Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

sylwia_slomc... 22:28, 18 lip 2017

Ula rośliny piękne szczególnie liliowce mnie ciągną
Cleome i tytoń rok temu sadziłam i były wieeelkie, w tym sezonie nie sadziłam, ale i tak mam bo same się wysiały gdzie chciały
Catalinasdiary 09:15, 19 lip 2017

O kurczę, nie wiedziałam, że one sie tak mocno zakorzeniają. Ja mam przed ogrodzeniem jakieś krzewy z jagódkami, którym listki na zimę opadają. Muszę Wam wrzucić zdjęcie do identyfikacji co to jest. Ale fajnie wiosną i latem mnie zakrywa od drogi.

Urszulla napisał(a)

Tawuły miały być wykopane, ale ponieważ po 3 latach nie dało się ich ruszyć bo siedza jak zabetonowane...więc... musiałam wyrwać chwasty aż po pas sięgające. I tawuły zostały. Tak to teraz wygląda przez siatkę

Bogdzia 09:40, 19 lip 2017

Uleńko ten biały liliowiec to jednak nie jest ode mnie bo jak mój zakwitł to się okazało że nie wywija tak mocno płatków do tyłu i chyba jest jednak bardziej żólty od Twojego. Jak Ci sie rozrosnie to zamawiam mały pęd ,w zamian moge przysłac inne.
danuta_szwajcer 12:43, 19 lip 2017

Piękne masz te liliowce, te żólte to duże, jak będziesz chciała inne kolory to mów możesz zobaczyc u mnie są nowe zdjęcia i wczoraj też były przecież nowe zdjęcia zapewne w basenie czas spędzasz? Ciepełko: U nas susza za duża. Pozdrawiam
Urszulla 14:24, 19 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula rośliny piękne szczególnie liliowce mnie ciągną
Cleome i tytoń rok temu sadziłam i były wieeelkie, w tym sezonie nie sadziłam, ale i tak mam bo same się wysiały gdzie chciały

Cleome też zostawię do wysiania. A liliowce u Ciebie się zmieszczą w każdej ilości. Ja swoje dopiero będę rozmnażać. To ze 2 lata zejdzie.

sylwia_slomc... 14:47, 19 lip 2017

Urszulla napisał(a)

Cleome też zostawię do wysiania. A liliowce u Ciebie się zmieszczą w każdej ilości. Ja swoje dopiero będę rozmnażać. To ze 2 lata zejdzie.

Szybko przyrastają, choć zauważyłam , że te wysokie szybciej niż małe. Bezproblemowe i nie wymagające roślinyA ile radości
Urszulla 17:20, 19 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Szybko przyrastają, choć zauważyłam , że te wysokie szybciej niż małe. Bezproblemowe i nie wymagające roślinyA ile radości

Na moją mokrą część działki są idealne. Będę zbieraczem liliowców

Malwa jak zakwitnie i Ciebie to taka będzie.

Urszulla 17:28, 19 lip 2017

Catalinasdiary napisał(a)
O kurczę, nie wiedziałam, że one sie tak mocno zakorzeniają. Ja mam przed ogrodzeniem jakieś krzewy z jagódkami, którym listki na zimę opadają. Muszę Wam wrzucić zdjęcie do identyfikacji co to jest. Ale fajnie wiosną i latem mnie zakrywa od drogi.

r

Te tawuły rosną w bardzo suchym miejscu, a ostatnio przeczytałam że lubią wilgoć. Tak czasem sadzimy a rośliny mają swoje wymagania, ciągle się o tym przekonuję.

Urszulla 17:35, 19 lip 2017

Bogdzia napisał(a)
Uleńko ten biały liliowiec to jednak nie jest ode mnie bo jak mój zakwitł to się okazało że nie wywija tak mocno płatków do tyłu i chyba jest jednak bardziej żólty od Twojego. Jak Ci sie rozrosnie to zamawiam mały pęd ,w zamian moge przysłac inne.

Oczywiście że pierwsza dostaniesz. Przecież od Ciebie zaczął się ten pomysł.

Urszulla 17:42, 19 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne masz te liliowce, te żólte to duże, jak będziesz chciała inne kolory to mów możesz zobaczyc u mnie są nowe zdjęcia i wczoraj też były przecież nowe zdjęcia zapewne w basenie czas spędzasz? Ciepełko: U nas susza za duża. Pozdrawiam

Nie mam rozłożonego w tym roku basenu. Na fotki wpadnę i liliowce też

Moje kwiaty duże a liście strasznie marne