Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 20:43, 04 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula co tam dekoracja świetna czadowego psa masz

Dobre

danuta_szwajcer 21:15, 04 lis 2017

Rozplenice Hameln mam dwie i one kwitły, sama nie wiem dlaczego może za sucho? obok siebie rosną i jedna zakwitła a druga nie ale mi to nie przeszkadzało Pare dni jeszcze słonka mamy to już chyba zdąze wszystko porobić,za użo czasu mi grabienie zajmuje Pozdrawiam
Urszulla 21:32, 04 lis 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Rozplenice Hameln mam dwie i one kwitły, sama nie wiem dlaczego może za sucho? obok siebie rosną i jedna zakwitła a druga nie ale mi to nie przeszkadzało Pare dni jeszcze słonka mamy to już chyba zdąze wszystko porobić,za użo czasu mi grabienie zajmuje Pozdrawiam

Nie zgrabiłam. Ale to można zrobić na luzie. Dziś wolałam trudne rzeczy dokończyć. Dawno tak nie męczyłam kręgosłupa.

Rozplenice Danusiu lubią wodę choć w suchym też rosną. Fajne są.
Kindzia 13:50, 05 lis 2017

Zebrinusy zwykle kwitną, chociaż u mnie w tym roku też nie chciały...może przez dzielenie wiosną, bo są też niższe niż zwykle...

Ten Twój pierwszy miskant to nie jest ML. One nie są jeszcze takie brązowe. Dzisiaj wiązałam, zielenizny jeszcze i kwitną u nas bardzo rzadko. Kiedyś Irence się udało, ale tam inny klimat...
Urszulla 16:48, 05 lis 2017

Małe rozchodniki w brązowych trawkach i seseleria w bukszpanach do dzielenia na wiosnę.

Urszulla 16:49, 05 lis 2017

Kindzia napisał(a)
Zebrinusy zwykle kwitną, chociaż u mnie w tym roku też nie chciały...może przez dzielenie wiosną, bo są też niższe niż zwykle...

Ten Twój pierwszy miskant to nie jest ML. One nie są jeszcze takie brązowe. Dzisiaj wiązałam, zielenizny jeszcze i kwitną u nas bardzo rzadko. Kiedyś Irence się udało, ale tam inny klimat...

Acha, czyli nie ML. To jakiś inny będzie. Grunt że ma fajne miotełki i jako pierwszy kwitnie. Nie dzieliłam go jeszcze.

A Gracek przytarasowy dziś zabrał się Za kwitnienie. Rychło wczas i zobacz hortensję Twoją Red Baron- odratowana ale ma rozmiar mniejszy od rozchodników, tyle urosła w tym sezonie.

Kindzia 19:22, 06 lis 2017

Ładnie gęsta. Jak nie zmarznie w przyszłym roku zakwitnie
Urszulla 19:27, 06 lis 2017

Kindzia napisał(a)
Ładnie gęsta. Jak nie zmarznie w przyszłym roku zakwitnie

Okryję na zimę kapturem bo mała jest
Agania 13:27, 07 lis 2017

Skąd Ty masz jeszcze tak dorodne pelargonie, czym nawozisz, a pieseł jak się wabi, on też jest bardzo dekoracyjny
Urszulla 15:39, 07 lis 2017

Agania napisał(a)
Skąd Ty masz jeszcze tak dorodne pelargonie, czym nawozisz, a pieseł jak się wabi, on też jest bardzo dekoracyjny

Pelargoni wogóle nie nawoziłam w tym roku nawet nie pamiętam kiedy ostatnio podlewałam, chyba w październiku. U mnie są zawsze ładne jesienią a latem kichowate. Teraz kończą kwitnienie ale te ostatnie podrygi dają kolorek.

Pies to Kazan. Mówimy do niego Kaziu dekoracją tarasową jest na okrągło cały rok tylko szyby przez niego są mało dekoracyjne.