieżce betonowej. Narobiłam się po pachy. Co śmieszne, odkryłam jaką dziwną ziemię mam. Na wierzchu piach, tam gdzie trawy nie ma, dziki dym przy koszeniu idzie, a pod spodem mokra, jeszcze niżej glina.

Tych kancików nie zrobiłam i wszystko mnie goni więc kancikowanie będzie latem. Teraz walka z chwastami i zapełnianiem dziur. A przy okazji cięcia tui zrobiłam sadzonki szmaragdów i odmiany kurnik

Darń też tak wykorzystuję

Urszulla 23:27, 22 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Róże idą jak szalone

U Ciebie też tak trawa rośnie jak dzika??? U nas od środy wieczorem do soboty rano 5 cm...

Nawet mi nie mów!!! A kosiarka mi się zepsuła a do piątku musi być na chodzie.

Moje cleome i tytoń- Nowa aranżacja

sylwia_slomc... 13:45, 23 maj 2017

Ula wysłałam Ci priv
malgorzata_s... 13:52, 23 maj 2017

Fajna nowa aranżacja Sadzonki tujek sama robisz? Buziaki
Urszulla 11:17, 24 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula wysłałam Ci priv

Dzieki